Results overview: Found 8 records in 0.02 seconds.
Articles, 7 records found
Research literature, 1 records found
Articles 7 records found  
1.
19 p, 32.4 MB Potential effect of two Bacillus probiotic strains on performance and fecal microbiota of breeding sows and their piglets / Saladrigas-García, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi ; D'angelo, Matilde (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Collado, Maria Carmen (Instituto de Agroquímia y Tecnología Alimentaria) ; Nielsen, Bea ; Faldyna, Martin (Veterinary Research Institute) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of long-term administration of two Bacillus strains was tested on 98 breeding sows and their litters allotted into three treatments: a control group (CON); supplemented with 5 × 10 8 cfu/kg B. [...]
2022 - 10.1093/jas/skac163
Journal of Animal Science, Vol. 100 (may 2022)  
2.
13 p, 855.0 KB A New Approach to Detecting and Measuring Changes in the Feeding Behaviour Habits of Group-Housed Growing-Finishing Pigs / Fornós, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Jiménez-Moreno, Encarnación (Cargill Animal Nutrition) ; Rodríguez-Estévez, Vicente (Universidad de Córdoba. Departamento de Producción Animal) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The present work aims to estimate the methods of repeatability and of a new non-parametric approach based on typifying individuals into classes and quantifying (%) the pigs in a group that show similar feeding behaviour habits (FBHs) in consecutive periods ("maintenance"). [...]
2022 - 10.3390/ani12121500
Animals, Vol. 12 Núm. 12 (2022) , p. 1500  
3.
9 p, 573.5 KB Strategies to improve the growth and homogeneity of growing-finishing pigs : feeder space and feeding management / López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Temple, Déborah (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The aim was to test two strategies to improve the growth rate of the slow-growth pigs and to increase the batch's homogeneity at slaughter. In Trial 1 a total of 264 weaned piglets were distributed into 24 pens (11 piglets/pen) according to sex and initial body weight (BW) for the transition period (T; 28 d to 64 d). [...]
2018 - 10.1186/s40813-018-0090-9
Porcine health management, Vol. 4 (july 2018)  
4.
43 p, 1.5 MB Management and Feeding Strategies in Early Life to Increase Piglet Performance and Welfare around Weaning : a review / Blavi Josa, Laia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The performance of piglets in nurseries may vary depending on body weight, age at weaning, management, and pathogenic load in the pig facilities. The early events in a pig's life are very important and may have long lasting consequences, since growth lag involves a significant cost to the system due to reduced market weights and increased barn occupancy. [...]
2021 - 10.3390/ani11020302
Animals, Vol. 11 Núm. 2 (2021) , p. 302  
5.
13 p, 2.0 MB Potential risk factors related to pig body weight variability from birth to slaughter in commercial conditions / López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group. Lleida) ; Bonet, Jordi (Vall Companys Group. Lleida) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of this observational study is to identify risk factors associated with body weight (BW) variability in three data sets (DS) in commercial conditions. A total of 1,009 (DS1), 460 (DS2), and 1304 (DS3) male and female crossbreed pigs (Pietrain × [Landrace × Large White]), respectively, were included in each trial. [...]
2018 - 10.1093/tas/txy082
Translational Animal Science, Vol. 2 (june 2018) , p. 383-395  
6.
8 p, 410.5 KB Effects of the feed : Water mixing proportion on diet digestibility of growing pigs / Sol, Cinta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of different water-to-feed ratios on apparent total tract digestibility of energy and nutrients were evaluated in growing-finishing pigs. In trial 1 (26 d), 16 female pigs (46. 7 ± 1. 98 kg of body weight, BW) were individually assigned to four treatments (n = 4). [...]
2019 - 10.3390/ani9100791
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 791  
7.
4 p, 493.1 KB Tecnificació intel·ligent i rendible de les granges catalanes : el projecte "SMARTFARM" / Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Navarro Vives, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mainau, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El Servei de Nutrició i Benestar Animal de la UAB (SNiBA) lidera el projecte SMARTFARM per a la millora de l'eficiència de les granges catalanes. El projecte proposa la tecnificació dels processos productius, per a la identificació, monitorització i validació d'aquells paràmetres clau per a les necessitats actuals de la ramaderia, que ha de trobar un equilibri entre el cost de producció i la salut i el benestar animal.
El Servicio de Nutrición y Bienestar Animal de la UAB (SNiBA) lidera el proyecto SMARTFARM para la mejora de la eficiencia de las granjas catalanas. El proyecto propone la tecnificación de los procesos productivos, para la identificación, monitorización y validación de aquellos parámetros clave para las necesidades actuales de la ganadería, que ha de hallar un equilibrio entre el coste de producción y la salud y el bienestar animal.

2019
UAB divulga, Setembre 2019, p. 1-4
2 documents

Research literature 1 records found  
1.
188 p, 12.9 MB Estudio y gestión de la variabilidad de peso vivo a lo largo del ciclo del porcino en condiciones comerciales / López Vergé, Sergi ; Gasa, Josep, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La variabilidad de peso vivo cobra especial relevancia en la porcicultura moderna donde la importancia de la integridad y homogeneidad del lote resulta crucial para no interrumpir los flujos de producción. [...]
Live weight variability is particularly important in modern pig production, because the importance of the integrity and homogeneity of the batch is crucial in order not to interrupt production flows. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.