Results overview: Found 1 records in 0.03 seconds.
Articles, 1 records found
Articles 1 records found  
1.
20 p, 155.1 KB Aspectos culturales de la elaboración de un postre tradicional, denominado panchón, en el municipio de Aller, Principado de Asturias, España / Lastra Menéndez, Juan José ; Martínez González, José
Persiste en el municipio de Aller (Principado de Asturias) un postre tradicional realizado a base de harina de escanda (Triticum aestivum subsp. spelta). Su elaboración, aunque va transformándose con el tiempo, es muy peculiar, pues se hace en el hogar (lar, llar, tsar), cociéndose la masa protegida por unas capas aislantes de naturaleza vegetal, bajo brasas. [...]
It persists in the municipality of Aller (Principality of Asturias) the elaboration of a traditional dessert made of spelt (Triticum aestivum subsp. spelta), their elaboration, although it goes transforming with the time, it is very peculiar, because it is made in the traditional stone cooker, cooking the very covered mass, low embers. [...]

2007 - 10.5565/rev/periferia.175
Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Núm. 7 (2007)  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.