Resultats globals: 48 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 15 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 10 registres trobats
Documents de recerca, 19 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 4 registres trobats
Fons personals i institucionals, 30 registres trobats
Articles 15 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
19 p, 1.6 MB Soybean oil replacement by palm fatty acid distillate in broiler chicken diets : fat digestibility and lipid-class content along the intestinal tract / Jimenez-Moya, Beatriz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Palm fatty acid distillate (PFAD) is a by-product of palm oil (P) refining. Its use in chicken diets is a way to reduce the cost of feed and the environmental impact. Its low unsaturated:saturated fatty acid ratio (UFA:SFA) and its high free fatty acid (FFA) level could be partially counteracted by its blending with soybean oil (S). [...]
2021 - 10.3390/ani11041035
Animals, Vol. 11 Núm. 4 (2021) , p. 1035  
2.
10 p, 398.1 KB Degree of Saturation and Free Fatty Acid Content of Fats Determine Dietary Preferences in Laying Hens / Palomar, María (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roura, Eugeni (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piquer Querol, Olga (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad Cardenal Herrera-CEU. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Behavioural and genetic evidence shows that the taste system is intimately related to the sensing of nutrients with consequences for poultry nutrition practices. A better understanding of how chickens may sense fat could provide the background for selecting feedstuffs used in poultry feeds. [...]
2020 - 10.3390/ani10122437
Animals, Vol. 10 Núm. 12 (2020) , p. 2437  
3.
22 p, 769.8 KB Influence of particle size and xylanase in corn-soybean pelleted diets on performance, nutrient utilization, microbiota and short-chain fatty acid production in young broilers / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista. Marlborough) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R. (AB Vista. Marlborough) ; Graham, Hadden (AB Vista. Marlborough) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to investigate the effects of particle size and xylanase supplementation in corn-based pellet diets on the performance and digestive traits in young broilers. A total of 512 male Ross 308 broilers were used in a 21-day study. [...]
2020 - 10.3390/ani10101904
Animals, Vol. 10 Núm. 10 (2020) , p. 1904  
4.
11 p, 1.6 MB Infectious phage particles packaging antibiotic resistance genes found in meat products and chicken feces / Gómez-Gómez, Clara (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística) ; Blanco-Picazo, Pedro (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística) ; Brown-Jaque, Maryury (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística) ; Quirós, Pablo (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística) ; Rodríguez-Rubio, Lorena (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística) ; Cerdà-Cuellar, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Muniesa, Maite (Universitat de Barcelona. Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística)
Bacteriophages can package part of their host's genetic material, including antibiotic resistance genes (ARGs), contributing to a rapid dissemination of resistances among bacteria. Phage particles containing ARGs were evaluated in meat, pork, beef and chicken minced meat, and ham and mortadella, purchased in local retailer. [...]
2019 - 10.1038/s41598-019-49898-0
Scientific reports (Nature Publishing Group), Vol. 9 Núm. 1 (january 2019) , p. 13281  
5.
13 p, 645.5 KB Evolution of lipid classes and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract of broiler chickens fed different fat sources at different ages / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to evaluate the effect of the dietary fat saturation degree and age on the lipid class (TAG, DAG, MAG, and FFA) composition and fatty acid digestibility along the gastrointestinal tract (GIT) and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pey458
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 3 (january 2019) , p. 1341-1353  
6.
13 p, 1.5 MB Effects of dietary free fatty-acid content and saturation degree on lipid-class composition and fatty-acid digestibility along the gastrointestinal tract in broiler starter chickens / Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Tres, A. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Garcés-Narro, C. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Department de Producció i Sanitat Animal) ; Guardiola, F. (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Gasa Gasó, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of the present study is to assess the effect of the dietary free fatty acid (FFA) content and dietary fat saturation degree on the fatty-acid (FA) digestibility and lipid-class content along the gastrointestinal tract and excreta in broiler chickens. [...]
2019 - 10.3382/ps/pez253
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 10 (january 2019) , p. 4929-4941  
7.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecilia ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
8.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  
9.
21 p, 1.2 MB Increase of geometrical and positional fatty acid isomers in dark meat from broilers fed heated oils / Bou, R. ; Codony, R. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola, F.
Oxidation of polyunsaturated fatty acids leads to primary and secondary oxidation products. Compounds and amounts of these products vary, depending on the oxidative conditions. As these oxidation products have different absorption and biological effects, we performed two different heating treatments on sunflower oil. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.12.1942
Poultry Science, juliol 2005  
10.
8 p, 330.9 KB Influence of the Dietary Polyunsaturation Level on Chicken Meat Quality: Lipid Oxidation / Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Galobart i Cots, Jaume ; Guardiola, Francesc ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The present study was carried out to evaluate the influence of increasing amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) and α-tocopheryl acetate (α-TA) supplementation on lipid oxidation of raw and cooked thigh meat stored under refrigeration. [...]
2005 - 10.1093/ps/84.1.48
Poultry Science, Vol. 84 Núm. 1 (2005) , p. 48-55  

Articles : 15 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 10 registres trobats  
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
3.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
4.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  
5.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  
6.
1 p, 3.3 MB Effect of dietary fish oil, and a-tocopheryl acetate and Zn supplementation on composition and acceptability of chicken meat / Bou, R. ; Guardiola, F. ; Tres, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael
2002
Euro Feed Lipid Congress. Strasbourg, France, 2n : 2002  
7.
7 p, 409.2 KB Efecto del procesado físico de diferentes materias primas sobre el rendimiento productivo y composición de la grasa abdominal del broiler / Serrano, X. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc, 1933- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals)
El objetivo de este trabajo fue determinar el efecto de la incorporación en el pienso de diversas materias primas sometidas a procesado físico sobre los rendimientos productivos del broiler. Paralelamente se determinó el efecto de las diferentes dietas experimentales sobre la calidad de la grasa abdominal del pollo como parámetro indicativo de la calidad lipídica de la canal del pollo.
1997
Reunión Anual de la FEZ. Madrid, 43ena : 1992  
8.
1 p, 2.1 MB Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat / Villaverde Haro, Cecilia ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. [...]
2004
European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004
2 documents
9.
1 p, 2.3 MB Dynamics of microbial cecal lumen ecosystem of broiler chickens with age measured by Terminal Restriction Fragment Length Polymorphism (t-RFLP) / Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Takahashi, S.E. ; Choque López, José Alfredo ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Nowadays, it is known that intestinal microflora of broiler chickens plays an important role for growth performance and health. However, there is still a limited knowledge about the process of colonization of the chick gut.
2008
INRA-RRI Symposium Gut Microbiome. Clermond-Ferrand, : 2008  
10.
1 p, 3.1 MB Effects of feeding recycled fatty materials on broiler chickens performance and carcass yield / Choque López, José Alfredo ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mateus Medina, Eder Fredy ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The fatty materials generally used in the feed industry have very different origins and a variable composition. Some of them are waste or by-products from the food chain that generally contain noticeable amounts of detrimental substances.
2007
XVIII European Symposium on the Quality of Poultry Meat. Praga, : 2007  

Documents de recerca 19 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
178 p, 1.5 MB Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Castillejos Velázquez, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
1 p, 480.4 KB Mechanisms of apoptosis caused by avian influenza virus in central nervous system of chickens / Sardà Figueras, Alba ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2019
Grau en Veterinària [955]  
3.
191 p, 2.1 MB Campylobacter spp. en granjas de pollos de engorde : diversidad genética, resistencia antimicrobiana y factores de virulencia / Cantero Portillo, Juan Guillermo ; Cerdà Cuéllar, Marta, dir. ; Ramis Salva, Antonio José, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals
La campilobacteriosis es la zoonosis de transmisión alimentaria más comúnmente reportada en la Unión Europea (UE) desde 2005. La principal fuente de infección es el consumo o manipulación de carne de pollo contaminada con Campylobacter (principalmente C. [...]
Campylobacteriosis is the most commonly reported food-borne zoonosis in the European Union (EU) since 2005. The main source of infection is the consumption of chicken meat contaminated with Campylobacter (mainly C. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
4.
1 p, 9.3 MB Study of the presence of Campylobacter, Escherichia coli and Salmonella in fresh retail chicken / Saladrigas Garcia, Mireia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Grau en Veterinària [955]  
5.
40 p, 1.1 MB Uso de grasas ácidas en pollos de carne / Andrés Ramos, Ismael
El objetivo del presente trabajo fue estudiar la incorporación de grasas con distinto grado de saturación (aceite de palma: saturada y/o aceite de soja: insaturada) y contenido creciente de ácidos grasos libres (AGL: 0, 20, 47 y 67%) en el pienso de los pollos broiler y su efecto sobre los parámetros productivos y el perfil en AG de la carne. [...]
The aim of this study was to investigate the effect of the saturation degree and the acidity level of the suplementated fat in the diets on the productive parameters, in the fat deposition and in the fatty acids meat profile of poultry. [...]

2016  
6.
148 p, 3.4 MB Epidemiología de Campylobacter spp. en granjas de pollos de engorde : prevalencia, factores de riesgo y dinámica de infección / Urdaneta Vargas, Saulo Hely ; Cerdà Cuéllar, Marta, dir. (Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Majó i Masferrer, Natàlia, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals
La campilobacteriosis es la zoonosis bacteriana más reportada en la Unión Europea (UE) desde hace una década. Causa pérdidas económicas significativas y problemas de salud pública en países desarrollados. [...]
Campylobacteriosis is the most frequently reported bacterial zoonosis in the European Union (EU) for a decade. It causes significant economic losses and is of public health concern in developed countries. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
7.
196 p, 2.4 MB Dietary factors influencing calcium and phosphorus utilization in broiler chicken / Hamdi, Manel ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
8.
8 p, 3.7 MB El tipo de grasa y su estado oxidativo provocan cambios en la resistencia de la membrana de los eritrocitos en pollos broiler / Choque-López, J.A. ; García Manzanilla, Edgar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de estetrabajo escomprobarsieldiferentegradodeinsaturacióndelagrasay la presencia de antioxidantes o alteración oxidativa dietética, afectan al estado de oxidación in vivo. Para ello se utilizaron dos métodos de estimaciónde laestabilidadde la membrana de eritrocitos: la resistencia a la hemolisis y la susceptibilidad a la peroxidación lipídica (TBARs). [...]
This study is performed to study the effect of unsaturated fat, oxidized fat and antioxidants included in the diet, on the in vivo oxidative status. We usedtwo different methods to determine the lipid oxidation: the haemolysis level andtheTBARstest. [...]

2010  
9.
11 p, 516.4 KB Efecto de la inclusión de distintas fuentes de grasa en dietas para pollos broiler sobre el perfil lipídico de la carne, la grasa abdominal y la piel / Fontanillas, R. ; Blanch, A ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Se realizó una prueba experimental con 600 pollos broiler de la estirpe comercial Arbor-Acres, alimentándoles con dietas suplementadas con un 8% de sebo (S) , aceite de palma (AP) y oleina de soja-girasol (OSG). [...]
1997  
10.
10 p, 500.4 KB Estudio de la energía metabolizable aparente y de la digestibilidad aparente de diferentes materias grasas en broilers de dos semanas de edad / Blanch, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc
Se han realizado numerosas investigaciones dirigidas a estudiar la utilización de grasas y ácidos grasos en pollos a diferentes edades. En este sentido Carew y col. en 1972 apuntaron que la capacidad fisiológica para una óptima absorción de la grasa no se halla totalmente desarrollada en pollos a primeras edades y que esta funcionalidad va desarrollándose a medida que aumenta la edad del ave. [...]
2010  

Documents de recerca : 19 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Documents gràfics i multimèdia 4 registres trobats  
1.
1754x1159, 469.1 KB Broilers (Pollos de engorde) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los broilers o pollos de engorde para carne son la descendencia machos y hembras de las gallinas reproductoras pesadas. Existen distintas estirpes e híbridos. La mejora genética ha conseguido avances espectaculares en el crecimiento diario (días de vida para sacrificio), el índice de conversión y la conformación de la canal. [...]
Es presenten broilers per a sacrifici.

1993 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
21 documents
2.
1024x768, 412.9 KB Sacrificio doméstico de pollos de payés para Navidad / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya la comida tradicional de Navidad consiste en escudella i carn d'olla (sopa y cocido a la catalana) y en pollo asado al horno en greixonera. Para ello se necesita un buen pollo de 4-5 kg PC. [...]
Es presenten fotos del procediment de sacrifici domèstic, de pollastres de pagès per Nadal de 4-5 kg PC.

2019 (Memoria digital d'escorxadors)
12 documents
3.
1024x768, 337.7 KB Sacrificio doméstico de pollos / Fàbregas i Comadran, Xavier
El sacrificio doméstico de animales permite el aprovisionamiento familiar para un consumo de carnes directo o diferido. Los pollos son animales fáciles de sacrificar. Aquí se muestra un tipo de sacrificio muy sencillo. [...]
Es presenten fotos del procediment de sacrifici domèstic, de pollastres gratapallers de 4,5 mesos de vida.

2019 (Memoria digital d'escorxadors)
31 documents
4.
7 p, 202.0 KB Problemática del sacrificio en la producción familiar de pollos de campo / Fàbregas i Comadran, Xavier
La producción familiar de pollos de campo se ve actualmente limitada por una serie de problemas de tipo legal, que deberán solucionarse para dar viabilidad económica a un sector que en otros países como Francia, representa una gran ayuda al mantenimiento de la población rural. [...]
La producció familiar de pollastres de pagès està actualment limitada per una sèrie de problemes de tipus legal, que hauran de solucionar-se per a donar viabilitat econòmica a un sector que en altres països com França, representa un gran ajut al manteniment de la població rural. [...]

Barcelona 1998 (Memoria digital d'escorxadors)
43 documents

Fons personals i institucionals 30 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
1754x1159, 469.1 KB Broilers (Pollos de engorde) / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los broilers o pollos de engorde para carne son la descendencia machos y hembras de las gallinas reproductoras pesadas. Existen distintas estirpes e híbridos. La mejora genética ha conseguido avances espectaculares en el crecimiento diario (días de vida para sacrificio), el índice de conversión y la conformación de la canal. [...]
Es presenten broilers per a sacrifici.

1993 (Memoria digital d'etnologia veterinària)
21 documents
2.
1024x768, 412.9 KB Sacrificio doméstico de pollos de payés para Navidad / Fàbregas i Comadran, Xavier
En Catalunya la comida tradicional de Navidad consiste en escudella i carn d'olla (sopa y cocido a la catalana) y en pollo asado al horno en greixonera. Para ello se necesita un buen pollo de 4-5 kg PC. [...]
Es presenten fotos del procediment de sacrifici domèstic, de pollastres de pagès per Nadal de 4-5 kg PC.

2019 (Memoria digital d'escorxadors)
12 documents
3.
1024x768, 337.7 KB Sacrificio doméstico de pollos / Fàbregas i Comadran, Xavier
El sacrificio doméstico de animales permite el aprovisionamiento familiar para un consumo de carnes directo o diferido. Los pollos son animales fáciles de sacrificar. Aquí se muestra un tipo de sacrificio muy sencillo. [...]
Es presenten fotos del procediment de sacrifici domèstic, de pollastres gratapallers de 4,5 mesos de vida.

2019 (Memoria digital d'escorxadors)
31 documents
4.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. U. D. Nutrició i Alimentació Animals) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M.A.P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
5.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
6.
1 p, 3.9 MB Effects of oxidated fat and vitamin E inclusion on resistance to haemolysis, intestinal microbiota, faecal coccidia counts and epithelium structure of broiler chicken / Choque López, José Alfredo ; Manzanilla, E.G. ; Gómez de Segura Ugalde, Arantza ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Unsaturation level decrease oxidative stability of dietary lipids, generating oxidation products which may be harmful for animals and its intestinal microbial population. The aim of the present trial was to study the resistance to haemolysis, ileal microbiota, faecal coccidian concentration and epithelial structure in relation to different oxidation level and stabilization of the added fat.
2001
, 2001  
7.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2003
, 2003  
8.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M.A.
2001
-, : 2001  
9.
14 p, 583.6 KB Importance of the level and polyunsaturation degree of dietary fat on fatty acids endogenous synthesis and deposition in chickens / Villaverde Haro, Cecilia ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were performed to assess the effect of different amounts of dietary polyunsaturated fatty acids (PUFA) on fatty acid composition of chickens. The contribution of endogenous fatty acid synthesis to fatty acid profile w as also estimated In trial I, different fat sources were blended in d i fie re n t ratios allowing a gradient of dietary PUFA (from 15 to 61 g'kg), keeping added fat level constant (9%). [...]
2005
, 2005  
10.
9 p, 63.3 KB Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils / Kavouridou, Katerina ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villaverde Haro, Cecilia ; Manzanilla, E.G. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218  

Fons personals i institucionals : 30 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.