1.
|
8 p, 118.3 KB |
Begudes i Aliments d'Origen Vegetal [103978]
/
Yuste Puigvert, Josep ;
Capellas Puig, Marta ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Begudes i aliments d'origen vegetal és l'aplicació dels coneixements que heu adquirit sobretot en les assignatures Mètodes de processament d'aliments I i II. Integra i us aporta coneixement sobre el funcionament de les indústries de begudes i aliments d'origen vegetal, des de la recepció de la primera matèria fins l'emmagatzematge del producte final. Begudes i aliments d'origen vegetal is the application of knowledges achieved mainly in Mètodes de processament d'aliments I and II. It integrates and gives you knowledge about working of industries of beverages and foods of plant origin, from raw material receipt to final product storage. Begudes i aliments d'origen vegetal es la aplicación de los conocimientos que habéis adquirido sobre todo en las asignaturas Mètodes de processament d'aliments I y II. Integra y os aporta conocimiento sobre el funcionamiento de las industrias de bebidas y alimentos de origen vegetal, desde la recepción de la materia prima hasta el almacenamiento del producto final.
2023-24 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
2.
|
7 p, 116.5 KB |
Mètodes de Processament d'Aliments II [103556]
/
Castillo Zambudio, Manuel ;
Capellas Puig, Marta ;
Trujillo Mesa, Antonio Jose ;
Yuste Puigvert, Josep ;
Zamora Viladomiu, Anna ;
Saldo Periago, Jordi ;
Moral Vico, Antonio Javier ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
L'assignatura de tercer curs "Mètodes de Processament D'Aliments II" s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics de diferents processos tecnològics emprats habitualment a la indústria alimentària, amb la finalitat de conservar i transformar els aliments, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures 1 d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures optatives de quart curs que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. [...] The third year course "Food Processing II" is taught in the second semester of the UAB degree of Food Science and Technology. The general training objective is to provide the student with the transversal and specific capacities of the theoretical aspects of different technological processes commonly used in the food industry, in order to preserve and transform foods, without entering into detailed processing of foods specifically, since this study is carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies 1 carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies of specific raw materials. [...] La asignatura de tercer curso "Métodos de Procesamiento de Alimentos II" se imparte en el segundo semestre del grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo formativo general de la asignatura es proporcionar al alumno las capacidades transversales y específicas de los aspectos teóricos de diferentes procesos tecnológicos empleados habitualmente en la industria alimentaria, con el fin de conservar y transformar los alimentos, sin entrar a detallar el procesado de alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de 1 alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de cuarto curso que se refieren a las tecnologías de materias primas específicas. [...]
2023-24 Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
3.
|
6 p, 108.4 KB |
Ciència dels Aliments [102611]
/
Capellas Puig, Marta ;
Ferragut, Victoria ;
Mor-Mur i Francesch, Montserrat ;
Yuste Puigvert, Josep ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels més importants al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. [...] Our health depends on what we eat daily and how we do it. Also, our economy depends on that, since the agri-food sector is one of the most active sectors in our country. In Catalonia, there are many industries that are dedicated to the production or the processing of raw materials to convert them into food. [...] De lo que comemos diariamente, y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economia, pues el sector agroalimentario es uno de los que más importantes en nuestro país. En Catalunya existen muchas indústrias que se dedican a producir o processar materias primas para convertirlas en alimentos. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
4.
|
6 p, 109.8 KB |
Tecnologia dels Aliments [102610]
/
Capellas Puig, Marta ;
Mor-Mur i Francesch, Montserrat ;
Aguilar Puig, Nuria ;
Castillo Zambudio, Manuel ;
Perez Playa, Bernat ;
Prat Castellà, Jaume ;
Bosch Llopart, Joan Pere ;
Juan Godoy, Bibiana ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que s'han d'adquirir durant la formació ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008 de 13 de febrer per la qual s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió, la primera competència que les persones graduades en Veterinària han d'haver adquirit és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consum. [...] The subject (materia) Food Science and Technology, which is taught in the 2nd year of the degree, provides a part of the specific competences that veterinarians must acquire during their training according to Order ECI /333/2008 which establishes the requirements for the verification of official university degrees that qualify for the exercise of the Veterinary profession. [...] La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado, aporta una parte de las competencias específicas que se deben adquirir durante la formación, ya que, según la Orden ECI / 333/2008 de 13 de febrero por la que se establecen los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habiliten para el ejercicio de la profesión, la primera competencia que las personas graduadas en Veterinaria deben haber adquirido es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumo. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955]
3 documents
|
|
5.
|
5 p, 103.3 KB |
Genòmica [42925]
/
Martinez Urtaza, Jaime Luis ;
Barbadilla Prados, Antonio ;
Garcia Guerreiro, Maria del Pilar ;
Negre de Bofarull, Bárbara ;
Puig Font, Marta ;
Casillas Viladerrams, Sònia ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumnat una visió general de la genòmica, inclosos els fonaments, tècniques i aplicacions actuals. Els objectius específics són la comprensió dels següents aspectes: la diversitat i la complexitat dels genomes eucariotes, la perspectiva històrica i evolutiva del contingut genòmic, el significat i les conseqüències de la variabilitat intraespecífica, tècniques comunament emprades en estudis 1 el significat i les conseqüències de la variabilitat intraespecífica, tècniques comunament emprades en estudis de genòmica, metagenòmica i transcriptòmica i aplicacions derivades del coneixement proporcionat. [...] The overall aim of the subject is to provide students an overview of genomics including fundamentals, current techniques and applications. The specific objectives include understanding the following aspects: the diversity and complexity of eukaryotic genomes, the historical and evolutionary perspective of genomic content, the meaning and consequences of intraspecific variability, techniques commonly employed in studies of genomics, 1 meaning and consequences of intraspecific variability, techniques commonly employed in studies of genomics, metagenomics and transcriptomics and applications derived from the knowledge provided by this science. El objetivo general de la asignatura es proporcionar al alumnado una visión general de la genómica, incluidos los fundamentos, las técnicas actuales y las aplicaciones. Los objetivos específicos incluyen comprender los siguientes aspectos: la diversidad y complejidad de los genomas eucariotas, la perspectiva histórica y evolutiva del contenido genómico, el significado y las consecuencias de la variabilidad intraespecífica, las 1 evolutiva del contenido genómico, el significado y las consecuencias de la variabilidad intraespecífica, las técnicas comúnmente empleadas en los estudios de genómica, metagenómica y transcriptómica y las aplicaciones derivadas del conocimiento proporcionado. [...]
2023-24 Màster Universitari en Genètica Avançada / Advanced Genetics [1156]
3 documents
|
|
6.
|
5 p, 109.5 KB |
Treball de Final de Màster [42402]
/
Egea Sanchez, Raquel ;
Pardo Carrasco, Leonardo ;
Senar Rosell, Miquel Àngel ;
Rodriguez-Trelles Astruga, Francisco Jose ;
Marechal, Jean-Didier ;
Gonzalez Wong, Angel ;
Martinez Urtaza, Jaime Luis ;
Salazar Ciudad, Isaac ;
Masgrau Fontanet, Laura ;
Peralvarez Marin, Alejandro ;
Puig Font, Marta ;
Casillas Viladerrams, Sònia ;
Daura i Ribera, Xavier ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
1 La Tesi de Màster (MT) és un treball de recerca autònom i individual que brinda a l'alumnat l'oportunitat de centrar-se en alguns dels temes tractats en els mòduls acadèmics del màster, així com d'integrar totes les capacitats i competències assolides al llarg del màster. [...] 1 The Master's Thesis (MT) is an autonomous and individually research work that gives the student the opportunity to focus on some of the topics dealt with in the academic modules of the Master, as well as, to integrate all together the capacities and competences achieved along the Master's degree. [...] 1 La Tesis de Máster (MT) es un trabajo de investigación autónomo e individual que brinda al alumnado la oportunidad de centrarse en algunos de los temas tratados en los módulos académicos del máster, así como de integrar todas las capacidades y competencias logradas a lo largo del máster. [...]
2023-24 Màster Universitari en Bioinformàtica / Bioinformatics [1112]
3 documents
|
|
7.
|
4 p, 102.6 KB |
Pràctiques Professionals [42400]
/
Egea Sanchez, Raquel ;
Barbadilla Prados, Antonio ;
Pardo Carrasco, Leonardo ;
Senar Rosell, Miquel Àngel ;
Marechal, Jean-Didier ;
Gonzalez Wong, Angel ;
Martinez Urtaza, Jaime Luis ;
Masgrau Fontanet, Laura ;
Peralvarez Marin, Alejandro ;
Puig Font, Marta ;
Casillas Viladerrams, Sònia ;
Torrent Burgas, Marc ;
Daura i Ribera, Xavier ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
1 El principal objectiu d'aquestes pràctiques és promoure la interacció dels estudiants amb els ambients de recerca i professional que hi ha al seu voltant. 1 The main objective of these practices is to promote the students' interaction with the research and professional environments around them. 1 El principal objetivo de estas prácticas es promover la interacción de los estudiantes con los ambientes de investigación y profesional que hay a su alrededor.
2023-24 Màster Universitari en Bioinformàtica / Bioinformatics [1112]
3 documents
|
|
8.
|
7 p, 114.7 KB |
Llet i Productes Lactis [102648]
/
Trujillo Mesa, Antonio Jose ;
Capellas Puig, Marta ;
Aguilar Puig, Nuria ;
Castillo Zambudio, Manuel ;
Grau Noguer, Eduard ;
Juan Godoy, Bibiana ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Veterinària
L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...] The course of Science and Technology of Milk is an optional subject and belongs to the subject Food Technology. This course has the purpose of orientating towards the specialization in future professional activities, and it complements the courses of Food Processing Methods I and II, and Pilot Plant Practices. [...] La asignatura de Ciencia y Tecnología de la Leche es una asignatura optativa y pertenece a la materia Tecnología de los Alimentos. Esta asignatura, de finalidad orientativa hacia la especialización en futuras actividades profesionales, complementa la formación de las asignaturas de Métodos de procesamiento de alimentos I y II, y de Prácticas de Planta Piloto. [...]
2023-24 Grau en Veterinària [955] Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
|
|
9.
|
5 p, 104.9 KB |
Genètica de poblacions [101959]
/
Puig Font, Marta ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
La Genètica de Poblacions és l'estudi de les diferències genètiques que es donen de forma natural entre els organismes. Les diferències genètiques entre els organismes de la mateixa espècie s'anomenen polimorfismes mentre que les diferències que s'han acumulat entre diferents espècies constitueixen la divergència genètica, de manera que la Genètica de Poblacions és l'estudi del polimorfisme i la divergència. [...] Population Genetics is the study of genetic differences that occur naturally among organisms. Genetic differences between organisms of the same species are called polymorphisms whereas the differences that have accumulated between different species constitute genetic divergence. [...] La Genética de Poblaciones es el estudio de las diferencias genéticas que ocurren de forma natural entre los organismos. Las diferencias genéticas entre los organismos de la misma especie se denominan polimorfismos mientras que las diferencias que se han acumulado entre distintas especies constituyen la divergencia genética. [...]
2023-24 Grau en Genètica [833]
3 documents
|
|
10.
|
6 p, 117.6 KB |
Genòmica, proteòmica i interactòmica [100947]
/
Roque Cordova, Alicia ;
Puig Font, Marta ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Biociències
La Genòmica és la ciència que estudia l'estructura, contingut i evolució dels genomes. Es tracta d'una ciència relativament nova (es pot dir que neix el 1995 amb la seqüenciació dels primers genomes bacterians) i s'ha desenvolupat de forma explosiva durant els últims anys. [...] Genomics is the science dealing with the structure, content and evolution of genomes. Is a relatively novel science (we can say that it was born in 1995 with the sequencing of the first bacterial genomes) that developed explosively in the last years. [...] La Genómica es la ciencia que estudia la estructura, contenido y evolución de los genomas. Se trata de una ciencia relativamente nueva (se puede decir que nace en 1995 con la secuenciación de los primeros genomas bacterianos) y se ha desarrollado de forma explosiva en los últimos años. [...]
2023-24 Grau en Biotecnologia [815]
3 documents
|
|