Resultats globals: 164 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 35 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 3 registres trobats
Documents de recerca, 21 registres trobats
Materials acadèmics, 105 registres trobats
Articles 35 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
3 p, 1.1 MB Vint-i-unena edició del workshop sobre "Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària - memorial DYCFung" / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El novembre de 2023 va tenir lloc, un any més, el XXI workshop MRAMA a la UAB per debatre sobre els reptes de la seguretat alimentària. Investigadors, docents, estudiants i empreses nacionals i internacionals es van reunir per a compartir coneixements pràctics i teòrics sobre mètodes innovadors per a detectar, comptar, aïllar i caracteritzar els microorganismes i els seus metabòlits, habituals en l'alimentació i l'aigua.
En noviembre de 2023 tuvo lugar, un año más, el XXI workshop MRAMA en la UAB para debatir sobre los retos de la seguridad alimentaria. Investigadores, docentes, estudiantes y empresas nacionales e internacionales se reunieron para compartir conocimientos prácticos y teóricos sobre métodos innovadores para detectar, contar, aislar y caracterizar los microorganismos y sus metabolitos, habituales en la alimentación y el agua.

2024
UAB divulga, Febrer 2024, p. 1-2
2 documents
2.
9 p, 2.2 MB Encapsulating capacity of ultra-high-pressure homogenization (UHPH) : Replacement of milk fat by vegetable oils using buttermilk as a functional ingredient in yogurt processing / Aghababaei, Fatemeh (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferragut, Victoria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]
This study investigated the characteristics of yogurts produced by substituting dairy fat with polyunsaturated fatty acids (PUFA)-rich oils encapsulated with buttermilk (BM) in spray-dried emulsions (SDE). [...]

2023 - 10.1016/j.lwt.2023.115304
LWT - Food Science and Technology, Vol. 187 Núm. 115304 (2023) , p. 115304  
3.
6 p, 851.2 KB Populations of aerobic mesophils and inoculated E. coli during storage of fresh goat's milk cheese treated with high pressure / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sendra Nadal, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pasteurized goat's milk inoculated with Escherichia coli 405 CECT was manufactured into cheese containing 10 CFU/g. The fresh cheese was treated by combinations of pressure (400, 450, and 500 MPa), temperature (2, 10, and 25°C) and time (5, 10, and 15 min). [...]
1996 - 10.4315/0362-028X-59.6.582
Journal of Food Protection, Vol. 59 Núm. 6 (1996) , p. 582-587  
4.
8 p, 130.4 KB Mechanically recovered poultry meat sausages manufactured with high hydrostatic pressure / Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guamis López, Buenaventura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effect of high pressure processing at high temperature on texture and color of frankfurter-type sausages made with different contents of mechanically recovered poultry meat (MRPM) was evaluated and compared with that of a standard cooking process. [...]
1999 - 10.1093/ps/78.6.914
Poultry Science, Vol. 78 Núm. 6 (june 1999) , p. 914-921  
5.
3 p, 938.5 KB Vintena edició del workshop sobre "Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària" - memorial DYCFung / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El novembre de 2022 va tenir lloc el XX workshop MRAMA, on investigadors, docents, estudiants i empreses es reuniren per compartir coneixements pràctics i teòrics sobre mètodes innovadors per detectar, comptar, aïllar i caracteritzar els microorganismes, i els seus metabòlits, habituals en els aliments i l'aigua.
En noviembre de 2022 tuvo lugar el XX workshop MRAMA, donde investigadores, docentes, estudiantes y empresas se reunieron para compartir conocimientos prácticos y teóricos sobre métodos innovadores para detectar, contar, aislar y caracterizar rápidamente los microorganismos, y sus metabolitos, habituales en los alimentos y el agua.

2023
UAB divulga, Febrer 2023
2 documents
6.
16 p, 3.9 MB GCAT|Panel, a comprehensive structural variant haplotype map of the Iberian population from high-coverage whole-genome sequencing / Valls-Margarit, Jordi (Barcelona Supercomputing Center) ; Galván-Femenía, Iván (Institut Germans Trias i Pujol) ; Matías-Sánchez, Daniel (Barcelona Supercomputing Center) ; Blay, Natalia (Institut Germans Trias i Pujol) ; Puiggròs, Montserrat (Barcelona Supercomputing Center) ; Carreras Nolla, Anna (Institut Germans Trias i Pujol) ; Salvoro, Cecilia (Barcelona Supercomputing Center) ; Cortés, Beatriz (Institut Germans Trias i Pujol) ; Amela, Ramon (Barcelona Supercomputing Center) ; Farre, Xavier (Institut Germans Trias i Pujol) ; Lerga Jaso, Jon (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Puig Font, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Sánchez-Herrero, Jose Francisco (Institut Germans Trias i Pujol) ; Moreno Aguado, Víctor (Universitat de Barcelona) ; Perucho, Manuel (Institut Germans Trias i Pujol) ; Sumoy, Lauro (Institut Germans Trias i Pujol) ; Armengol, Lluís (Quantitative Genomic Medicine Laboratories) ; Delaneau, Olivier (University of Lausanne. Department of Computational Biology) ; Cáceres Aguilar, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; de Cid, Rafael (Institut Germans Trias i Pujol) ; Torrents, David (Barcelona Supercomputing Center)
The combined analysis of haplotype panels with phenotype clinical cohorts is a common approach to explore the genetic architecture of human diseases. However, genetic studies are mainly based on single nucleotide variants (SNVs) and small insertions and deletions (indels). [...]
2022 - 10.1093/nar/gkac076
Nucleic acids research, Vol. 50, Issue 5 (March 2022) , p. 2464-2479  
7.
14 p, 3.8 MB Single-cell strand sequencing of a macaque genome reveals multiple nested inversions and breakpoint reuse during primate evolution / Maggiolini, Flavia Angela Maria (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Sanders, Ashley D. (European Molecular Biology Laboratory) ; Shew, Colin James (University of California. Department of Biochemistry & Molecular Medicine) ; Sulovari, Arvis (University of Washington School of Medicine. Department of Genome Sciences) ; Mao, Yafei (University of Washington School of Medicine. Department of Genome Sciences) ; Puig Font, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Catacchio, Claudia Rita (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Dellino, Maria (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Palmisano, Donato (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Mercuri, Ludovica (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Bitonto, Miriana (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Porubský, David (University of Washington School of Medicine. Department of Genome Sciences) ; Cáceres Aguilar, Mario (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Eichler, Evan E. (University of Washington. Howard Hughes Medical Institute) ; Ventura, Mario (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia) ; Dennis, Megan Y. (University of California. Department of Biochemistry & Molecular Medicine) ; Korbel, Jan O. (European Molecular Biology Laboratory) ; Antonacci, Francesca (Università degli Studi di Bari "Aldo Moro". Dipartimento di Biologia)
Rhesus macaque is an Old World monkey that shared a common ancestor with human ∼25 Myr ago and is an important animal model for human disease studies. A deep understanding of its genetics is therefore required for both biomedical and evolutionary studies. [...]
2020 - 10.1101/gr.265322.120
Genome research, Vol. 30, Issue 11 (November 2020) , p. 1680-1693  
8.
14 p, 1.6 MB A Diffusion Model to Quantify Membrane Repair Process in Listeria monocytogenes Exposed to High Pressure Processing Based on Fluorescence Microscopy Data / Nikparvar, Bahareh (Norwegian University of Science and Technology. Department of Chemical Engineering) ; Subires Orenes, Alicia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Hernandez-Herrero, Manuela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Crauwels, Peter (Ulm University. Institute of Microbiology and Biotechnology) ; Riedel, Christian U. (Ulm University. Institute of Microbiology and Biotechnology) ; Bar, Nadav (Norwegian University of Science and Technology. Department of Chemical Engineering)
The effects of environmental stresses on microorganisms have been well-studied, and cellular responses to stresses such as heat, cold, acids, and salts have been extensively discussed. Although high pressure processing (HPP) is becoming more popular as a preservation method in the food industry, the characteristics of the cellular damage caused by high pressure are unclear, and the microbial response to this stress has not yet been well-explored. [...]
2021 - 10.3389/fmicb.2021.598739
Frontiers in microbiology, Vol. 12 (may 2021)  
9.
18 p, 686.2 KB The effects of learning contexts on the development of reflective thinking in university education : Design and validation of a questionnaire / Sabariego Puig, Marta (Universitat de Barcelona. Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic d'Educació) ; Sánchez Martí, Angelina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada) ; Ruiz-Bueno, Antoni (Universitat de Barcelona. Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic d'Educació) ; Sánchez-Santamaría, José (Universidad de Castilla-La Mancha. Departamento de Pedagogía)
Reflective thinking is a key skill for constructing meaning in university. Its development requires appropriate learning contexts which can function as spaces for reflection, along with approaches, conditions and methods which can boost students' training in thinking, framed within their process of knowledge construction and their development of competencies and professional skills. [...]
2020 - 10.3390/su12083298
Sustainability, Vol. 12 Núm. 8 (january 2020) , p. 3298  
10.
3 p, 903.9 KB Nova edició del workshop sobre "Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària" - memorial DYCFung / Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El XIX workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària (MRAMA) - memorial DYCFung, va ser organitzat en línia des de la Facultat de Veterinària de la UAB el mes de novembre passat. [...]
El XIX workshop sobre Métodos Rápidos y Automatización en Microbiología Alimentaria (MRAMA) - memorial DYCFung, fue organizado en línea desde la Facultad de Veterinaria de la UAB el pasado mes de noviembre. [...]

2021
UAB divulga, Març 2021
2 documents

Articles : 35 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 3 registres trobats  
1.
2 p, 131.8 KB Fung Double Tube Method / Fung, Daniel Y. C ; Fujioka, Roger ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Four-hour rapid evaluation of fecal contamination of recreational water in seaside beaches by the Fung Double Tube Method.
2020
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, XIX (2020)  
2.
1 p, 103.7 KB Evaluación rápida (4h.), por el Método de Doble Tubo de Fung de la contaminación fecal de aguas de baño en playas / Fung, Daniel Y. C ; Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2020
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, XIX (2020)  
3.
3 p, 1.7 MB Métodos rápidos y automatización en microbiología alimentaria / Yuste Puigvert, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Capellas Puig, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2007
Workshop MRAMA. Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Núm. VI (2007)  

Documents de recerca 21 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
168 p, 4.9 MB Development, and modelling a hydrogen peroxide technology as a decontamination process within the Pharmaceutical, Healthcare and Food industries / Cantera García, Ignacio ; Hernández Herrero, María Manuela, dir. ; Roig Sagués, Artur Xavier, dir. ; Capellas Puig, Marta, dir.
Els mètodes de descontaminació han estat basats històricament en processos tèrmics o químics no automatitzats que garantien una mínima reducció microbiana. Tot i això, en l'última dècada, l'evolució dels fàrmacs cap a compostos biològics, envasos termolàbils avançats o materials sensibles a la calor a l'àrea de producció ha reduït el nombre d'aplicacions en què es poden aplicar processos tèrmics de descontaminació. [...]
Los métodos de descontaminación se han basado históricamente en procesos térmicos o químicos no automatizados que garantizaban una mínima reducción microbiana. Sin embargo, en la última década, la evolución de los fármacos hacia compuestos biológicos, envases termolábiles avanzados o materiales sensibles al calor en el área de producción ha reducido el número de aplicaciones en las que se pueden aplicar procesos térmicos de descontaminación. [...]
Decontamination methods have commonly relied on thermal or chemical non-automated processes that ensured a minimum microbial reduction. However, in the last decade, the evolution of the pharmaceutical drugs towards biological active compounds, advanced thermolabile containers or thermal sensitive materials in the production area, has reduced the number of applications where thermal processes can be applied. [...]

2022  
2.
34 p, 1.2 MB El teu benestar, la teva felicitat. Una intervenció per familiars d'adolescents amb problemàtica conductual greu / Quevedo Barber, David ; Puig Palanca, Marta ; Bonillo Martín, Albert, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia
El present treball de camp consisteix en un programa d'intervenció psicosocial basat en la psicoeducació de familiars amb adolescents afectats per trastorns de conducta. Els objectius essencials s'han basat a abordar les principals problemàtiques que exposen (culpa, frustració i relacions familiars) dotant de coneixement, eines i una xarxa de suport social per millorar el seu benestar a la llar i millorar la seva qualitat de vida.
The present fieldwork consists of a psychosocial intervention program based on the psychoeducation of relatives with adolescents affected by conduct disorders. The essential objectives have been based on addressing the main problems they expose (guilt, frustration and family relationships) by providing knowledge, tools and a support network to improve their life quality.

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2022
Grau en Psicologia [1485]  
3.
37 p, 1.1 MB Estabilidad microbiológica de emulsiones líquidas y deshidratadas obtenidas por homogeneización a ultra alta presión / Alejandro Naranjo, Tania Pamela ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Ferragut, Victoria, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este trabajo se evaluó la estabilidad microbiológica de emulsiones líquidas y deshidratadas obtenidas por UHPH y se comparó con otros sistemas de homogeneización. Las emulsiones líquidas, compuestas por agua, mazada y combinación de aceites de chía y girasol se sometieron a tres tratamientos de homogeneización: ultrasonidos, microfluidización y ultra alta presión de homogeneización (UHPH) a 300 MPa. [...]
2020
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
4.
32 p, 416.4 KB Características microbiológicas y sensoriales de análogos de queso elaborados con emulsiones obtenidas por homogeneización convencional y a ultra alta presión / Mendoza Puma, Melisa ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Se ha estudiado el efecto de la adición de una emulsión el tipo O/W obtenida por homogeneización a ultra alta presión (UHPH) en comparación con una emulsión obtenida por homogeneización convencional (HC) en la elaboración de análogos de queso fresco (AQF). [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
5.
39 p, 910.2 KB Incorporación a yogur de emulsiones deshidratadas ricas en ácidos grasos omega 3 y mazada / Mendoza Sanahuja, Laura ; Ferragut, Victoria, dir. ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
En este estudio se compararon el proceso de fermentación y las características de calidad durante su almacenamiento de yogures batidos. En primer lugar, a partir de una emulsión deshidratada (ED) compuesta por mazada y rica en ácidos grasos omega 3, se aplicaron dos sistemas de homogenización distintos: convencional (CH) y ultra alta presión de homogenización (UHPH). [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
6.
121 p, 5.1 MB Implementation of unsupervised learning mechanisms on OxRAM devices for neuromorphic computing applications / Pedró Puig, Marta ; Martin Martinez, Javier, dir. ; Nafría i Maqueda, Montserrat, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica
La present tesi recull els resultats de la recerca orientada a aportar una metodologia de caracterització elèctrica, modelat i simulació per a dispositius de commutació resistiva, quan es consideren aplicacions de computació neuromòrfica basades en aprenentatge no-supervisat, àmpliament demandades en l'actualitat com a solució de baix consum a les següents problemàtiques: per una banda, la limitació de la velocitat en la transferència de dades entre les unitats de memoria i processament que té lloc en les arquitectures de computador convencional (von Neumann). [...]
The present thesis compiles the results of the research oriented to provide a methodology for the electrical characterization, modeling and simulation of resistive switching devices, taking into consideration neuromorphic applications based on unsupervised learning This is widely demanded today as a low-consumption solution to the following issues: on the one hand, the speed limitations that take place in data transfer between the memory and processing units that takes place in conventional computer architectures. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
7.
6.1 MB Laser cooking system applied to a 3D food printing device / Gràcia Julià, Alvar ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Rigola Serrano, Joaquim, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Se ha desarrollado un sistema innovador de cocción de alimentos basado en el calentamiento por radiación infrarroja (IR) mediante un láser de CO2 (IR Láser CO2) teniendo en cuenta que el agua posee una elevada capacidad de absorción electromagnética en la longitud de onda del IR Láser CO2. [...]
An innovative cooking system based on infrared radiation (IR) using a CO2 laser (CO2 IR Laser) has been developed considering that water absorbance of electromagnetic infrared radiation at CO2 laser wavelength is very high. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
8.
227 p, 10.1 MB Evolution of the hsp70 gene family at the nucleotide, genome organization and gene expression levels in Drosophila subobscura / Puig Giribets, Marta ; García Guerreiro, María Pilar, dir. ; Rodríguez-Trelles, Francisco, dir. ; Tarrío Fernández, Rosa María, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia
Nombrosos estudis han constatat el valor adaptatiu del ric polimorfisme d'inversions cromosòmiques al drosofíl· lid D. subobscura. No obstant això, fins ara es coneixien molt poc les bases moleculars que hi ha darrere del seu manteniment a les poblacions naturals. [...]
Numerous studies have confirmed the adaptive value of the rich chromosomal inversion polymorphism in the drosophilid D. subobscura. However, until recently very little was known about the molecular basis behind its maintenance in natural populations. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.  
9.
99 p, 1.9 MB Incorporación de Bacillus coagulans a productos derivados de cereales / López Cabanillas Lomelí, Manuel ; González Martínez, Blanca Edelia, dir. ; Capellas Puig, Marta, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El papel de la dieta en el ser humano es el proporcionar suficientes nutrientes para satisfacer las necesidades metabólicas, además de brindar una sensación de satisfacción y bienestar. Hoy en día se sabe que los alimentos que consumimos juegan un papel importante en la modulación de diversas funciones fisiológicas de nuestro organismo. [...]
The role of diet in humans is to provide enough nutrients to satisfied metabolic needs, in addition to provide a sense of satisfaction and well-being. Today we know that the food we eat plays an important role in modulating physiological functions of our body. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017.  
10.
91 p, 1.1 MB La Pràctica del ioga als centres penitenciaris de Catalunya : estudi de cas al CP d‟Homes de Barcelona / Griera i Llonch, Ma. del Mar 1978- (ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)) ; Puig Ruiz, Marta (ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)) ; Clot-Garrell, Anna (ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)) ; ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió)
Barcelona : Centre d'Estudis Jurídics, 2015
2 documents

Documents de recerca : 21 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Materials acadèmics 105 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
8 p, 118.3 KB Begudes i Aliments d'Origen Vegetal [103978] / Yuste Puigvert, Josep ; Capellas Puig, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Begudes i aliments d'origen vegetal és l'aplicació dels coneixements que heu adquirit sobretot en les assignatures Mètodes de processament d'aliments I i II. Integra i us aporta coneixement sobre el funcionament de les indústries de begudes i aliments d'origen vegetal, des de la recepció de la primera matèria fins l'emmagatzematge del producte final.
Begudes i aliments d'origen vegetal is the application of knowledges achieved mainly in Mètodes de processament d'aliments I and II. It integrates and gives you knowledge about working of industries of beverages and foods of plant origin, from raw material receipt to final product storage.
Begudes i aliments d'origen vegetal es la aplicación de los conocimientos que habéis adquirido sobre todo en las asignaturas Mètodes de processament d'aliments I y II. Integra y os aporta conocimiento sobre el funcionamiento de las industrias de bebidas y alimentos de origen vegetal, desde la recepción de la materia prima hasta el almacenamiento del producto final.

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
2.
7 p, 116.5 KB Mètodes de Processament d'Aliments II [103556] / Castillo Zambudio, Manuel ; Capellas Puig, Marta ; Trujillo Mesa, Antonio Jose ; Yuste Puigvert, Josep ; Zamora Viladomiu, Anna ; Saldo Periago, Jordi ; Moral Vico, Antonio Javier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de tercer curs "Mètodes de Processament D'Aliments II" s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics de diferents processos tecnològics emprats habitualment a la indústria alimentària, amb la finalitat de conservar i transformar els aliments, sense entrar a detallar el processament d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures 1 d'aliments en concret, ja que aquest estudi es realitza, amb major grau d'aprofundiment, en les assignatures optatives de quart curs que es refereixen a les tecnologies de primeres matèries específiques. [...]
The third year course "Food Processing II" is taught in the second semester of the UAB degree of Food Science and Technology. The general training objective is to provide the student with the transversal and specific capacities of the theoretical aspects of different technological processes commonly used in the food industry, in order to preserve and transform foods, without entering into detailed processing of foods specifically, since this study is carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies 1 carried out, with a greater degree of deepening, in the fourth year optional course that refer to the technologies of specific raw materials. [...]
La asignatura de tercer curso "Métodos de Procesamiento de Alimentos II" se imparte en el segundo semestre del grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo formativo general de la asignatura es proporcionar al alumno las capacidades transversales y específicas de los aspectos teóricos de diferentes procesos tecnológicos empleados habitualmente en la industria alimentaria, con el fin de conservar y transformar los alimentos, sin entrar a detallar el procesado de alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de 1 alimentos en concreto, ya que este estudio se realiza, con mayor profundidad, en las asignaturas optativas de cuarto curso que se refieren a las tecnologías de materias primas específicas. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
3.
6 p, 108.4 KB Ciència dels Aliments [102611] / Capellas Puig, Marta ; Ferragut, Victoria ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat ; Yuste Puigvert, Josep ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels més importants al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. [...]
Our health depends on what we eat daily and how we do it. Also, our economy depends on that, since the agri-food sector is one of the most active sectors in our country. In Catalonia, there are many industries that are dedicated to the production or the processing of raw materials to convert them into food. [...]
De lo que comemos diariamente, y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economia, pues el sector agroalimentario es uno de los que más importantes en nuestro país. En Catalunya existen muchas indústrias que se dedican a producir o processar materias primas para convertirlas en alimentos. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
4.
6 p, 109.8 KB Tecnologia dels Aliments [102610] / Capellas Puig, Marta ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat ; Aguilar Puig, Nuria ; Castillo Zambudio, Manuel ; Perez Playa, Bernat ; Prat Castellà, Jaume ; Bosch Llopart, Joan Pere ; Juan Godoy, Bibiana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau, aporta una part de les competències específiques que s'han d'adquirir durant la formació ja que, segons l'Ordre ECI/333/2008 de 13 de febrer per la qual s'estableixen els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per l'exercici de la professió, la primera competència que les persones graduades en Veterinària han d'haver adquirit és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consum. [...]
The subject (materia) Food Science and Technology, which is taught in the 2nd year of the degree, provides a part of the specific competences that veterinarians must acquire during their training according to Order ECI /333/2008 which establishes the requirements for the verification of official university degrees that qualify for the exercise of the Veterinary profession. [...]
La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado, aporta una parte de las competencias específicas que se deben adquirir durante la formación, ya que, según la Orden ECI / 333/2008 de 13 de febrero por la que se establecen los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habiliten para el ejercicio de la profesión, la primera competencia que las personas graduadas en Veterinaria deben haber adquirido es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumo. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
5.
5 p, 103.3 KB Genòmica [42925] / Martinez Urtaza, Jaime Luis ; Barbadilla Prados, Antonio ; Garcia Guerreiro, Maria del Pilar ; Negre de Bofarull, Bárbara ; Puig Font, Marta ; Casillas Viladerrams, Sònia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar a l'alumnat una visió general de la genòmica, inclosos els fonaments, tècniques i aplicacions actuals. Els objectius específics són la comprensió dels següents aspectes: la diversitat i la complexitat dels genomes eucariotes, la perspectiva històrica i evolutiva del contingut genòmic, el significat i les conseqüències de la variabilitat intraespecífica, tècniques comunament emprades en estudis 1 el significat i les conseqüències de la variabilitat intraespecífica, tècniques comunament emprades en estudis de genòmica, metagenòmica i transcriptòmica i aplicacions derivades del coneixement proporcionat. [...]
The overall aim of the subject is to provide students an overview of genomics including fundamentals, current techniques and applications. The specific objectives include understanding the following aspects: the diversity and complexity of eukaryotic genomes, the historical and evolutionary perspective of genomic content, the meaning and consequences of intraspecific variability, techniques commonly employed in studies of genomics, 1 meaning and consequences of intraspecific variability, techniques commonly employed in studies of genomics, metagenomics and transcriptomics and applications derived from the knowledge provided by this science.
El objetivo general de la asignatura es proporcionar al alumnado una visión general de la genómica, incluidos los fundamentos, las técnicas actuales y las aplicaciones. Los objetivos específicos incluyen comprender los siguientes aspectos: la diversidad y complejidad de los genomas eucariotas, la perspectiva histórica y evolutiva del contenido genómico, el significado y las consecuencias de la variabilidad intraespecífica, las 1 evolutiva del contenido genómico, el significado y las consecuencias de la variabilidad intraespecífica, las técnicas comúnmente empleadas en los estudios de genómica, metagenómica y transcriptómica y las aplicaciones derivadas del conocimiento proporcionado. [...]

2023-24
Màster Universitari en Genètica Avançada / Advanced Genetics [1156]
3 documents
6.
5 p, 109.5 KB Treball de Final de Màster [42402] / Egea Sanchez, Raquel ; Pardo Carrasco, Leonardo ; Senar Rosell, Miquel Àngel ; Rodriguez-Trelles Astruga, Francisco Jose ; Marechal, Jean-Didier ; Gonzalez Wong, Angel ; Martinez Urtaza, Jaime Luis ; Salazar Ciudad, Isaac ; Masgrau Fontanet, Laura ; Peralvarez Marin, Alejandro ; Puig Font, Marta ; Casillas Viladerrams, Sònia ; Daura i Ribera, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
1 La Tesi de Màster (MT) és un treball de recerca autònom i individual que brinda a l'alumnat l'oportunitat de centrar-se en alguns dels temes tractats en els mòduls acadèmics del màster, així com d'integrar totes les capacitats i competències assolides al llarg del màster. [...]
1 The Master's Thesis (MT) is an autonomous and individually research work that gives the student the opportunity to focus on some of the topics dealt with in the academic modules of the Master, as well as, to integrate all together the capacities and competences achieved along the Master's degree. [...]
1 La Tesis de Máster (MT) es un trabajo de investigación autónomo e individual que brinda al alumnado la oportunidad de centrarse en algunos de los temas tratados en los módulos académicos del máster, así como de integrar todas las capacidades y competencias logradas a lo largo del máster. [...]

2023-24
Màster Universitari en Bioinformàtica / Bioinformatics [1112]
3 documents
7.
4 p, 102.6 KB Pràctiques Professionals [42400] / Egea Sanchez, Raquel ; Barbadilla Prados, Antonio ; Pardo Carrasco, Leonardo ; Senar Rosell, Miquel Àngel ; Marechal, Jean-Didier ; Gonzalez Wong, Angel ; Martinez Urtaza, Jaime Luis ; Masgrau Fontanet, Laura ; Peralvarez Marin, Alejandro ; Puig Font, Marta ; Casillas Viladerrams, Sònia ; Torrent Burgas, Marc ; Daura i Ribera, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
1 El principal objectiu d'aquestes pràctiques és promoure la interacció dels estudiants amb els ambients de recerca i professional que hi ha al seu voltant.
1 The main objective of these practices is to promote the students' interaction with the research and professional environments around them.
1 El principal objetivo de estas prácticas es promover la interacción de los estudiantes con los ambientes de investigación y profesional que hay a su alrededor.

2023-24
Màster Universitari en Bioinformàtica / Bioinformatics [1112]
3 documents
8.
7 p, 114.7 KB Llet i Productes Lactis [102648] / Trujillo Mesa, Antonio Jose ; Capellas Puig, Marta ; Aguilar Puig, Nuria ; Castillo Zambudio, Manuel ; Grau Noguer, Eduard ; Juan Godoy, Bibiana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura de Ciència i Tecnologia de la Llet és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...]
The course of Science and Technology of Milk is an optional subject and belongs to the subject Food Technology. This course has the purpose of orientating towards the specialization in future professional activities, and it complements the courses of Food Processing Methods I and II, and Pilot Plant Practices. [...]
La asignatura de Ciencia y Tecnología de la Leche es una asignatura optativa y pertenece a la materia Tecnología de los Alimentos. Esta asignatura, de finalidad orientativa hacia la especialización en futuras actividades profesionales, complementa la formación de las asignaturas de Métodos de procesamiento de alimentos I y II, y de Prácticas de Planta Piloto. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
9.
5 p, 104.9 KB Genètica de poblacions [101959] / Puig Font, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
La Genètica de Poblacions és l'estudi de les diferències genètiques que es donen de forma natural entre els organismes. Les diferències genètiques entre els organismes de la mateixa espècie s'anomenen polimorfismes mentre que les diferències que s'han acumulat entre diferents espècies constitueixen la divergència genètica, de manera que la Genètica de Poblacions és l'estudi del polimorfisme i la divergència. [...]
Population Genetics is the study of genetic differences that occur naturally among organisms. Genetic differences between organisms of the same species are called polymorphisms whereas the differences that have accumulated between different species constitute genetic divergence. [...]
La Genética de Poblaciones es el estudio de las diferencias genéticas que ocurren de forma natural entre los organismos. Las diferencias genéticas entre los organismos de la misma especie se denominan polimorfismos mientras que las diferencias que se han acumulado entre distintas especies constituyen la divergencia genética. [...]

2023-24
Grau en Genètica [833]
3 documents
10.
6 p, 117.6 KB Genòmica, proteòmica i interactòmica [100947] / Roque Cordova, Alicia ; Puig Font, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
La Genòmica és la ciència que estudia l'estructura, contingut i evolució dels genomes. Es tracta d'una ciència relativament nova (es pot dir que neix el 1995 amb la seqüenciació dels primers genomes bacterians) i s'ha desenvolupat de forma explosiva durant els últims anys. [...]
Genomics is the science dealing with the structure, content and evolution of genomes. Is a relatively novel science (we can say that it was born in 1995 with the sequencing of the first bacterial genomes) that developed explosively in the last years. [...]
La Genómica es la ciencia que estudia la estructura, contenido y evolución de los genomas. Se trata de una ciencia relativamente nueva (se puede decir que nace en 1995 con la secuenciación de los primeros genomas bacterianos) y se ha desarrollado de forma explosiva en los últimos años. [...]

2023-24
Grau en Biotecnologia [815]
3 documents

Materials acadèmics : 105 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Vegeu també: autors amb noms similars
3 Puig, M.
1 Puig, M. T.
1 Puig, M. Victoria
1 Puig, Maite
1 Puig, Margarita M.
4 Puig, Margarita M..
2 Puig, Maria
2 Puig, Maria Teresa
4 Puig, Maria Victoria
2 Puig, Mariona
2 Puig, María
3 Puig, Mireia
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.