Resultats globals: 12 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 9 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 9 registres trobats  
1.
8 p, 208.4 KB Effect of feeding method on intake and behaviour of individually reared beef heifers fed a concentrate diet from 115 to 185 kg of body weight / Iraira Higueras, Sergio Patricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ruíz De La Torre, Jose Luis (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A total of eight Simmental heifers (114 ± 3. 2 days old and weighing 118 ± 3. 8 kg BW) were used to study the effects of feeding method on intake and animal behaviour in a crossover design experiment. [...]
2012 - 10.1017/S1751731112000390
Animal, Vol. 6 Núm. 9 (september 2012) , p. 1483-1490  
2.
13 p, 1.7 MB Supplementation of xylo-oligosaccharides to suckling piglets promotes the growth of fiber-degrading gut bacterial populations during the lactation and nursery periods / González Solé, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramayo-Caldas, Yuliaxis (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Rodriguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González Ortiz, Gemma (AB Vista) ; Bedford, Michael R. (AB Vista) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca de Nutrició Maneig i Benestar Animal)
Modulating early-life microbial colonization through xylo-oligosacharides (XOS) supplementation represents an opportunity to accelerate the establishment of fiber-degrading microbial populations and improve intestinal health. [...]
2022 - 10.1038/s41598-022-15963-4
Scientific reports, Vol. 12 (july 2022)  
3.
5 p, 935.3 KB Relative bioavailability of 3 rumen-undegradable methionine sources in dairy cows using the area under the curve technique / Kihal, Abdelhacib (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, María Ercilda (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to evaluate the relative bioavailability of two 2-hydroxy-4-(methylthio)butanoic isopropyl esters (HMBi) obtained through different production processes and an encapsulated rumen-protected Met using the area under the curve (AUC) method. [...]
2021 - 10.3168/jdsc.2020-0045
JDS Communications, Vol. 2 (april 2021) , p. 182-185  
4.
6 p, 570.0 KB Short communication : quantification of the effect of mycotoxin binders on the bioavailability of fat-soluble vitamins in vitro / Kihal, Abdelhacib (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, María Ercilda (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cristòfol i Adell, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of this study was to determine the capacity of six mycotoxin binders (MTBs) to adsorb vitamins A, D and E in an in vitro system that simulates gastric and intestinal digestion. Experiment 1 evaluated the recovery rate of vitamins A, D and E in the incubation conditions. [...]
2021 - 10.3390/ani11082251
Animals, Vol. 11 Núm. 8 (august 2021) , p. 2251  
5.
8 p, 905.3 KB Effect of Diet Supplementation with the Mycotoxin Binder Montmorillonite on the Bioavailability of Vitamins in Dairy Cows / Kihal, Abdelhacib (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Marquès, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to determine the effect of the mycotoxin binder montmorillonite (MMT) supplemented in the diet of dairy cows on the bioavailability of vitamins A, D, E, B1 and B6. Six multiparous Holstein-Friesian cows were used in a crossover design with two periods. [...]
2022 - 10.3390/toxins14010026
Toxins, Vol. 14 (january 2022)  
6.
12 p, 803.2 KB Interactions among natural active ingredients to improve the efficiency of rumen fermentation in vitro / Temmar, Rokia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Forgeard, Gwenael (TECHNA France Nutrition) ; Rougier, Cécile (TECHNA France Nutrition) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Twelve essential oils (EO): Anise star, cassia, geraniol, lemongrass (LEM), limonene, thyme, tea tree, coriander (COR), capsicum, black pepper, turmeric and ginger (GIN), in Experiment 1 at three doses; and different combinations of LEM, COR and GIN oils in Experiment 2, were evaluated in in vitro batch microbial fermentation using ruminal fluid from four dairy cows fed a 50:50 forage: concentrate diet. [...]
2021 - 10.3390/ani11051205
Animals, Vol. 11 Núm. 5 (2021) , p. 1205  
7.
14 p, 1.7 MB Effect of the degree of polymerization of fructans on ex vivo fermented human gut microbiome / Astó, Erola (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Méndez, Iago (Universitat Ramon Llull. ESADE) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Nutrició, Maneig i Benestar Animal) ; Cuñé, Jordi (Devicare S.A.) ; Espadaler Mazo, Jordi (AB-Biotics S.A.) ; Farran-Codina, Andreu (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia)
Prebiotic supplements are used to promote gastrointestinal health by stimulating beneficial bacteria. The aim of this study was to compare the potential prebiotic effects of fructans with increasing degrees of polymerization, namely fructooligosaccharides (FOS) and inulins with a low and high polymerization degree (LPDI and HPDI, respectively), using an ex vivo fermentation system to simulate the colonic environment. [...]
2019 - 10.3390/nu11061293
Nutrients, Vol. 11 Núm. 6 (june 2019) , p. 1293  
8.
11 p, 1.4 MB The use of an activity monitoring system for the early detection of health disorders in young bulls / Belaid, Mohammed Anouar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Chevaux, Eric (Lallemand SAS. R&D Animal Nutrition) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Bulls (n = 770, average age = 127 days, SD = 53 days of age) were fitted with an activity monitoring device for three months to study if behavior could be used for early detection of diseases. The device measured the number of steps, lying time, lying bouts, and frequency and time of attendance at the feed bunk. [...]
2019 - 10.3390/ani9110924
Animals, Vol. 9 Núm. 11 (november 2019) , p. 924  
9.
11 p, 278.1 KB Performance, behaviour and meat quality of beef heifers fed concentrate and straw offered as total mixed ration or free-choice / Iraira Higueras, Sergio Patricio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Madruga Criado, Ana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Juan, María (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Ruíz de la Torre, José Luís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez Prado, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Eighteen Simmental heifers were fed concentrate and barley straw offered as a total mixed ration (TMR) or separately as a free choice (FCH) to compare performance, behaviour, and meat quality. The heifers were assigned to treatments in a randomized complete block design. [...]
2015 - 10.5424/sjar/2015134-8003
Spanish journal of agricultural research, Vol. 13, Núm. 4 (2015) , art. e0610  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
177 p, 1.7 MB The effects of feed additives, essential oils or guanidinoacetic acid, on cattle rumen microbial fermentation in in vitro studies / Temmar, Rokia ; Calsamiglia, Sergio, dir. ; Rodriguez Prado, María Ercilda, dir.
Per millorar l'eficiència de la fermentació del rumen, es van avaluar dos additius alimentaris diferents, olis essencials (EO) i àcid guanidinoacètic (GAA) en tres estudis in vitro. A l'estudi 1, 12 EO: anís estrellat, cassia, geraniol, llimona (LEM), limonè, farigola, arbre del te, coriandre (COR), pebrot, pebre negre, cúrcuma i gingebre (GIN), a Exp. [...]
Para mejorar la eficiencia de la fermentación ruminal, se evaluaron dos aditivos alimenticios, aceites esenciales (EO) y ácido guanidinoacético (GAA) en tres estudios in vitro. En el estudio 1, 12 EO: anís estrellado, casia, geraniol, limoncillo (LEM), limoneno, tomillo, árbol de té, cilantro (COR), pimiento, pimienta negra, cúrcuma y jengibre (GIN), en Exp. [...]
To improve rumen fermentation efficiency, two feed additives, essential oils (EO) and guanidinoacetic acid (GAA) were evaluated in three in vitro studies. In study 1, 12 EO: anise star, cassia, geraniol, lemongrass (LEM), limonene, thyme, tea tree, coriander (COR), capsicum, black pepper, turmeric and ginger (GIN), in Exp. [...]

2022  
2.
178 p, 10.4 MB Evaluation of the capacity of different mycotoxin binders to adsorb mycotoxins and nutrients among different methodologies / Kihal, Abdelhacib ; Calsamiglia, Sergio, dir. ; Rodríguez Prado, María, dir.
L'objectiu d'aquesta tesi va ser avaluar la capacitat dels diferents aglutinants de micotoxines per adsorbir micotoxines i nutrients entre diferents metodologies. Durant la tesi es van realitzar dues revisions de la literatura per avaluar l'eficàcia d'adsorció de diferents aglutinants de micotoxines (MTB) per adsorbir micotoxines. [...]
El objetivo de esta tesis fue evaluar la capacidad de diferentes adsorbentes de micotoxinas para adsorber micotoxinas y nutrientes entre diferentes metodologías. Se realizaron dos revisiones de literatura durante la tesis para evaluar la eficacia de adsorción de diferentes adsorbentes de micotoxinas (MTB) para adsorber micotoxinas. [...]
The aim of this thesis was to evaluate the capacity of different mycotoxin binders to adsorb mycotoxins and nutrients among different methodologies. Two literature reviews were conducted during the thesis to evaluate the adsorption efficacy of different mycotoxin binders (MTB) to adsorb mycotoxins. [...]

2022  
3.
237 p, 2.0 MB Factores que afectan a la fermentación microbiana y al perfil y flujo de aminoácidos de las bacterias asociadas con las fracciones líquida y sólida en un sistema de cultivo continuo / Rodríguez Prado, María ; Calsamiglia, Sergio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo de esta tesis fue el estudio de los factores que afectan al perfil y flujo de AA microbianos del rumen, utilizando las bacterias obtenidas de las fracciones líquida (BL) y sólida (BS), en un sistema de cultivo continuo (SCC). [...]
The objective of this Thesis was the study of the factors affecting the profile and flow of AA from bacterial origin from the rumen, using liquid (LAB) or solid (SAB) associated bacteria composition data in continuous culture (CC). [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.