Results overview: Found 2 records in 0.01 seconds.
Articles, 2 records found
Articles 2 records found  
1.
28 p, 2.9 MB Effect of agro-climatic conditions on near infrared spectra of extra virgin olive oils / Sánchez Rodríguez, María Isabel (Universidad de Córdoba. Departamento de Estadística, Econometría, Investigación Operativa, Organización de Empresas y Economía Aplicada) ; Sánchez López, Elena M. (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica) ; Caridad, José Mª (Universidad de Córdoba. Departamento de Estadística, Econometría, Investigación Operativa, Organización de Empresas y Economía Aplicada) ; Marinas, Alberto (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica) ; Urbano, Francisco José (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica)
Authentication of extra virgin olive oil requires fast and cost-effective analytical procedures, such as near infrared spectroscopy. Multivariate analysis and chemometrics have been successfully applied in several papers to gather qualitative and quantitative information of extra virgin olive oils from near infrared spectra. [...]
2018 - 10.2436/20.8080.02.75
SORT : statistics and operations research transactions, Vol. 42 Núm. 2 (July-December 2018) , p. 209-236 (Articles)  
2.
20 p, 3.7 MB New approaches in the chemometric analysis of infrared spectra of extra-virgin olive oils / Sánchez Rodríguez, María Isabel (Universidad de Córdoba. Departamento de Estadística, Econometría, Investigación Operativa, Organización de Empresas y Economía Aplicada) ; Sánchez López, Elena M. (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica) ; Marinas, Alberto (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica) ; Caridad, José Mª (Universidad de Córdoba. Departamento de Estadística, Econometría, Investigación Operativa, Organización de Empresas y Economía Aplicada) ; Urbano, Francisco José (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica) ; Marinas, Jose Mª (Universidad de Córdoba. Departamento de Química Orgánica)
The aim of this paper is to apply new chemometric approaches to obtain quantitative information from near and mid infrared spectra of Andalusian extra-virgin olive oils, using gas chromatography as a classical reference analytical technique. [...]
2014
SORT : statistics and operations research transactions, Vol. 38 Núm. 2 (July-December 2014) , p. 231-250  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.