Federica Ravera és entrevistada al programa ‘Vida Verde’ de RNE

21 de desembre 2016

La investigadora del CREAF Federica Ravera va parlar al programa radiofònic sobre el volum especial que ha publicat la revista Ambio. En ell, per primer cop es tracta el canvi ambiental global des d’un enfocament de gènere i sota una perspectiva feminista.

entrevista_federica

El programa de Radio 4 ‘Vida Verde’,  presentat i dirigit per la periodista Pilar Sampietro, va emetre el dissabte 17 de desembre una entrevista a la investigadora del CREAF Federica Ravera, en motiu de la recent publicació especial de la revista AmbioGender perspectives in resilience, vulnerability and adaptation to global environmental change“. En aquest treball es destaca la importància de deixar de veure els col·lectius marginats com a víctimes, i la necessitat de revaloritzar els seus coneixements i veure’ls com a agents actius de canvi davant les amenaces ambientals.

Una de les grans novetats que representa aquest treball és la nova mirada que ofereix: “molts pocs treballs han intentat relacionar l’enfocament de gènere i les perspectives feministes amb el canvi ambiental global”, comenta Ravera a l’inici de l’entrevista.

Destaca la investigadora que com major sigui la diversitat de perspectives que puguin participar en la creació de coneixement i en la presa de decisions, millor seran les polítiques destinades a la sostenibilitat. “La idea ha estat treballar amb homes i dones per a visualitzar des de diferents perspectives como podem ser capaços d’augmentar la resiliència dels nostres sistemes i la nostra capacitat d’adaptació als canvis ambientals”, explica Ravera.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a partir del minut 6:55.

, , , , , , , ,

Albert Naya i Díaz
Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
L’ARA mostra la recuperació d’un bosc afectat per processionària amb imatges del dron d’en Brotons
11 de gener 2017Verónica Couto Antelo
Josep Peñuelas a ‘La nit dels Ignorants 2.0′
10 de gener 2017Albert Naya i Díaz
Constantí Stefanescu i la migradora dels cards a la BBC
12 de desembre 2016Verónica Couto Antelo
Regeneració natural per al bosc de Can Deu
9 de desembre 2016Albert Naya i Díaz
Recull d’entrevistes a Josep Peñuelas, Premi Ramon Margalef 2016
16 de novembre 2016Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: