Un nou mandat a la Facultat.

El dia 19 de febrer la Junta de Facultat ha elegit un nou deganat. Només es va presentar una candidatura a degà, la del degà sortint. Una àmplia majoria de la Junta, i sense vots en contra, va considerar que el balanç de la gestió feta era, amb llums i ombres, globalment positiu; i que les propostes formulades cara al futur immediat eren acceptables.

El nou equip s’estructurarà en dues grans àrees. Deixant de banda les responsabilitats formals de Degà (que firma aquesta nota) i Secretari de Facultat (Dr. John Etherington), s’estructuren dos grans àmbits de treball:

A.- Àmbit docent, que engloba plans d’estudis, qualitat, docència, etc: serà de la responsabilitat dels professors Vicent Borràs, Mª. Esther Fernández i Pilar Carrasquer; addicionalment, serà reforçat pel professor Alex Casademunt, que actuarà com a coordinador del treball de preparació del Sistema Intern de Garantia de la Qualitat.
B.- Àmbit de serveis i relacions exteriors, que inclourà serveis de la Facultat, pressupostos, pràctiques, intercanvis, col·laboració amb l’entorn professional, etc. Comptarà amb la dedicació dels professors Sara Moreno, Roser Nicolau, Francesc Serra i Teresa Sordé.

La designació precisa del càrrec de cada membre de l’equip està pendent de converses amb el rectorat, en el marc de la nova normativa sobre “càrrecs i encàrrecs” de la UAB. Aquesta normativa no ens va del tot bé, donat que som un centre extremadament petit, i tot repartiment basat en les xifres absolutes ens perjudica, ja que no pren en compte que com a organització tenim uns “costos fixes” que són independents del tamany. Estem intentant obrir una negociació amb el Rectorat sobre aquests temes.

Però en tot cas es treballa des d’una lògica d’equip, de treball col·lectiu, i no de petites unitats independents. En els propers mesos es plantejaran reptes molt importants, que requeriran simultàniament una considerable dedicació de gestió, una visió clara de futur i la capacitat de generar amplis acords dins de la Facultat, i també entre la Facultat i l’entorn.
Tenint aquest mapa present, s’ha format un equip molt sòlid, que combina gent nova amb gent que continua, amb una major obertura departamental, i amb una voluntat de treball i un entusiasme importants. Ens farà falta, en els temps que venen…

                                                                    Joan Botella, Degà

 

Joan Botella és reelegit degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

La Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia ha escollit l'equip del Deganat per a un nou període: Joan Botella (reelegit com a degà), Vicent Borràs, Àlex Casademunt, Pilar Carrasquer, John Etherington, Maria Esther Fernández, Sara Moreno, Roser Nicolau, Francesc Serra i Teresa Sordé. Més informació

 

 

Ferran Sancho explica als mitjans la posició de la UAB sobre el “3+2”

Ferran Sancho a la Xarxa

El rector de la UAB va escriure un article a l’edició digital del diari La Vanguardia el 5 de febrer, titulat “El decret del 3+2 i la fragmentació del sistema universitari”. Dies després, el 12 de febrer, va ser entrevistat a La Xarxa. Més informació

 

 

L’Assemblea de la Facultat organitza un acte per explicar el “3+2”

El passat 12 de febrer, l’Assemblea de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia va organitzar una xerrada informativa a l’aula 12 sobre el canvi de model d’estudis universitaris: del “4+1” al “3+2”. La iniciativa va ser un èxit de participació, amb una classe plena a vessar, i de pedagogia, ja que els ponents van explicar de forma precisa perquè estan frontalment en contra del nou sistema. Més informació

 

 

La UAB Ràdio comença a emetre

Des del passat 13 de febrer, la UAB compta amb un nou mitjà de comunicació. A les 12 del migdia  va començar l'emissió d'UAB Ràdio, que forma part del projecte UAB Campus Mèdia, desenvolupat a la Facultat de Ciències de la Comunicació. La nova emissora es pot escoltar al dial 100.3 FM o bé a través del web www.uab.cat/campusmedia/. Més informació

 

 

La UAB va acollir una sessió informativa sobre les Beques Fulbright

El passat 18 de febrer, l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres va acollir una sessió informativa sobre les Beques Fulbright, a càrrec de representats d'aquest programa que ofereix a graduats la possibilitat de cursar estudis de postgrau a universitats dels Estats Units. Més informació

 

ENTREVISTA

La  Marta Simó és llicenciada en Sociologia des de l’any 2000. Ha fet estudis de postgrau sobre Europa Central i de l’Est en l’especialitat d’Identitats Jueves i Holocaust a la Universitat Jagellonska de Cracòvia (Polònia) i a la Universitat Estatal Russa de Moscou (Rússia). També ha treballat com a professora de sociologia a la Universitat Humanitària Estatal de Moscou. Actualment treballa com a investigadora per la International Remembrance Holocaust Alliance (IHRA)
-En què consisteix la teva feina? Com vas accedir-hi?
És un organisme internacional que vetlla pel coneixement, la recerca i educació sobre l’Holocaust arreu del Món. A través d’una convocatòria oberta i selecció de candidats.
-Com valores la formació rebuda a la Facultat?
Extraordinàriament bona. En el meu cas em va obrir un ventall d’oportunitats enormes, ja que dóna la base per poder accedir a l’especialització de moltes altres disciplines. Per altra banda, el mestratge d’alguns professors, em van fer estimar la sociologia no tant com una eina sinó com una forma d’interpretar la vida.
-Com veus la Facultat des de la pràctica professional, quines coses creus que es podrien millorar?
El meu cas segurament és força atípic i l’oportunitat de viure i formar-me en altres països m’ha permès tenir un bon bagatge. Qualsevol connexió amb altres facultats i disciplines ajuda a encarar la pràctica professional.
-Quin/s consell/s donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
No tenir por de perseguir un somni, ser molt tossut en allò que es vol aconseguir i estimar la professió tot creient en la flexibilitat de la nostra àmplia formació. Evidentment, sortir si es pot a fora per tal de veure altres aplicacions de la nostra disciplina.

 

Agenda

27/02/2015, 12:00h. Sala de Graus, Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.

"Les associacions estratègiques en el sistema internacional de postguerra freda. El cas de l'associació estratègica Xina-Unió Europea", a càrrec de Manuel de Jesús Rocha Pino.

02/03/2015, 19:00h. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

"Sobirania i Estat", a càrrec de Montserrat Guibernau, catedràtica de Ciència política a la Universitat Queen Mary de Londres. Autora de Belonging: Solidarity and Division in Modern Societies (Polity, 2013) i Per un catalanisme cosmopolita (Angle, 2009).

05/03/2015, 11:00h. Facultat de Ciències de la Comunicació.

El periodista Antoni Bassas compara la informació als Estats Units i a Catalunya.

09/03/2015, 19:00h. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

"Progrés i modernitat", a càrrec de Peter Wagner, professor d’investigació ICREA en Ciències socials a la Universitat de Barcelona, autor de Modernity: Understanding the Present (Polity, 2012).