Alumnes de nou ingrés

Amb caràcter general, per accedir a un programa oficial de doctorat cal que estiguis en possessió dels títols oficials espanyols de grau, o equivalent, i de màster universitari.

Així mateix, hi pots accedir si et trobes en un dels casos següents:

  • Estar en possessió d’un títol universitari oficial espanyol, o d’un altre país integrant de l’Espai Europeu d’Educació Superior, que habiliti per a l’accés a màster d’acord amb el que estableix l’article 16 del Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, i haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d’estudis universitaris oficials, dels quals, almenys 60 han de ser de nivell de màster. En aquest supòsit cal recordar que el títol universitari oficial que hagi obtingut la correspondència al nivell 2 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES), per als títols oficials de Diplomat o Enginyer Tècnic quedarà comptabilitzat com una titulació de 180 crècits ECTS.
     
  • Estar en possessió d’un títol oficial espanyol de graduat, la duració del qual, d’acord amb normes de dret comunitari, sigui almenys de 300 crèdits ECTS. Aquests titulats han de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació a què es refereix l’article 7.2 del Reial Decret 99/2011, tret que el pla d’estudis del corresponent títol de grau inclogui crèdits de formació en investigació equivalents en valor formatiu als crèdits d’investigació procedents d’estudis de màster.
  • Els titulats universitaris que, prèvia obtenció de plaça de formació en la corresponent prova d’accés a places de formació sanitària especialitzada, hagin superat amb avaluació positiva almenys dos anys de formació d’un programa per a l’obtenció del títol oficial d’alguna de les especialitats en ciències de la salut.
  • Estar en possessió d’un títol obtingut de conformitat amb sistemes educatius estrangers, sense necessitat d’homologar-lo, amb la comprovació prèvia de la universitat que aquest títol acredita un nivell de formació equivalent al del títol oficial espanyol de màster universitari i que faculta en el país expedidor del títol per a l’accés als estudis de doctorat. Aquesta admissió no implica, en cap cas, l’homologació del títol previ que tingui l’interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que no siguin l’accés a ensenyaments de doctorat.
     
  • Estar en possessió d’un altre títol espanyol de doctor, obtingut d’acord amb ordenacions universitàries anteriors.
     
  • Estar en possessió del títol de llicenciatura, d’arquitectura o d’enginyeria que tinguin el diploma d’estudis avançats obtingut d’acord amb el que es disposa en el Reial Decret 778/1998, de 30 d’abril, o haver aconseguit la suficiència investigadora regulada en el Reial Decret 185/1985, de 23 de gener.
  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial que hagi obtingut la correspondència al nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES), per als títols oficials d'Arquitecte, Enginyer o Llicenciat.
     

L’admissió al programa de doctorat la resol el rector/a, i està condicionada a la superació dels complements de formació, en cas que n’hi hagi.

Cada programa de doctorat pot fixar requisits d’accés específics, que pots consultar a la fitxa d’informació de cada programa de doctorat, apartat 'Requisits d'accés específics'.
 

Admissió

El candidat que vol accedir a un programa de doctorat ha de sol·licitar-ne l’admissió a la comissió acadèmica del programa de doctorat mitjançant una aplicació informàtica i seguir el procediment establert per la coordinació o la gestió administrativa responsable del programa de doctorat, pel que fa a la proposta de tutor i director de la tesi.

Trobareu més informació sobre el tutor acadèmic i el director de la tesi a l'apartat "Línies i direcció" de cada fitxa del programa de doctorat.

Abans d'iniciar la sol·licitud comproveu els requisits d'accés, la documentació per a l'admissió que haureu d'escanejar i el calendari d'admissió.

Si voleu sol·licitar l'accés al doctorat, tingueu presents els apartats que haureu de completar en l'aplicació de sol·licitud.

Resum dels 5 passos que cal seguir en l'aplicació

  1. Per accedir a l'aplicació necessiteu un número d'identificació universitària (NIU) i una contrasenya. Per obtenir-los:
    • Si no sou estudiant de la UAB, introduïu les vostres dades identificatives per registrar-vos.
    • Si ja sou o heu estat estudiant de la UAB, teniu assignat un número d'identificació universitari (NIU) i recordeu la contrasenya,  accediu directament a la sol·licitud.
    • Si ja sou o heu estat estudiant de la UAB però no recordeu el número d'identificació universitari (NIU) i/o no recordeu la contrasenya, torneu a introduir totes les dades identificatives per tal de recuperar-los.

  2. Seleccioneu el doctorat que us interessa.

  3. Introduïu les dades personals i acadèmiques en els diferents apartats de la sol·licitud.

  4. Escanegeu els documents necessaris personals i acadèmics i adjunteu-los a la sol·licitud. Els documents s'adjunten en format .pdf, .jpg o .doc (màxim 4 MB).
    En aquest enllaç trobareu el document que haureu d’incorporar fent constar el vistiplau del vostre director/tutor (emplenat i signat).

  5. Si voleu, us podeu descarregar el comprovant de la sol·licitud d'admissió. Les resolucions de les sol·licituds es rebran mitjançant el correu electrònic que hagueu indicat a la sol·licitud de preinscripció. Podeu consultar l’estat de la vostra sol·licitud, en aquest mateix enllaç de sol·licitud.

Consulteu algunes indicacions que us poden ser útils per fer la preinscripció online:

  1. Què fer si heu cursat un màster universitari espanyol i no el trobeu a la relació de màsters que es presenten de la universitat on el vau cursar?
    Si heu fet un màster universitari (oficial) a una universitat de l'Estat espanyol i quan indiqueu la universitat no apareix a la relació de màsters, podeu indicar-ho de la manera següent:
    1. Trieu l'opció "Màster obtingut fora de l'Estat espanyol".
    2. A la pantalla emergent de selecció de país, indiqueu "Espanya" i cerqueu la universitat (es poden utilitzar asteriscos per facilitar la cerca; per exemple: *Rioja*).
    3. Al camp d'estudis indiqueu el nom dels estudis cursats (per exemple: "Màster en Tecnologia de la Informació").

    Recordeu que caldrà indicar si l'heu finalitzat o no i, un cop informat aquest camp, clicar el botó 'Següent' per continuar amb la sol·licitud online.
  1. Què fer si sou antics alumnes de la UAB i no teniu el correu institucional de la UAB i no podeu fer la sol·licitud de preinscripció online?
    La UAB està treballant per solucionar aquesta situació. De moment, cal que feu arribar un correu a ed.admissions@uab.cat o a ep.doctorat@uab.cat indicant que esteu tenint aquesta incidència, incloent-hi el nom i cognoms, el DNI/Passaport i el NIU/NIA. Un cop rebut aquest correu, l'Escola de Doctorat resoldrà la incidència i us avisarà per continuar la sol·licitud.
  1. Si feu la sol·licitud per a més d'un doctorat a la UAB, l'aplicació recuperarà la informació de la documentació obligatòria que hagueu indicat en la primera sol·licitud d'accés al doctorat. Si en la segona sol·licitud es demana altra documentació, es podrà indicar als documents optatius.


ARA JA PODEU ACCEDIR A L'APLICACIÓ DE PREINSCRIPCIÓ


Un cop gravada la sol·licitud, entrareu en el procés de selecció. El resultat de la resolució de les admissions es comunica per correu electrònic segons el calendari establert.

Com a calendari general, les preinscripcions online es començaran a partir del 18 d'abril, però consulteu la web del programa de doctorat per si tenen un calendari específic.

Documentació per a l'admissió

El sol·licitant ha d’acreditar a la coordinació o la gestió administrativa del programa de doctorat que els seus estudis previs donen accés per cursar un programa de doctorat segons la normativa vigent. Hi ha d’aportar la mateixa documentació obligatòria que se sol·licita en el moment de la matrícula (cal consultar la relació de documents a l'apartat 'Documentació per a la matrícula' de l'opció 'Matrícula' d'aquesta mateixa pàgina web).

La documentació es pot aportar expedida en català, castellà o anglès. Pel que fa a la documentació expedida en francès, italià o portuguès, se’n pot tramitar la traducció al Servei de Llengües de la UAB. La persona interessada s’ha de fer càrrec d’aquesta gestió i de les despeses que comporti. Pel que fa a la documentació expedida en la resta d’idiomes, cal adjuntar la corresponent traducció al català, al castellà o a l'anglès, efectuada per un traductor jurat, per qualsevol representació diplomàtica o consular de l’Estat espanyol a l’estranger o per la representació diplomàtica o consular a Espanya del país del qual és nacional la persona sol·licitant.

Per legalitzar la documentació que acredita els estudis estrangers cursats, cal seguir el procediment detallat a l'apartat 'Legalitzacions' d'aquest web. Tot i això, en el moment de l’admissió al doctorat es pot presentar la documentació no legalitzada, encara que sí que serà obligatori presentar-la en el moment de formalitzar la matricula.

D’altra banda, si en el moment de sol·licitar l’admissió encara no s’està en possessió del títol o el certificat substitutori corresponent, perquè s’està acabant la titulació, cal indicar-ho en la mateixa sol·licitud i proposta d'admissió a l’apartat 'Dades acadèmiques' marcant l'opció "Pendent de finalitzar".

  1. Un cop admès, heu de formalitzar els tràmits següents:
    • Matricular-vos al programa de doctorat en el termini d’un mes a l’Escola de Doctorat. Consulteu l’apartat 'Matrícula' i reserveu cita prèvia:

      Reserveu cita prèvia a l'Escola de Doctorat

    • Cal que reviseu els tràmits posteriors, atès que tots ells tenen fixat un termini d'execució. En cas de no acomplir aquests tràmits, l’admissió al programa de doctorat queda sense efecte.  Consulteu la secció 'Novetats RD99/2011'.
    • Per formalitzar la matrícula, en cas d'estudis previs estrangers, cal consultar l'apartat de legalitzacions.
    • I després d'haver formalitzat la matrícula de primer curs, cada curs acadèmic haureu de matricular-vos i fer el pagament de la matrícula durant el calendari establert i que trobareu en aquest mateix web. El calendari estàndard és durant el mes d'octubre.