Les ONL : per què n'hi ha tantes i cap on van?
Brugué, Quim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Gomà, Ricard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)

Títol variant: Las ONL : ¿Por qué hay tantas y hacia dónde van?
Data: 1998
Resum: Aquest article pretén reflexionar sobre dos grans interrogants que afecten als mateixos fonaments de la recent proliferació d'ONL. Sense voler ser despectius, sembla evident que les ONL s'han posat de moda i, per tant, com davant de qualsevol altra moda social, cal plantejarse que és el que hi ha al darrere. El primer interrogant es refereix a les raons que expliquen la proliferació d 'ONL, mentre que el segon planteja el futur que en podem esperar. Respecte al primer punt buscarem la justificació a la moda de les ONL en l'evolució socioeconomica de les nostres societats. En concret observarem com el transit de I'estat liberal a I'estat de benestar i d'aquest a la seva reestructuració actual incorpora pressions que expliquen el paper canviant que en cada moment hi desenvolupen. Respecte al segon punt observarem com les ONL poden ser crucials en un futur proper en tant que instruments indispensables alhora per a la modernització dels serveis públics i per a la innovació democratica. El perill , com explicarem més endavant, rau en que es produeixi un biaix que acabi per centrar el paper de les ONL únicament en l'ambit prestacional.
Resum: Este artículo pretende reflexionar sobre dos grandes interrogantes que afectan a los mismos fundamentos de la reciente proliferación de ONL. El primer interrogante se refiere a las razones que explican la proliferación de ONL, mientras que el segundo se ocupa del futuro que podemos esperar de ellas. Con referencia al primer punto, buscaremos la justificación a la moda de las ONL en la evolución socioeconómica de nuestras sociedades. Respecto al segundo punto, observaremos que las ONL pueden ser cruciales en un futuro cercano como instrumentos indispensables a la vez para la modernización de los servicios públicos y para la innovación democrática.
Resum: This article throws some light on two of the main points which are the pillars of the recent multiplication of NPOs. The first point gives some clues to the multiplication of NPOs whereas the second point deals with the prospects for the future. Firstly, we will search for the justification of the NPOs as a trend in the social and economic evolution process of our societies. Then, we will show how NPOs can play a role in the near future as key tools for the development of public services and democratic innovation. Internal communication between entities which provide social services.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; Versió publicada
Matèria: Organitzacions no lucratives ; Organizaciones no lucrativas ; NPO ; Nonprofit organizations
Publicat a: Educació social. Revista de intervenció socioeducativa., Núm. 9 (1998) , p. 12-21, ISSN 1135-805X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/143989


Català
10 p, 3.1 MB

Castellà
11 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-05, darrera modificació el 2022-09-08



   Favorit i Compartir