Resum: |
L'assignatura té com a subtítol Estètica gustatòria. Com a tal, es troba en la tercera edició, i és pionera en el panorama acadèmic internacional. L'objectiu general de l'assignatura és conèixer el vocabulari i argumentari de l'estètica gustatòria i aplicar-los a una praxis discursiva. Per a assolir aquest objectiu, es considerarà especialment el potencial creatiu dels estudiants en l'àmbit de l'estètica aplicada. Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1. La comprensió del gust, tant en el seu ús no metafòric com metafòric, com una forma de comunicabilitat 2. El coneixement dels principals enfocaments teòrics en el tractament d'aquesta qüestió, tant de la tradició com de la contemporaneïtat, i la sistematització conceptual que s'hi pot establir 1 Seminari d'estètica i filosofia de l'art 2015 - 2016 3. La familiarització amb les pràctiques contemporànies implicades (Food Art, Edible Art, Relacional Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking, Food Tech Activism) 4. Comparació dels processos creatius que impliquen les diferents comprensions del gust 5. Cultivar les capacitats i les habilitats per a la crítica gustatòria en l'alumne 6. Configuracions de projectes en estètica gustatòria 7. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFG i a altres recerques i projectes de l'estudiant. |