Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/136199
Toxicologia dels Aliments [103257]
Castells Caballé, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Toxicology
Data: 2015-16
Pla d'estudis: Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: Els aliments contenen un gran nombre de compostos químics, naturals i sintètics, que poden representar un problema de seguretat alimentària. Algunes d'aquestes substàncies s'afegeixen als aliments de forma deliberada durant el seu processament, com per exemple els additius (colorants, conservants, etc. ). D'altres substàncies, però, es troben als aliments de forma natural (toxines) o com a resultat de processos de contaminació ambiental, ja sigui accidental o intencionada (pesticides, metalls, fàrmacs, residus industrials, etc. ). L'avaluació de la presència de tòxics als aliments i la seva relació amb possibles efectes adversos per a la salut és l'objectiu principal de la toxicologia alimentària. Aquesta assignatura oferirà una visió àmplia de diverses branques de la toxicologia, incloent la toxicologia ambiental, toxicologia quantitativa, toxicologia experimental, toxicocinètica i toxicodinàmia. L'assignatura té com a objectiu que els alumnes desenvolupin les següents competències: a) Coneixements: demostrar que coneix els principals tipus de substàncies tòxiques presents als aliments i els mètodes d'avaluació de risc com a resultat de la ingesta alimentària de contaminants químics b) Habilitats: dominar tècniques analítiques que són habituals als laboratoris de toxicologia alimentària c) Actituds: sensibilitzar-se en relació a la presència de contaminants a la cadena alimentària.
Resum: Food contains many natural and synthetic chemical substances that may represent a safety problem for consumers. Some of these substances are deliberately added to food during processing (e. g. additives), others occur naturally in food (e. g. toxins from microorganisms, plants and animals) or are incorporated into food as a result of environmental pollution (e. g. pesticides, heavy metals, pharmaceuticals , industrial waste substances, etc. ) . Food toxicology aims to quantify the presence of toxic substances in food, evaluate their adverse effects and establish an acceptable daily intake for consumers. This course will provide an overview of concepts on food toxicology, including quantitative toxicology, environmental toxicology, risk assessment, toxicokinetics and toxiodynamics.
Llengua: Català.



Català
5 p, 30.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2015-07-22, darrera modificació el 2016-06-22



   Favorit i Compartir