Infecció Nosocomial i Política d'Antibiòtics [103612]
Gurguí, Mercè
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Infección Nosocomial y Políticade Antibióticos
Fecha: 2015-16
Resumen: La infecció nosocomial es una de les principals complicacions dels pacients hospitalitzats en qualsevol institució sanitària. La seva freqüència en el hospitals d'aguts supera la xifra del 5% i en els centres per a pacients crònics o en període de convalescència pot arribar a ésser superior al 25%. Les repercussions sobre els propis pacients i sobre el sistema sanitari d'aquestes complicacions son molt rellevants. Les infeccions nosocomials ocasionen de forma directa una important morbilitat i mortalitat en els pacients afectats i, en quasi totes les ocasions, perllonguen les estades hospitalàries i produeixen un augment del cost per procés. D'altre banda, l'ús adequat dels antimicrobians es fonamental per oferir als malalts amb infeccions un tractament òptim, per evitar el desenvolupament de resistències microbianes i per reduir el cost sanitari. L'abordatge del coneixement d'aquesta matèria requereix del seu agrupament en una àrea específica, donat que el seu contingut docent no està inclòs de forma adequada en cap altra assignatura del curriculum de Medicina. L'objectiu formatiu de l'assignatura es oferir a l'estudiant de Medicina el coneixement de les bases teòriques i pràctiques de les infeccions nosocomials més prevalents, la metodologia per a la seva vigilància i les estratègies de prevenció més importants. Així mateix, en el seu contingut docent s'abordarà de forma específica el coneixement de l'ús adequat dels principals antimicrobians i l'importància de les polítiques d'antibiòtics.
Resumen: La infección nosocomial es una de las principales complicaciones de los pacientes hospitalizados en cualquier institución sanitaria. Su frecuencia en los hospitales de agudos supera la cifra del 5% y en los centros para pacientes crónicos o en periodo de convalecencia puede llegar a ser superior al 25%. Las repercusiones sobre los propios pacientes y sobre el sistema sanitario de estas complicaciones son muy relevantes. Las infecciones nosocomiales ocasionan de forma directa una importante morbilidad y mortalidad en los pacientes afectados y, en casi todas las ocasiones, prolongan las estancias hospitalarias y producen un aumento del coste por proceso. De otro lado, el uso adecuado de los antimicróbicos es fundamental para ofrecer a los enfermos con infecciones un tratamiento óptimo, para evitar el desarrollo de resistencias microbianas y para reducir el coste sanitario. El abordaje del conocimiento de esta materia requiere de su agrupamiento en un área específica, dado que su contenido docente no está incluido de forma adecuada en ninguna otra asignatura del currículum de Medicina. El objetivo formativo de la asignatura es ofrecer al estudiante de Medicina el conocimiento de las bases teóricas y prácticas de las infecciones nosocomiales más prevalentes, la metodología para su vigilancia y las estrategias de prevención más importantes. Asimismo, en su contenido docente se abordará de forma específica el conocimiento del uso adecuado de los principales antimicróbicos y la importancia de las políticas de antibióticos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 37.0 KB

Castellà
5 p, 212.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2015-07-22, última modificación el 2024-04-07



   Favorit i Compartir