Deglució i trastorns relacionats: valoració i intervenció [104147]
Sauca Balart, Andreu
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Fecha: 2018-19
Resumen: En acabar l'assignatura l'alumne/a haurà de ser capaç de: Avaluar i diagnosticar els trastorns de l'alimentació i la deglució en totes les edats i etiologies. Saber administrar el MECV-V i altres proves com l'EAT10 i la Tècnica de Payne) Conèixer les bases anatòmiques implicades en els procesos rehabilitadors de la deglució i de les restants post-cirurgia amb resultat de disfàgia. Conèixer i saber aplicar les maniobres i tècniques terapèutiques per a tractar els trastorns de l'alimentació i la deglució estudiats. Conèixer els productes específics per l'alimentació de pacients amb disfàgia. Conèixer les eines i productes més habituals tant per a l'avaluació com pel tractament dels problemes de deglució. Saber identificar els trastorns associats que comporten per tal de prendre decisions terapèutiqueseficaces. Conèixer les conseqüències de les laringectomies (parcials i totals) sobre la deglució dels pacients. Conèixer els mecanismes de rehabilitació de l'olfacte en laringectomitzats. Conèixer les qüestions de cura personal que el logopeda necessita saber per tractar pacients amb 1 Conèixer les qüestions de cura personal que el logopeda necessita saber per tractar pacients amb laringectomia total. Conèixer les bases per rehabilitar la parla esofàgica, protèsica i electrònica en laringectomitzats totals.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Logopèdia [2500893]
Plan de estudios: Grau en Logopèdia [1383]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 87.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-06-29, última modificación el 2023-01-29



   Favorit i Compartir