Dret a la informació i ètica periodística
Alsius, Salvador (Col·legi de Periodistes de Catalunya)

Publicació: Bellaterra (Cerdanyola del Vallès): Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), 2000
Resum: El Codi Deontològic de la professió periodística va ser proclamat la tardor de 1992 en el marc del II Congrés de Periodistes Catalans. Aquest document ha esdevingut un punt de referència bàsic en la determinació del sistema de valors i de normes que haurien d'inspirar una informació de qualitat a Catalunya. No es pot afirmar que sigui acceptat d'una manera unànime, però sí que gaudeix d'un ampli reconeixement i sovint és invocat des de dins i des de fora de la professió a l'hora d'avaluar els continguts informatius dels mitjans de comunicació. Quatre anys més tard, en celebrar-se el III Congrés, es va crear el Consell de la Informació de Catalunya, organisme independent destinat a vetllar pel compliment del Codi. Totes dues iniciatives s'inspiren en sistemes d'autoregulació periodística experimentats a d'altres països democràtics i constitueixen un bagatge sòlid i reconegut per la societat catalana.
Ajuts: Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca 1997/SGR-00423
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca 1999/SGR-00109
Nota: Capítol d'una obra col·lectiva biennal, creada per l'Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB). L'edició de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el patrocini d'al-pi telecomunicacions, Gas Natural SDG i el Periódico de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i Infoadex.
Nota: En el marc del Grup d'Estudis Internacionals de Televisió (InCom-UAB), reconegut com a Grup Consolidat de Recerca de la Generalitat de Catalunya per al període 1997-1999 (Referència de concessió 1997 SGR 00423) i per al període 1999-2001 (Referència de concessió 1999 SGR 00109).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Comunicació ; Catalunya ; Ètica i dret a la informació
Publicat a: Informe de la comunicació a Catalunya, 2000, p. 303-309, ISSN 2014-2773

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/208152


13 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2019-07-11, darrera modificació el 2023-10-30



   Favorit i Compartir