El Gènere Epistolar a Roma [104202]
Ferrero Hernández, Cándida
Gómez Puig, Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: The Epistolary Genre in Rome
Títol variant: El Género Epistolar en Roma
Data: 2020-21
Resum: Aquesta assignatura forma part de la Matèria Filologia Llatina i preten els següents objectius formatius: 1. Aplicar els coneixements previs, adquirits a les assinatures Elements de Llengua Llatina, Textos narratius llatins i Historiografia i Oratòria llatines, que permetin la comprensió global d'un text llatí en prosa. 2. Realitzar un comentari filològic d'un text en prosa de l'època clàssica i postclàssica. 3. Respondre qüestions sobre el contingut del context i de les obres dels autors estudiats (Ciceró, Sèneca i Plini el Jove). 4. Relacionar el contingut dels textos de forma global amb aspectes lingüístics, literaris i retòrics anteriors i posteriors del gènere epistolar. 5. Traduir i comentar una selecció de textos exemplars de l'epistologafia, com ara Ciceró, Sèneca i Plini el Jove, tot parant atenció a la sintaxi llatina, la retòrica utilitzada i els seus trets estilístics. 6. Anar incorporant de manera progressiva un lèxic ampli que ajudi a la traducció de textos vistos sense diccionari. 7. Relacionar aquests autors amb el seu context sociopolític i literari.
Resum: Esta asignatura forma parte de la Materia Filología Latina y pretende los siguientes objetivos formativos: 1. Aplicar los conocimientos previos, adquiridos en las assinatures Elementos de Lengua Latina, Textos narrativos latinos y Historiografía y Oratoria latinas, que permitan la comprensión global de un texto latino en prosa. 2. Realizar un comentario filológico de un texto en prosa de la época clásica y posclásica. 3. Responder cuestiones sobre el contenido del contexto y de las obras de los autores estudiados (Cicerón, Séneca y Plinio el Joven). 4. Relacionar el contenido de los textos de forma global con aspectos lingüísticos, literarios y retóricos anteriores y posteriores del género epistolar. 5. Traducir y comentar una selección de textos ejemplares del epistologafia, como Cicerón, Séneca y Plinio el Joven, prestando atención a la sintaxis latina, la retórica utilizada y sus rasgos estilísticos. 6. Ir incorporando de manera progresiva un léxico amplio que ayude a la traducción de textos vistos sin diccionario. 7. Relacionar estos autores con su contexto sociopolítico y literario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències de l'Antiguitat [2503702]
Pla d'estudis: Grau en Ciències de l'Antiguitat [1389]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.5 KB

Anglès
6 p, 110.2 KB

Castellà
6 p, 110.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir