Introducció a la tecnologia dels aliments [101017]
Ferragut, Victoria
Capellas Puig, Marta
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes)
Juan Godoy, Bibiana
Saldo Periago, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Introduction to Food Technology
Additional title: Introducción a la tecnología de alimentos
Date: 2021-22
Abstract: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. En la primera part de l'assignatura (Unitats 1) s'estudia la ciència dels aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els coneixements bàsics, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En la segona part (Unitats 2 i 3), s'estudia la tecnologia dels aliments, en la que s'adquireixen els coneixements dels fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius. Al finalitzar l'assignatura els estudiants seran capaços de: 1 Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats Reconèixer els additius i les seves funcions principals Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta Descriure els principals processos de transformació i/o conservació dels aliments, les conseqüències que tenen sobre els compostos alimentaris i lesprimeres matèries i els paràmetres de control. Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries d'origen animal i vegetal.
Abstract: What we eat every day and how we do it depends on our health. And also our economy, since the agri-food sector is one of the most money that moves in our country. In Catalonia, there are many food industries which must ensure healthy and safeproducts. The administration, on the other hand, must carry out official controls to ensure specific legislation. In the first part (Unit 1), food science is studied, in which the student must acquire the basic, theoretical and practical knowledge about the characteristics, composition and alteration of foodstuffs for human consumption. In the second part (Units 2 and 3), food technology is studied, in which the knowledge of the technologies principles used to obtain safe and healthy foods is acquired. Training objectives: At the end of the course students will be able to: Recognize the components and ingredients of foods, and their functions and properties Recognize the additives and their main functions Identify specific food quality indicators Relate components, properties and quality indicators Identify the food deterioration mechanisms 1 Identify the food deterioration mechanisms Evaluate the possibility and probability of deterioration of a food for a specific cause Describe the main processes of transformation and / or conservation of foods, the consequences that they have on the food compounds and the raw materials and the parameters of control. Identify the main characteristics of food industries derived from raw materials of animal and plant origin.
Abstract: De lo que comemos cada día y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economía, ya que el sector agroalimentario es uno de los que más dinero mueve en nuestro país. En Cataluña, hay muchas industrias que se dedican a producir o procesar materias primas para convertirlas en alimentos. Las industrias deben garantizar que los alimentos sean sanos y seguros, y se conserven apetitosos durante el máximo tiempo posible. La administración, por su parte, debe realizar controles oficiales para velar que se cumpla la legislación alimentaria. En la primera parte de la asignatura (Unidades 1) se estudia la ciencia de los alimentos, en la que el estudiante debe adquirir los conocimientos básicos, teóricos y prácticos, sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano . En la segunda parte (Unidades 2 y 3), se estudia la tecnología de los alimentos, en la que se adquieren los conocimientos de los fundamentos y principios de las tecnologías que se usan para la obtención de alimentos sanos y seguros. Objetivos formativos. Al finalizar la asignatura los estudiantes serán capaces de:Reconocer los componentes e ingredientes de los 1 Al finalizar la asignatura los estudiantes serán capaces de:Reconocer los componentes e ingredientes de los alimentos, y sus funciones y propiedades Reconocer los aditivos y sus funciones principales Identificar indicadores de calidad de alimentos específicosRelacionar componentes, propiedades e indicadores de calidad Identificar los mecanismos de deterioro de los alimentos Evaluar la posibilidad y la probabilidad de deterioro de un alimento por una causa concreta Describir los principales procesos de transformación y / o conservación de los alimentos, las consecuencias que tienen sobre los compuestos alimenticios y las materias primas y los parámetros de control. Identificar las características principales de las industrias alimentarias derivadas de materias primas de origen animal y vegetal.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 117.4 KB

Anglès
6 p, 114.3 KB

Castellà
7 p, 118.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2021-07-16, last modified 2023-01-21



   Favorit i Compartir