L'ús d'antibiòtics en la indústria alimentària i la seva contribució al desenvolupament de resistències bacterianes
Vázquez Blasco, Sergio
Jiménez López, Àngels, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2021
Resum: L'aparició i propagació de patògens farmacoresistents, compromet la capacitat humana per tractar infeccions comunes. És alarmant la ràpida i exponencial propagació de bacteris multiresistents que provoquen infeccions intractables amb antimicrobians tradicionals. L'ús indegut d'antimicrobians en la indústria alimentària, amb valors de consum molt superiors als d'ús humà, amb altres finalitats que el tractament d'infeccions, ha provocat l'aparició de patògens resistents en entorns de producció animal. S'han observat taxes elevades de resistència als antibiòtics utilitzats habitualment en tractaments contra malalties infeccioses humanes. Molts estudis situen a la ramaderia com el principal reservori i font principal de disseminació d'aquests patògens resistents. Actualment hi ha estratègies de mitigació disponibles per fer front a la problemàtica, pero són limitades; especialment en les explotacions ramaderes que són de retruc les principals generadores d'aliments per a consum humà. La comunitat científica coincideix en què, si bé l'aparició i disseminació de les resistències ha sigut ràpida, la reversió és complicada i si es pot produir és molt lenta. La resistència antimicrobiana, sembla ser doncs una problemàtica inevitable i que haurem de patir durant les properes dècades.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Antibiòtics ; Antibiòtics en aliments ; Indústria alimentària ; Resistència antimicrobiana ; Farmacoresistència bacteriana



2 p, 560.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Biociències. TFG

 Registre creat el 2021-07-26, darrera modificació el 2022-04-30



   Favorit i Compartir