Design of a sustainable microbrewery for artisanal Session IPA production
Hulsbus Andreu, P.
Ortiz de Orruño Cuesta, G.
Salas Gómez, M.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Fecha: 2021
Resumen: Beer is the most consumed alcoholic beverage worldwide. Its industry generates more than 66 M€/year only in Spain, and this value is expected to increase in the coming years. In the project at hand, we describe the design of a small-scale brewery for the production of Session India Pale Ale. Our main objective is to achieve an annual production of about 150,000L, which can be translated to about 450,000 bottles per year. Moreover, we want to transform organic waste from the microbrewery into lactic acid. As a result of computer-aided design using SuperPro Designer ®, we will attain a reasonable theoretical yield while supporting sustainable industrial processes.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Biotecnologia [2500253]
Plan de estudios: Grau en Biotecnologia [815]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Microbrewery ; Beer ; Session India Pale Ale



Part II
1 p, 483.7 KB

Part I
1 p, 3.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Biociencias. TFG

 Registro creado el 2021-07-28, última modificación el 2022-04-30



   Favorit i Compartir