Producció i Sanitat de Petits Remugants [103969]
Such i Martí, Francesc Xavier
Domingo, Mariano
Manteca Vilanova, Xavier
Allepuz Palau, Alberto
Salama Fadali, Ahmed
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Production and Health of Small Ruminants
Títol variant: Producción y Sanidad de Pequeños Rumiantes
Data: 2022-23
Resum: L'assignatura te com objectiu especialitzar als alumnes, que prèviament hagin cursat les assignatures obligatòries del Grau de Veterinària, en la producció i sanitat ovina i caprina amb caràcter professionalitzador i d'acord amb les tendències productives actuals d'aquest subsector ramader. Els continguts de l'assignatura estan organitzats en 4 unitats (producció, sanitat, benestar i sostenibilitat, i cas pràctic i treball), centrades en l'estudi socioeconòmic del subsector de petits remugants, del material animal (races i gens d'interès), els sistemes de producció, la planificació i atenció reproductiva, les produccions (carn, fibres i llet), la sanitat (control de malalties i planificació sanitària), i el benestar i la sostenibilitat de les explotacions, totes elles orientades a millorar la rendibilitat i l'estat sanitari de les mateixes. Al final de curs, l'alumne haurà de ser capaç de planificar i intervenir favorablement en la planificació, la reproducció, el maneig, l'alimentació, la sanitat i el benestar de ramats d'ovelles i cabres en distintes situacions productives. 1.
Resum: The aim of the course is to specialize students, who have previously taken the compulsory subjects of the Degree in Veterinary Medicine, in the production and health of sheep and goats in a professional manner and in accordance with current production trends in this livestock subsector. The contents of the subject are organized in 4 units (production, health, welfare and sustainability, and case study and report), focused on the socioeconomic study of the subsector of small ruminants, animal material (breeds and genes of interest), production systems, reproductive planning and care, production (meat, fiber and milk), health (disease control and health planning), and the welfare and sustainability of farms, all aimed at improving their profitability and herd health. At the end of the course, the student must be able to plan and intervene favourably in the planning, reproduction, management, feeding, health and welfare of sheep and goat herds in different productive situations. 1.
Resum: La asignatura tiene como objetivo especializar a los alumnos, que previamente hayan cursado las asignaturas obligatorias del Grado de Veterinaria, en la producción y sanidad ovina y caprina con carácter profesionalizador y de acuerdo con las tendencias productivas actuales de este subsector ganadero. Los contenidos de la asignatura están organizados en 4 unidades (producción, sanidad, bienestar y sostenibilidad, y caso práctico y trabajo), centradas en el estudio socioeconómico del subsector de pequeños rumiantes, del material animal (razas y genes de interés) , los sistemas de producción, la planificación y atención reproductiva, las producciones (carne, fibras y leche), la sanidad (control de enfermedades y planificación sanitaria), y el bienestar y la sostenibilidad de las explotaciones, todas ellas orientadas a mejorar la rentabilidad y el estado sanitario de las mismas. Al final de curso, el alumno deberá ser capaz de planificar e intervenir favorablemente en la planificación, la reproducción, el manejo, la alimentación, la sanidad y el bienestar de rebaños de ovejas y cabras en distintas situaciones productivas. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 121.9 KB

Anglès
10 p, 122.4 KB

Castellà
10 p, 123.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-01, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir