Comunicació Terapèutica [106101]
San Rafael Gutierrez, Sabiniana
Bonilla Carrasco, María Isabel
Huertas-Zurriaga, Ariadna
Escobar García, Purificación
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i de Fisioteràpia "Gimbernat"
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT)

Títol variant: Therapeutic Communication
Títol variant: Comunicación Terapéutica
Data: 2022-23
Resum: V. Henderson (1971) va dir que la comunicació és una obligació que té l'ésser humà d'intercanvi amb els seus semblants, per tant una de les necessitats bàsiques de les persones és establir una comunicació eficaç que els ajudi a relacionar-se i assolir un bon creixement personal. De tots és sabut, que en la comunicació hi rauen moltes fonts potencials de friccions i problemes. És en aquest sentit que el programa de Comunicació Terapèutica (6 ECTS), té com a objectiu fomentar l'ús de les habilitats adequades per aconseguir una comunicació efectiva amb la persona objecte de l'atenció infermera per a cada situació i/o problema. Una comunicació efectiva amb el pacient, mitjançant les relacions interpersonals, és considerada com l'habilitat clínica fonamental que caracteritza la competència infermera i, alhora, proporciona al professional una de les satisfaccions més importants. Desenvolupar una comunicació efectiva és un procés altament complex. Exigeix adquirir coneixements i aprofundir sobre aspectes específics de la comunicació, això permet assolir capacitació i competència de la professió, tant "del saber", com del "saber fer" i del "saber estar". 1 L'objectiu de l'assignatura és donar a l'estudiant els elements teòrics i pràctics que l'ajudin a oferir una atenció integral, individualitzada i de qualitat, mitjançant el coneixement i la valoració de tots els aspectes psicosocials que influeixen en les necessitats de la persona, família i comunitat.
Resum: V. Henderson (1971) said that communication is the exchange obligation that human beings have with their resemblances; therefore, one of the basic needs of people is to establish effective communication that helps them to relate and achieve good personal growth. It is known that there are many potential sources of friction and problems in communication. The objective of the Therapeutic Communication program (6 ECTS) is to promote the use of proper abilities to achieve an effective communication with the person who is receiving the nursing care for each situation and / or problem. An effective communication with the patient, through interpersonal relationships, is considered as the main clinical ability that characterizes the nursing competences and at the same time provides professionals one of the most important satisfactions. Developing effective communication is a highly complex process. It demands to acquire knowledge and deepening on specific aspects of communication; students must be capable and competent in the profession: "knowledge", "know-how" and "know how to be". The objective of the subject is to give students the theoretical and practical knowledge needed to offer an 1 The objective of the subject is to give students the theoretical and practical knowledge needed to offer an integrated, individualized and quality care. Students must study and evaluate all psychosocial aspects that may influence the person, family and community needs.
Resum: V. Henderson (1971) dijo que la comunicación es una obligación que tiene el ser humano de intercambio con sus semblantes. Por lo tanto, una de las necesidades básicas de las personas es establecer una comunicación eficaz que les ayude a relacionarse y alcanzar un buen crecimiento personal. De todos es sabido que en la comunicación residen muchas fuentes potenciales de fricciones y problemas. Es en este sentido que el programa de Comunicación Terapéutica (6 ECTS) tiene como objetivo fomentar el uso de las habilidades adecuadas para conseguir una comunicación efectiva con la persona objeto de la atención enfermera en cada situación y/o problema. Una comunicación efectiva con el paciente, mediante las relaciones interpersonales, es considerada como la habilidad clínica fundamental que caracteriza la competencia enfermera y al mismo tiempo proporciona al profesional una de las satisfacciones más importantes. Desarrollar una comunicación efectiva es un proceso altamente complejo. Exige adquirir conocimientos y profundizar sobre aspectos específicos de la comunicación, lo cual permite alcanzar la necesaria capacitación y competencia en la profesión, tanto "del saber", como del "saber hacer" y del "saber estar". El objetivo de la asignatura es dar al estudiante los elementos teóricos y prácticos que le ayuden a ofrecer una 1 El objetivo de la asignatura es dar al estudiante los elementos teóricos y prácticos que le ayuden a ofrecer una atención integral, individualizada y de calidad, mediante el conocimiento y la valoración de todos los aspectos psicosociales que influyen en las necesidades de la persona, familia y comunidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [1468] ; Grau en Infermeria [1469] ; Grau en Infermeria [1470] ; Grau en Infermeria [1471]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.4 KB

Anglès
6 p, 107.9 KB

Castellà
6 p, 109.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-01, darrera modificació el 2023-02-06



   Favorit i Compartir