Bioquímica II [103265]
Casamayor Gracia, Antonio
Zekhnini, Abdelghani
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Biochemistry II
Date: 2023-24
Abstract: Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. L'alumne ha de conèixer les bases del metabolisme que li permetin entendre els fonaments bioquímics de la nutrició, amb especial èmfasi en el metabolisme de les diferents classes de biomolècules. Així mateix, ha de conèixer i entendre els processos bioquímics bàsics d'alguns processos importants en tecnologia alimentària. Els objectius formatius concrets són conèixer i entendre: - El metabolisme energètic de carbohidrats. - El metabolisme de les reserves lipídiques, lipoproteïnes, colesterol i lípids complexes. - El metabolisme de compostos nitrogenats: aminoàcids, porfirines i nucleòtids. - Els mecanismes principals d'integració del metabolisme, la regulació hormonal i les bases moleculars d'adaptacions i alteracions metabòliques. - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques 1 - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques.
Abstract: This subject should allow the student to understand that biological processes, especially those related to food and metabolism, have a chemical base and can be explained in these terms. The student must know the basics of metabolism that allow him/her to understand the biochemical foundations of Nutrition, with special emphasis on the metabolism of different types of biomolecules. Likewise, he must to know and understand the basic biochemical processes of some important processes in food technology. The specific training objectives are to know and understand: - The energy metabolism of carbohydrates. - The metabolism of lipid reserves, lipoproteins, cholesterol and complex lipids. - The metabolism of nitrogen compounds: amino acids, porphyrins and nucleotides. - The main mechanisms for the integration of metabolism, hormonal regulation and molecular bases of adaptations and metabolic alterations. - The foundations and applications of the main biochemical techniques and methodologies 1 - The foundations and applications of the main biochemical techniques and methodologies.
Abstract: Esta asignatura debe permitir al estudiantat comprender que los procesos biológicos, especialmente los relacionados con los alimentos y el metabolismo, tienen una base química y pueden explicarse en estos términos. El estudiantado debe conocer los conceptos básicos del metabolismo que le permitan comprender los fundamentos bioquímicos de la nutrición, con especial énfasis en el metabolismo de diferentes tipos de biomoléculas. Asimismo, se debe conocer y comprender los procesos bioquímicos básicos de algunos procesos importantes en la tecnología de los alimentos. Los objetivos específicos de la formación son conocer y comprender: - El metabolismo energético de los hidratos de carbono. - El metabolismo de las reservas lipídicas, lipoproteínas, colesterol y lípidos complejos. - El metabolismo de los compuestos nitrogenados: aminoácidos, porfirinas y nucleótidos. - Los principales mecanismos para la integración de metabolismo, regulación hormonal y bases moleculares de adaptaciones y alteraciones metabólicas. - Los fundamentos y aplicaciones de las principales técnicas y metodologías bioquímicas. 1 - Los fundamentos y aplicaciones de las principales técnicas y metodologías bioquímicas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 115.0 KB

Anglès
7 p, 113.0 KB

Castellà
7 p, 114.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-07, last modified 2023-11-13



   Favorit i Compartir