Fonaments del Sector Turístic i Hoteler [103747]
Santolalla Garcia, Beatriz
Ruiz Aguado, Carmen
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Fundació Universitat Autònoma de Barcelona-Formació (Escola FUAB-f)

Additional title: Introduction to the Tourist and Hotel Sector
Additional title: Fundamentos del Sector Turístico y Hotelero
Date: 2023-24
Abstract: L'assignatura pretén situar als alumnes de primer curs del Grau en Direcció Hotelera en el món del turisme, concretament introduir l'activitat de les diferents empreses turístiques existents al sector. L'alumne estudiarà el funcionament de les empreses proveïdores de bens i serveis turístics (empreses de transport turístic, companyies asseguradores, guies turístics, etc,. ) així com el funcionament de les empreses d'intermediació i l'organització de les estructures bàsiques departamentals i de RRHH de l'empresa hotelera, aprofundint en els sistemes organitzatius, de funcionament genèric i de factor humà, dels diferents departaments que formen l'àrea d'allotjament d'un hotel (recepció, consergeria, pisos i serveis tècnics), i les relacions interdepartamentals entre ells. Per tant, aquesta assignatura es divideix en dos parts diferenciades i complementaries: Empreses turístiques proveïdores de serveis diversos i la intermediació de serveis turístics mitjançant les agències de viatges i els nous canals d'intermediació L'hotel com establiment d'allotjament de primer ordre dins de l'hoteleria i el turisme. Al finalitzar l'assignatura l'alumne haurà de ser capaç de: 1. Identificar i relacionar les activitats que conformen el sector turístic en tots els seus àmbits (agències de viatge, hoteler, restauració i oci, consultoria,. . . ). 2. Relacionar les activitats que conformen el sector turístic en tots els seus àmbits, (agències de viatges, 1 2. Relacionar les activitats que conformen el sector turístic en tots els seus àmbits, (agències de viatges, hoteler, restauració i oci,consultoria,. . . ), distingint els seus elements diferencials. 3. Argumentar a través de la visió del sector i la perspectiva teòrica, com ha de ser desenvolupat el sector turístic. 4. Analitzar la dimensió econòmica del turisme a partir de l'estudi dels seus subsectors (agències de viatges, hoteler, restauració i oci, consultoria,. . ). 5. Distingir i descriure projectes pel desenvolupament turístic dels diferents subsectors del sector turístic. 6. Treballar en equip / demostrar orientació de servei al client des del respecte a la diversitat i la pluralitat d'idees, persones i situacions.
Abstract: The subject pretends to situate the students of first year of the Degree in Hospitality management in the tourism sector, specifically introducing the activity of the different tourist companies existing in the sector. The student will study the operation of the tourist services suppliers (tourist transport companies, insurance companies, tourist guides, etc,. ) As well as the operation of the intermediation companies and the departamental organisation and Human Resources of hotel companies, analysing deeply their organisational system, the generic operation and the workforce of the different departments that form the Rooms division area of a hotel (front desk, concierge, Housekeeping and maintenance) as well as the interdepartamental relationship between them. Therefore, this subject is divided into two differenciated and complementary parts: Tourist companies suppliers of different services and the intermediation of tourist services by means of the travel agencies and the new intermediation channels. The hotel like a first order accommodation establishment of Hospitality and tourism. At the end of the subject the student will have to be able of: 1. Identify and relate the activities that conform the tourist sector in all its fields (travel agencies, hotels, restoration and leisure, consulting. . . ) 2. Relate the activities that conform the tourist sector in all its fields, (travel agencies, hotesl, restoration 1 2. Relate the activities that conform the tourist sector in all its fields, (travel agencies, hotesl, restoration and leisure, consulting,. . . ), distinguishing their differential elements. 3. Argue through the vision of the sector and the theoretical prospect, how the tourist sector has to be developed. 4. Analyse the economic dimension of tourism from the study of its subsectors (travel agencies, hotels, restoration and leisure, consulting,. . ). 5. Distinguish and describe projects for the tourist development of the different subsectors of the tourist sector. 6. Work as a team / demonstrate orientation and culture service based on respect for diversity and plurality of ideas, people and situations.
Abstract: La asignatura pretende situar a los alumnos de primer curso del Grado en Dirección Hotelera en el mundo del turismo, introduciéndole en la actividad de las diferentes empresas turísticas existentes en el sector. El alumno estudiará el funcionamiento de las empresas proveedoras de bienes y servicios turísticos (empresas de transporte turístico, compañías aseguradoras, guías turísticos, etc. ), así como el funcionamiento de las empresas de intermediación y la organización de las estructuras básicas departamentales y de RRHH de la empresa hotelera, profundizando en los sistemas organizativos genéricos y de factor humano de los diferentes departamentos que forman el área de alojamiento de un hotel (recepción, conserjería , pisos y servicios técnicos), así como las relaciones interdepartamentales entre ellos. Por tanto, esta asignatura se divide en dos partes bien diferenciadas y complementarias al tiempo: Empresas turísticas proveedoras de servicios diversos y la intermediación de servicios turísticos mediante las agencias de viajes y los nuevos canales de intermediación El hotel como establecimiento de alojamiento de primer orden dentro de la hostelería y el turismo. Al finalizar la asignatura el alumno deberá ser capaz de: 1. Identificar y relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos (agencias de viaje, hotelero, restauración y ocio, consultoría, . . . ). 2. Relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos, (agencias de viajes, 1 2. Relacionar las actividades que conforman el sector turístico en todos sus ámbitos, (agencias de viajes, hotelero, restauración y ocio, consultoría, . . . ), distinguiendo sus elementos diferenciales. 3. Argumentar a través de la visión del sector y la perspectiva teórica, como debe ser desarrollado el sector turístico. 4. Analizar la dimensión económica del turismo a partir del estudio de sus subsectores (agencias de viajes, hotelero, restauración y ocio, consultoría. . . ). 5. Distinguir y describir proyectos para el desarrollo turístico de los diferentes subsectores del sector turístico. 6. Trabajar en equipo / demostrar orientació y cultura de servicio desde el respeto a la diversidad y pluralidad de ideas, personas y situaciones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Direcció Hotelera [2502904]
Study plan: Grau en Direcció Hotelera [1214]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 108.2 KB

Anglès
5 p, 107.7 KB

Castellà
5 p, 108.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2023-07-14, last modified 2024-02-10



   Favorit i Compartir