Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció [42949]
Martin Flix, Marta
Ibañez de Sans, Maria Elena
Blanquer Jerez, Andreu
Sole Canal, Mireia
Ruiz-Herrera Moreno, Aurora Manuela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Integrated Laboratory for Reproduction Biology
Títol variant: Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción
Data: 2023-24
Resum: El mòdul "Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció" té per objectiu donar les eines bàsiques a l'alumnat per tal que pugui adquirir la capacitat de desenvolupar les tasques que es duen a terme tant en els centres de Reproducció Assistida, com en els laboratoris de recerca de cultius cel·lulars. Amb el submòdul 1 "Cultiu de cèl·lules mare embrionàries", l'alumnat adquirirà l'habilitat de treballar en un laboratori de cultius. Aprendrà les normatives i s'habituarà a treballar en condicions d'esterilitat. Aprendrà les tècniques més bàsiques de detecció de proteïnes i adquirirà la capacitat d'utilitzar el microscopi tradicional, l'invertit de llum blanca i el microscopi de fluorescència. Aprendrà a diferenciar entre ESC pluripotents i diferenciades. Amb el submòdul 2 "Hibridació in situ fluorescent (FISH) en espermatozoides", l'alumnat , a través de la tècnica de FISH, aprendrà a analitzar les anomalies cromosòmiques en espermatozoides d'una mostra de semen i a fer-ne una valoració clínica. 1 Amb el submòdul 3 "Cultiu d'oòcits i embrions", l'alumnat adquirirà la destresa per treballar en un laboratori de biologia de la reproducció. Aprendrà a obtenir i manipular oòcits i embrions, activar oòcits i a aïllar blastòmers. Amb el submòdul 4 "Actualització en tècniques histològiques i citològiques", l'alumnat aprendrà les tècniques bàsiques d'histologia és a dir a incloure, tallar, tenyir mostres i, en aquestes, detectar proteïnes, tipus cel·lulars, proteïnes i nivells d'organització tissular. Amb el submòdul 5 "Microscòpiade Rastreig Làser Confocal" (CLSM), l'alumnat aprendràels requeriments bàsics per manipular aquest tipus de microscopis i conèixer les seves avantatges i limitacions.
Resum: The module "Integrated Laboratory of Reproductive Biology" aims to give basic tools to students in order to acquire the ability to develop the tasks carried out in Assisted Reproductive Centers and in research laboratories focused in cell culture and reproduction. In the submodule 1: "Embryonic Stem Cell (ESC) culture" students will acquire the skills necessary to work in a cell culture laboratory. They will learn the rules and they will get used to work in sterile conditions. They will also learn the basic techniques of protein detection and acquire the ability to use standard and inverted microscope and fluorescence microscope. They will learn to differentiate between pluripotent and differentiated ESC. In the submodule 2: "Fluorescent in vitro hybridization in spermatozoa" students will learn how to analyze the chromosomal abnormalities in sperm from a sample of semen, through the technique of FISH and to make a clinical evaluation. 1 In the submodule 3: "Oocyte and Embryo culture" students will acquire the skills to work in a laboratory of reproductive biology. They will learn how to obtain and manipulate oocytes and embryos, activate oocytes and isolate blastomeres. In the submodule 4: "Update in histological and cytological techniques," students will learn the basic techniques of histology such as inclusion, microtomy, staining, and protein detection and to observe the samples obtained. Finally, in the submodule 5: "Confocal Laser Scanning Microscopy" (CLSM) they will learn the characteristics of this microscope, as well as the advantages and limitations and how to use it.
Resum: El módulo "Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción" tiene como objetivo dar las herramientas básicas al alumnado para que puedan adquirir la capacidad de desarrollar las tareas que se llevan a cabo tanto en los centros de Reproducción Asistida, como en los laboratorios de investigación e industriales de cultivos celulares. Con el submódulo 1 "Cultivo de células madre embrionarias", el alumnado adquirirá la habilidad de trabajar en un laboratorio de cultivos. Aprenderá las normativas y se habituará a trabajar en condiciones de esterilidad. Aprenderá las técnicas más básicas de detección de proteínas y adquirirá la capacidad de utilizar el microscopio tradicional, el invertido de luz blanca y el microscopio de fluorescencia. Aprendrán a diferenciar entre ESC pluripotentes y diferenciadas. 1 Con el submódulo 2 "Hibridación in situ fluorescente (FISH) en espermatozoides" el alumnado, a través de la técnica de FISH, aprenderá a analizar las anomalías cromosómicas en espermatozoides de una muestra de semen y a hacer una valoración clínica de la misma. Con el submódulo 3 "Cultivo de ovocitos y embriones", el alumnado adquirirá la destreza para trabajar en un laboratorio de biología de la reproducción. Aprenderá a obtener y manipular ovocitos y embriones, activar ovocitos y aislar blastómeros. Con el submódulo 4 "Actualización en técnicas histológicas y citológicas", el alumnado aprenderá las técnicas básicas de histología es decir a incluir, cortar, teñir muestras y, en estas, detectar proteínas, tipos celulares y niveles de organización tisular. Con el submódulo 5 "Microscopía de Barrido Láser Confocal", el alumnado aprenderá los requerimientos básicos para la manipulación de este tipo de microscopios y se describirán sus ventajas y limitaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Citogenètica i Biologia de la Reproducció [4313782]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Citogenètica i Biologia de la Reproducció [1151]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 114.9 KB

Anglès
6 p, 111.5 KB

Castellà
7 p, 114.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2023-07-14, darrera modificació el 2023-09-16



   Favorit i Compartir