Estudio de las capas de acoplamiento y alternativas al reflector de Bragg en estructuras BAW-CRF
Esteva Nebot, Bárbara
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 88 p.
Resum: Las capas de acoplamiento son un elemento clave en los dispositivos BAW CRF. El factor de acoplamiento K de estas capas permite el diseño de una determinada respuesta. Debido al limitado número de materiales con las que implementarlas, las soluciones que utilizan capas de λ/4 ofrecen un rango discreto de K. Por otra parte, el reflector de Bragg es un mecanismo de aislamiento mecánico entre el sustrato y la estructura BAW que está formado por capas alternas de alta y baja impedancia acústica de λ/4. El problema que presenta es la reducción del factor de calidad asociado a las pérdidas producida por las ondas shear. Este proyecto presenta un método para la obtención de un rango continuo de factores de acoplamiento y estudia la mejora del factor de calidad de las estructuras BAW con reflector de Bragg partiendo de dos materiales con alta y baja impedancia acústica.
Resum: Les capes d'acoblament son un element clau dels dispositius BAW CRF. El factor d'acoblament K d'aquestes capes permet el disseny d'una determinada resposta. Degut al limitat nombre de materials amb les que implementar-les, les soluciones que utilitzen capes de λ/4 ofereixen un rang discret de K. Per altre banda, el reflector de Bragg és un mecanisme d'aïllament mecànic entre el substrat i l'estructura BAW que esta format per capes alternes de alta i baixa impedància acústica de λ/4. El problema que presenta és la reducció del factor de qualitat associat a les pèrdues produïdes per les ones shear. Aquest projecte presenta un mètode per l'obtenció d'un rang continu de factors d'acoblament i la millora del factor de qualitat de les estructures BAW amb reflector de Bragg partint de dos materials amb alta i baixa impedància acústica.
Resum: Coupling layers are one of the key elements in Bulk Acoustic Wave Coupled Resonators Filters device. The coupling factor of these layers can be stated during the CRF design to achieve a specified response. We obtain limited and discrete range of coupling factor values with λ/4 thickness layers solutions because exist a reduced set of materials to implement coupling layers. On the other hand, Bragg reflector is an isolation mechanism between substrate and BAW structure which is formed by λ/4 thickness layers with high and low acoustic impedance. The problem of this is quality factor reduction associated with losses arising from shear waves. This paper presents an approach to obtain a wide continuous range of coupling factors and studies an improvement of BAW device with Bragg reflector quality factors starting from two common materials with high and low acoustic impedance each.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Filtres elèctrics ; Circuits per microones ; Ressonadors



88 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir