Exemple de l'ús de formularis web per recollir dades com alternativa a una base de dades online
Bonillo Martín, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Doval Dieguez, Eduardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)

Data: 2007
Resum: Introducció: A l'assignatura Instruments Informatitzats d'Avaluació i Diagnòstic (IIAD) els estudiants recullen i entreguen dades al llarg del curs, estructurades en sis blocs. Cadascun d'aquests depèn de les dades generades per tots els alumnes de la classe al bloc anterior. Malgrat l'òptim per gestionar les dades recollides per molts usuaris es un sistema gestor de bases de dades (SGBD), massa sovint no és un eina fàcilment implementable en plataformes docents d'ús comú, com el Campus Virtual (CV) de la UAB. Objectiu: Aquest treball presenta el sistema de gestió de les dades recollides pels alumnes matriculats a IIAD. Mètode:L'alumne accedeix a través del CV de l'assignatura a sis formularis web que ha d'omplir durant el curs amb la informació que elabora i/o recull. De forma transparent per ell, cada bloc que entrega genera un email que el professor rep en una carpeta del seu gestor de correu. Les dades de la carpeta són llegides i gestionades amb arxius de sintaxi d'SPSS que generen el material necessari per realitzar el bloc següent. Conclusions:Aquest mètode de gestió de les dades ha permès emular l'ús d'un SGBD amb un eina estàndard (el CV) que no la té implementada. És sòlid, ja que no té requisits de programari a l'ordinador local, i és generalitzable a altres assignatures amb problemàtiques semblants i a altres programaris de gestió diferents d'SPSS. En qualsevol cas, es recomana emprar un programari que, mitjançant l'ús de sintaxi o similar, permeti que els processos siguin reutilitzables d'any en any. El sistema presentat és òptim quan no s'adoptin plataformes, com Moodle, més flexibles pel professor que el CV de la UAB.
Resum: Introduction: In the subject Instruments Informatitzats d'Avaluació i Diagnòstic (IIAD) the students pick up and give data throughout all the curs, which are structured in six blocks. Each of these blocks depend on the data generated in the one before by the last class. Although the best option in order to work with a large data is a relational database management system, not often is easy for implementing at academic platforms as the Campus Virtual of UAB. Aim: This work presents a data based manager system of the ones pick up by the students matriculated in IIAD. Method: The student has, in CV, six formularies web that ought to fill during the curs. Without knowing by the student, each of those blocks sends a email to professor's specific folder. Data of this file is read and managed with SPSS's syntax files that generate enough material for the next block. Conclusions: This data based management method has allowed emulating a relational database management system with a tool like Virtual Land that hasn't one. It's tough - it doesn't need programming at local computer- and it's transportable to others subjects with similar difficults and to others managements softwares differents from SPSS. Anyway, it's recommended to use a software that, with syntax or something so, allow that the processes were reusable year after year. The system presented is better when there's no platforms, like Moodle, more flexible for the professor than the UAB's CV.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Comunicació de congrés ; recerca
Matèria: Gestió de dades ; Campus Virtual ; Sistema gestor de bases de dades ; SPSS
Publicat a: Jornades d'Innovació Docent de la UAB, 4es : 2007



5 p, 29.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Contribucions a jornades i congressos > Ponències i comunicacions > Ponències i comunicacions de la UAB
Contribucions a jornades i congressos > Jornades d’Innovació Docent de la UAB

 Registre creat el 2011-01-31, darrera modificació el 2022-11-04



   Favorit i Compartir