Recuperación del fondo bibliográfico del Instituto Ravetllat-Pla
Serafín i Canals, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Molero Mesa, Jorge (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
Gutiérrez García, José Manuel
Allué i Blanch, Vicenç
Pumarola i Batlle, Martí

Data: 2007
Resum: Joaquim Ravetllat i Estech (1871-1923), veterinario gerundense, estudió y trabajó en la tuberculosis a finales del siglo XIX y principios del XX, desarrollando una teoría sobre la etiología bacteriana de la enfermedad. Junto con el médico Ramon Pla i Armengol (1880-1958) fundaron el Institut Ravetllat-Pla, un laboratorio farmacéutico de Barcelona especializado en el estudio y la elaboración de fármacos para tratar la tuberculosis. En julio del 2007, la Sra. Núria Pla i Montseny, hija de Ramon Pla, cedió el fondo documental y archivo del Instituto Ravetllat-Pla al fondo bibliográfico de la Universidad Autónoma de Barcelona. Este archivo constituye una de las colecciones bibliográficas de referencia a nivel europeo de las enfermedades infecciosas, y en especial de la tuberculosis, de finales del siglo XIX y principios del siglo XX. Aquí presentamos el trabajo de recuperación, limpieza y traslado del fondo bibliográfico del Institut Ravetllat-Pla a la Universitat Autònoma de Barcelona para su posterior catalogación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució i la comunicació pública de l'obra, sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Pòster de congrés ; altres
Matèria: Veterinària ; Història
Publicat a: Congreso Nacional de Historia de la Veterinaria. Girona, Catalunya, 13è : 2007



1 p, 341.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Contribucions a jornades i congressos > Pòsters

 Registre creat el 2011-10-25, darrera modificació el 2022-06-04



   Favorit i Compartir