Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/85544
Capacidad pronóstica del eje SDF-1/CXCR4 en pacientes con carcinomas escamosos de cabeza y cuello
Piñeiro Aguín, Zenaida
León i Vintró, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Vila Navarro, Luis, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Data: 2011
Descripció: 35 p.
Resum: Introducció: El Stromal Derived Factor 1 (SDF-1) és una quimioquina que compta amb la capacitat de modular en la proliferació, supervivència, angiogènesi, quimiotaxi i metàstasi de les cèl·lules tumorals actuant a través del seu receptor: CXCR4. L'objectiu d'aquest estudi és valorar la relació en l'expressió dels gens de SDF-1 i CXCR4 comparant-los amb l'expressió en mucosa sana i determinar l'impacte en la supervivència en pacients amb Carcinoma escamós de cap i coll. Material i mètodes: Es va dur a terme una determinació de l'expressió de SDF-1 i CXCR4 en mostres de biòpsies prèvies al tractament i de mucosa sana en 76 pacients amb carcinoma escamós de cap i coll mitjançant una tècnica de PCR quantitativa. Es va determinar la supervivència ajustada mitjançant una tècnica d'arbres de classificació. Resultats: Van existir diferències significatives en la supervivència en funció dels nivells d'expressió de SDF-1 i CXCR4 (p = 0,004). Conclusions: L'expressió dels gens que codifiquen l'eix SDF-1 / CXCR4 té capacitat pronòstica significativa en pacients amb Carcinoma escatós de cap i coll.
Resum: Introducción: El Stromal Derived Factor 1 (SDF-1) es una quimioquina que cuenta con la capacidad de modular en la proliferación, supervivencia, angiogénesis, quimiotaxis y metástasis de las células tumorales actuando a través de su receptor: CXCR4. El objetivo del presente estudio es valorar la relación en la expresión de los genes de SDF-1 y CXCR4 comparándolos con la expresión en mucosa sana y determinar el impacto en la supervivencia en pacientes con Carcinoma escamoso de cabeza y cuello. Material y métodos: Se llevó a cabo una determinación de la expresión de SDF-1 y CXCR4 en muestras de biopsias previas al tratamiento y de mucosa sana en 76 pacientes con carcinoma escamoso de cabeza y cuello mediante una técnica de PCR cuantitativo. Se determinó la supervivencia ajustada mediante una técnica de árboles de clasificación. Resultados: Existieron diferencias significativas en la supervivencia en función de los niveles de expresión de SDF-1 y CXCR4 (p= 0. 004). Conclusiones: La expresión de los genes que codifican el eje SDF-1/ CXCR4 cuenta con capacidad pronóstica significativa en pacientes con Carcinoma escamoso de cabeza y cuello.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Coll ; Càncer ; Pronòstic ; Cap ; Aspectes genètics

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/179167


35 p, 686.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2017-01-23   Favorit i Compartir