Results overview: Found 7 records in 0.02 seconds.
Articles, 1 records found
Course materials, 6 records found
Articles 1 records found  
1.
11 p, 1.2 MB Faecal cortisol levels in a wild Iberian red deer population are best explained by prior weather conditions / Gort-Esteve, Araceli (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Carbajal, Annaïs (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; López Béjar, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ruiz-Olmo, Jordi (Generalitat de Catalunya. Departament d'Acció Climàtica) ; Riera, Joan Lluís (Universitat de Barcelona. Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals)
The responsiveness of the hypothalamic-pituitary-adrenocortical axis to stressors is crucial for wild animals to survive and adapt to environmental changes without compromising individual welfare. We analysed the influence of prior weather conditions, seasonality, the influx of ecotourism, and nutrition on stress levels in a wild population of red deer in a Mediterranean hunting reserve in the Pre-Pyrenees, Spain. [...]
2024 - 10.1111/jzo.13149
Journal of Zoology, (January 2024) , p. 1-11  

Course materials 6 records found  
1.
11 p, 162.5 KB Bases de la Producció i Maneig Animal [103540] / Casals Costa, Ramon ; Barroeta, Ana Cristina ; Gasa Gaso, Josep ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martin Orue, Susana Maria ; Gort Esteve, Araceli ; Amat Grau, Marta ; Pares Casanova, Ricard ; Castillejos, Lorena ; Salama Fadali, Ahmed ; Manuelian, Carmen L ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de tipus bàsic, on el principal objectiu és introduir als alumnes al mon de la producció i del maneig animal, estudiant els sistemes bàsics de producció d'aliments d'origen animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. [...]
This is a first-year class subject, basic type, where the main objective is to introduce students to the world of animal production and management, studying the basic food production systems of animal origin, and the main factors (biological, economic, social, environmental, etc. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de tipo básico, donde el principal objetivo es introducir al alumnado al mundo de la producción y del manejo animal, estudiando los sistemas básicos de producción de alimentos de origen animal, y los principales factores (biológicos, económicos, sociales, medioambientales, etc . [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
2.
8 p, 120.6 KB Producció de Primeres Matèries [103255] / Plaixats Boixadera, Josepa ; Albanell Trullas, Elena ; Sala Pallarés, Roser ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que desenvolupa les bases científiques i tècniques que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal i animal per a la seva comercialització d'acord amb els requeriments actuals dels consumidors i de la indústria agroalimentària. [...]
This is a first-year basic education course that develops the scientific and technical bases that man uses to improve the performance and quality of food from plant and animal origin for their commercialization in agreement with the current requirements of consumers and the agri-food industry. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que desarrolla las bases científicas y técnicas que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal y animal para su comercialización de acuerdo con los requerimientos actuales de los consumidores y de la industria agroalimentaria. [...]

2023-24
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
3.
7 p, 113.5 KB Agronomia i Economia Agrària [102628] / Albanell Trullas, Elena ; Milan Sendra, Maria Jose ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Graupera García, Antoni ; Bartolomé, Jordi ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura obligatòria de primer curs, que desenvolupa tant els aspectes científics i tècnics que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal emprats en l'alimentació animal, com comprendre els mecanismes que incideixen en la formació de preus, el funcionament dels mercats i la comercialització de productes agropecuaris. [...]
It is a subject of the first year. It develops the scientific and technical aspects needed to improve the performance and quality of plant-based foods used in animal nutrition. Additionally, it will help to understand the mechanisms that affect training of prices, the operation of the markets and the commercialization of agricultural products. [...]
Se trata de una asignatura obligatoria de primer curso, que desarrolla tanto los aspectos científicos y técnicos que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal empleados en la alimentación animal, como comprender los mecanismos que inciden en la formación de precios, el funcionamiento de los mercados y la comercialización de productos agropecuarios. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
4.
7 p, 117.9 KB Producció de Primeres Matèries [103255] / Plaixats i Boixadera, Josefina ; Albanell Trullas, Elena ; Sala Pallarés, Roser ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura de primer curs, de formació bàsica, que desenvolupa les bases científiques i tècniques que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal i animal per a la seva comercialització d'acord amb els requeriments actuals dels consumidors i de la indústria agroalimentària. [...]
This is a first-year basic education course that develops the scientific and technical bases that man uses to improve the performance and quality of food from plant and animal origin for their commercialization in agreement with the current requirements of consumers and the agri-food industry. [...]
Se trata de una asignatura de primer curso, de formación básica, que desarrolla las bases científicas y técnicas que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal y animal para su comercialización de acuerdo con los requerimientos actuales de los consumidores y de la industria agroalimentaria. [...]

2022-23
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
5.
7 p, 112.7 KB Agronomia i Economia Agrària [102628] / Albanell Trullas, Elena ; Milan Sendra, María José ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Graupera García, Antoni ; Bartolomé, Jordi ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura obligatòria de primer curs, que desenvolupa tant els aspectes científics i tècnics que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal emprats en l'alimentació animal, com comprendre els mecanismes que incideixen en la formació de preus, el funcionament dels mercats i la comercialització de productes agropecuaris. [...]
It is a subject of the first year. It develops the scientific and technical aspects needed to improve the performance and quality of plant-based foods used in animal nutrition. Additionally, it will help to understand the mechanisms that affect training of prices, the operation of the markets and the commercialization of agricultural products. [...]
Se trata de una asignatura obligatoria de primer curso, que desarrolla tanto los aspectos científicos y técnicos que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal empleados en la alimentación animal, como comprender los mecanismos que inciden en la formación de precios, el funcionamiento de los mercados y la comercialización de productos agropecuarios. [...]

2022-23
Grau en Veterinària [955]
3 documents
6.
7 p, 112.6 KB Agronomia i Economia Agrària [102628] / Albanell Trullas, Elena ; Milán Sendra, María José ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Graupera García, Antoni ; Bartolomé, Jordi ; Gort Esteve, Araceli ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Es tracta d'una assignatura obligatòria de primer curs, que desenvolupa tant els aspectes científics i tècnics que l'home utilitza per a millorar el rendiment i la qualitat dels aliments d'origen vegetal emprats en l'alimentació animal, com comprendre els mecanismes que incideixen en la formació de preus, el funcionament dels mercats i la comercialització de productes agropecuaris. [...]
It is a subject of the first year. It develops the scientific and technical aspects needed to improve the performance and quality of plant-based foods used in animal nutrition. Additionally, it will help to understand the mechanisms that affect training of prices, the operation of the markets and the commercialization of agricultural products. [...]
Se trata de una asignatura obligatoria de primer curso, que desarrolla tanto los aspectos científicos y técnicos que el hombre utiliza para mejorar el rendimiento y la calidad de los alimentos de origen vegetal empleados en la alimentación animal, como comprender los mecanismos que inciden en la formación de precios, el funcionamiento de los mercados y la comercialización de productos agropecuarios. [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.