Resultats globals: 6 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 3 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
10 p, 245.5 KB Soybean lecithin as an alternative energy source for grower and finisher broiler chickens : impact on performance, fatty acid digestibility, gut health, and abdominal fat saturation degree / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
An experiment was performed to assess the inclusion of soybean lecithin (SL) in the replacement of soybean oil (SO), for grower and finisher broiler chicken diets (up to 15 d of life), and its effects on performance, fatty acid (FA) absorption, gut health, and saturation degree of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.06.050
Poultry Science, Vol. 99 (july 2020) , p. 5653-5662  
2.
13 p, 13.4 MB Crude soybean lecithin as alternative energy source for broiler chicken diets / Viñado, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodriguez-Sanchez, Raquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the use of crude soybean lecithin (L) as an alternative energy source in broiler feeding and to study its influence on performance, fatty acid (FA) digestibility between 9 to 11 D and 36 to 37 D, feed AME content, and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3382/ps/pez318
Poultry Science, Vol. 98 Núm. 11 (january 2019) , p. 5601-5612  
3.
13 p, 281.7 KB Soybean lecithin high in free fatty acids for broiler chicken diets : Impact on performance, fatty acid digestibility and saturation degree of adipose tissue / Viñado, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Two experiments were conducted to evaluate the inclusion of soybean lecithin with a high free fatty acid content (L) in starter and grower-finisher broiler diets, as well as its influence on performance, energy and fatty acid (FA) utilization and the FA profile of the abdominal fat pad (AFP). [...]
2019 - 10.3390/ani9100802
Animals, Vol. 9 Núm. 10 (october 2019) , p. 802  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
178 p, 1.5 MB Use of soybean lecithin in broiler chicken diets / Viñado Martínez, Alberto ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Castillejos, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ver reducida a causa del aumento de población mundial y la utilización de aceites vegetales para la producción de biodiesel. [...]
Fat addition is a common practice in feed manufacturing in order to increase the energetic density of diets and provide essential nutrients to livestock animals. The availability of conventional energetic ingredients for broiler chicken diets may be compromised by a constant growing world-wide population and the current tendency to use vegetable oils for biodiesel production. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
15 p, 549.2 KB Mutilacions en animals de producció / Salas, Héctor ; Rueda Jiménez, Álvaro ; Serra, Víctor ; Viñado, Alberto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els animals de producció poden patir dolor a conseqüència de vàries mutilacions que es realitzen deliberadament. Aquestes són qüestionables des del punt de vista del benestar dels animals per vàries raons: -Al realitzar-se habitualment sense anestèsia ni analgèsia, amb objecte d'estalviar temps i diners, resulten doloroses per a l'animal. [...]
2014  
3.
1 p, 368.8 KB Q Fever outbreak investigation in the UAB herd / Viñado Martínez, Alberto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Q fever is a zoonotic disease caused by the intracellular pathogen Coxiella burnetii. Humans become infected mainly by inhalation of aerosols or dust contaminated with C. burnetiis hed by infected animals. [...]
2014
Grau en Veterinària [955]  

Vegeu també: autors amb noms similars
2 Viñado, Alberto
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.