, , ,

“Encara costa que s’insereixi l’educació ambiental a les escoles” Jaume Terradas a la Betevé.

21 de setembre 2017

El passat dimarts 12 de setembre l’investigador del CREAF i professor emèrit de la UAB, Jaume Terradas, va ser entrevistat al programa Deuwatts del canal televisiu català.

Jaume Terradas i Lluís Reales. Autor: Betevé.

Jaume Terradas i Lluís Reales. Autor: Betevé.

El programa Deuwatts dedica un episodi a l’Educació Ambiental i compta amb la participació de Jaume Terradas, un dels pioners d’aquest àmbit. Ell mateix, durant l’entrevista defineix l’educació ambiental com “la transmissió d’actituds i coneixements que serveixen per desenvolupar comportaments que facin que la nostra forma de fer dins la biosfera sigui més sostenible, més acceptable”.

"No cal anar molt lluny per potenciar l’educació ambiental, doncs les pròpies ciutats són sistemes ecològics” diu Terradas.

L’investigador honorari del CREAF destaca la importància d’una educació per projectes, no per assignatures, per poder abastar la interdisciplinarietat del món natural. I recorda que “poden ser projectes propers, del barri, del jardí de l’escola si en té”.

Durant la seva intervenció, Jaume Terradas es declara optimista perquè la consciència ambiental està creixent, però adverteix que hi ha una oposició dels grans poders que tenen interessos econòmics importants —i allunyats de la sostenibilitat—. A més, explica que tot i que les enquestes reflecteixin que les persones es preocupen cada cop més pels problemes ambientals, aquestes mateixes no estan disposades a modificar la seva manera de viure.

Per finalitzar l’entrevista, el director del programa, Lluís Reales, recorda una percepció de Margalef. El magistral ecòleg deia que la cultura havia transformat el nostre sentit territorial, instintiu, en una ànsia de diners, d’espais, de propietats… Que, afegeix Terradas, difícilment ens farà anar tots a l’una.

 

Podeu veure el programa complet en aquest enllaç.

, , , , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
,
El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya
28 de juliol 2017Verónica Couto Antelo
,
Anselm Rodrigo explica el problema dels neonicotinoides i les abelles a la Betevé
12 de juliol 2017Verónica Couto Antelo
Nous incendis i canvi climàtic al ‘Big Vang’
28 de juny 2017Albert Naya i Díaz
“Els focs s’apaguen a l’hivern”
21 de juny 2017Albert Naya i Díaz
Daniel Sol valora l’aprenentatge dels cérvols contra els caçadors en un article a ‘The New York Times’
19 de juny 2017Albert Naya i Díaz

Follow CREAF on: