Notícies

, ,

Els boscos que emmagatzemen més carboni també tenen més biodiversitat

3 d'octubre 2018Anna Ramon Revilla

Un estudi liderat per Judit Lecina del CREAF presenta el mapa de les zones prioritàries de protecció o hotspots de la península. Aquestes zones de la costa Cantàbrica, Pirineus i Prepirineu, Madrid, Cuenca, la Rioja i Andalusia tenen valors màxims de biodiversitat i de capacitat d’emmagatzemar carboni.

,

Plantes cada cop més altes estan prenent el control de les regions àrtiques

27 de setembre 2018CREAF

Fins ara, la tundra àrtica ha estat el domini de pastures de baix creixement i arbustos nans.  Ara un estudi internacional publicat a Nature en què participa el CREAF i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha descobert que noves espècies de plantes més altes s'estan apoderant d'aquesta regió lentament.

, ,

El CREAF més a prop de les escoles gràcies a l’Escolab

24 de setembre 2018CREAF

El CREAF es llança aquest 2018 a participar a l’EscoLab, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, per acostar la ciència a les escoles.

L’observació de la terra es posa al servei de les smart cities

24 de setembre 2018Anna Ramon Revilla

El CREAF participa a SMURBS, un nou projecte europeu que busca crear eines i solucions, mitjançant l'ús de dades i productes de l'observació de la terra, per al desenvolupament sostenible de les grans ciutats.

Els ecòlegs forestals preveuen un quart any consecutiu d’afectacions severes per processionària als boscos

20 de setembre 2018Verónica Couto Antelo

La plataforma de ciència ciutadana Alerta Forestal ha rebut l’avís de l’aparició de les primeres erugues de processionària a Catalunya, que ja han començat a sortir dels ous en les zones de Prepirineu. La primavera i estiu plujosos han fet que els pins hagin recuperat una bona part de les fulles. Això beneficia la supervivència de les erugues que se n’alimenten i agreuja el seu impacte sobre els boscos.

El CREAF busca preguntes sobre ecologia per crear monòlegs i celebrar els seus 30 anys amb humor

19 de setembre 2018CREAF

Aquest any el CREAF en fa 30!! Doncs bé, si us plau, tanqueu els ulls i penseu quina mena d'acte memorable, original, divertit i interessant us faria més il·lusió per celebrar-ho.

Joan Masó rep el Premi Gardels 2018, l’equivalent al Nobel dels estàndards geoespacials

14 de setembre 2018Anna Ramon Revilla

La nit d'aquest dimecres l’investigador del CREAF Joan Masó ha rebut la distinció Gardel que ofereix un cop l'any l'Open Geospatial Consortium (OGC) durant una de les seves reunións trimestrals.

Josep Peñuelas rep un premi de la Societat d’Ecologia Britànica

24 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

L’ecòleg ha estat guardonat amb el premi Marsh de Recerca en Canvi Climàtic. La cerimònia d’entrega tindrà lloc a Birmingham el proper desembre.

Follow CREAF on: