Marcos Fernández-Martínez, Josep Peñuelas i Jordi Sardans guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018

15 de febrer 2019

El premi ha estat en la categoria de “Ciències ambientals i de la terra” per l’article Global trends in carbon sinks and their relationships with CO2 and temperature, publicat a Nature Climate Change l’any passat. L’acte d’entrega es va celebrar ahir a la tarda a l’Ajuntament de Barcelona presidit per l’alcaldessa Ada Colau.

D'esquerra a dreta, JOrdi Sardans, Marcos Fernández i Josep Peñuelas amb el guardó.

D’esquerra a dreta, Jordi Sardans, Marcos Fernández i Josep Peñuelas amb el guardó.

El jurat, integrat per Isabel Cacho (presidenta), Xavier Rodó, Francisco J. Doblas, Jaume Terradas i Frederic Bartumeus ha atorgat, per majoria, el premi de ciències ambientals i de la Terra a aquest article, publicat a la revista Nature Climate Change, per la quantificació a escala global de la resposta de la productivitat neta dels ecosistemes terrestres als increments del CO2 i la temperatura. Aquest treball aporta una informació clau per valorar el paper de la vegetació en l’evolució dels gasos amb efecte d’hivernacle en el planeta.

Si voleu entendre l’avenç que significa aquest article podeu llegir la notícia divulgativa que vam escriure quan es va publicar.

Un estudi que recomana protegir els boscos tropicals de forma urgent i prioritària

L’ estudi que publicava la revista Nature Climate Change confirma que els ecosistemes terrestres han incrementat la seva capacitat d’absorbir CO2 a nivell global en els últims 20 anys (1994 – 2014). A més, remarca la necessitat de protegir els boscos tropicals, doncs són els que més han augmentat el seu segrest darrerament.

El premi el va entregar l'alcadessa de Barcelona Ada Colau

El premi el va entregar l’alcadessa de Barcelona Ada Colau

Article

Fernández-Martínez, M., Sardans, J., Chevallier, F., Ciais, P., Obersteiner, M., Vicca, S., Canadell, J.G., Bastos, A., Friedlingstein, P., Sitch, S., Piao, S.L., Janssens, I.A., Peñuelas, J. Global trends in carbon sinks and their relationships with CO2 and temperature. Nature Climate Change. http://dx.doi.org/10.1038/s41558-018-0367-7

, , , , , , , , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Girona és la província catalana amb els boscos més vulnerables a la sequera
6 de març 2019Anna Ramon Revilla
,
Quines noves pràctiques i eines poden millorar el potencial d’adaptació dels boscos de la UE al canvi climàtic?
27 de febrer 2019CREAF
,
Jocs de miralls en Ecologia
25 de febrer 2019Francisco Lloret
Investigadors del CREAF i del CTFC reclamen una estratègia dinàmica per conservar la biodiversitat a Europa
19 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
,
Els boscos de Catalunya es mantenen verds tot i la gran quantitat de processionària
12 de febrer 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: