Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
Per tenir cura del bosc cal tallar arbres
28 de juny de 2019
El CREAF i la Diputació de Barcelona presenten un vídeo d’animació adreçat a públic escolar per explicar com la gestió forestal pot millorar el creixement del bosc i reduir l’impacte dels incendis.
[+INFO]
 

Moment del vídeo
 

La sequera amenaça la biodiversitat del sòl i posa en perill el cicle de nutrients a tota Europa
26 de juny de 2019
Un estudi europeu publicat a la revista Global Change Biology i liderat pel CREAF adverteix que la sequera associada al canvi climàtic podria reduir la biodiversitat d’organismes del sòl i frenar la descomposició de les fulles caigudes. Això posaria en perill el reciclatge dels nutrients per a les plantes a tota Europa.
[+INFO]
 

Col·lèmbols de l’espècie Folsomia candida. Foto: Cortesia de la Aarhus Universitet.


Un treball pren 880 ciutats com a laboratoris naturals per preveure l’adaptació de la vegetació al canvi climàtic
25 de juny de 2019
Amb participació del CSIC i del CREAF, analitza nombroses dades via satèl·lit de les ciutats i les seves perifèries de les últimes tres dècades. Al centre de moltes ciutats ja s’estan donant condicions de CO2 i temperatura que corresponen a escenaris futurs de canvi climàtic. Els resultats revelen que l’activitat fotosintètica de la vegetació està augmentant, encara que no serà suficient per compensar les nostres emissions.
[+INFO]
 
Els punts vermells indiquen les 880 ciutats i les seves perifèries en l’hemisferi nord. Els colors de fons indiquen el tipus de vegetació: boscos perennes de fulla ampla (EBF en les seves sigles en anglès), boscos caducifolis de fulla ampla (DBF), boscos perennes de coníferes (ENF) i boscos caducifolis de coníferes (DNF).
Catalunya s’haurà d’adaptar i aprendre a conviure amb el foc
3 de juliol de 2019
Els motius que provoquen grans incendis forestal al territori català tenen dos vessant clares, una socioeconòmica i una altre climàtica, a part de la pròpiament natural: la vegetació es crema, ho fa des de que es va estendre pels continents al Carbonífer, i ho fa particularment a les sabanes, al bosc boreal i també al mon mediterrani.
[+INFO]
 
 
 

        
Nº 68, juliol 2019
05 de juliol de 2019
El sistema “Cocoon”: al servei de la restauració ecològica i l’agricultura de secà
[+INFO
 
11 de juliol de 2019
CREAFTalks: Edzer Pebesma
[+INFO]
 
17 de juliol de 2019
CREAFTalks: Hans Joosten
[+INFO
 
 
FESTINA LENTE
Nunc incrementa lente exeunt, festinatur in damnum

Per què no trobem ecosistemes en l’atmosfera, com passa en oceans i continents? En l’atmosfera floten espores, grans de pol·len i microorganismes de tota mena que procedeixen en la seva immensa majoria del sòl. Però no s’estableixen xarxes tròfiques ni hi ha grans fluxos d’energia i matèria controlats pels éssers vius.

[+INFO]
 

TERRITORI
Copernicus, un programa que pren el pols a la Terra en temps real

El CREAF participa de vàries maneres en el programa Copernicus. Descobreix les diferents experteses i connexions del CREAF amb aquesta iniciativa europea coordinada per l’Agencia Europea del Medi Ambient.

[+INFO]

BIODIVERSITAT
Com podem incloure el coneixement científic en la presa de decisions sobre la gestió del patrimoni natural?

El passat 7 de maig va tenir lloc una jornada de formació interna, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu de debatre sobre com fer una gestió i planificació del territori basada en l’evidència científica. Consulta tots els resultats de la jornada!

[+INFO]
 
AGENDA
Vols aprendre a fer replantacions amb èxit?

A la finca de Can Moragues s’ha creat un itinerari demostratiu que ensenyarà de forma visual i didàctica els beneficis de la metodologia “Cocoon”, mostrant en un recorregut de menys d’un quilòmetre de llargada tres de les principals aplicacions d’aquest dispositiu: restauració de sistemes agro-silvo-pastorals (devesa
d’alzines), establiment de cultius llenyosos extensius de secà (plantació d’oliveres) i restauració ecològica d’espais naturals degradats (bosc de ribera). 


[+INSCRIU-TE ]
 
 

Copyright © 2019 CREAF,  Reservats tots els drets.