Núm. 4 - dimarts 2 de juny de 2009
 
  ÉS NOTÍCIA
   
  JORNADA DE CLOENDA DEL PRÀCTICUM PROFESSIONAL
 
 
 


Avui, al migdia, per a concloure el calendari del programa de pràctiques del curs 2008/09 s'ha celebrat una taula rodona sobre les competències professionals i la inserció laboral dels titulats/des. Altrament, a partir del dia 5 de juny es farà pública l'adjudicació de les pràctiques pel curs 2009/10 a través del tauler d'anuncis de la Facultat i al web de la Facultat.

  EL DIRECTOR DE L'IUEE ACABA EL SEU MANDAT
   


El passat 31 de maig expirà el mandat del professor de la Facultat, Francesc Morata, com a director de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus (IUEE), un institut creat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Patronat Català Pro Europa amb la finalitat de promoure la recerca i els estudis acadèmics sobre el procés d'integració europea. El relleu l´agafarà la Dra. Blanca Vilà, catedràtica Jean Monnet, experta de gran prestigi en el camp del dret comunitari.

   
  EXPOSICIÓ SOBRE SOCIOLOGIA ANALÍTICA
 
 
 

El grup de recerca del Departament de Sociologia, el GSADI (Grupo de Sociología Analítica y Diseño Institucional), ha organitzat una exposició presencial a la Biblioteca de Ciències Socials i també una presentació virtual amb diversos textos clàssics i contemporanis d'aquesta orientació sociològica, així com també un llistat bibliogràfic, diversos perfils d'autors, i links amb centres i grups de recerca.

 
  RESULTATS DEL REFERÈNDUM PER A LA MORATÒRIA DELS GRAUS
   
 
 
 

Segons els convocants, l'Assemblea de Ciències Polítiques i Sociologia i el grup Estudiants per una Política Activa (EPA), el referèndum celebrat els dies 19 i 20 de maig, ha resultat amb la participació d'un poc més d'un 33% del conjunt de la comunitat universitària de la Facultat, dels quals un 74% s'ha mostrat favorable a posposar fins el curs 2010-2011 l'aplicació dels nous graus.
Per la seva banda, l'equip de deganat ja va manifestar en una carta, la seva disconformitat amb la celebració d'un referèndum.

 
NOVA PUBLICACIÓ D'ANA MAR FERNÁNDEZ PASARÍN
 
 
 


La professora del Departament de Ciència Política i Dret Públic i vicedegana d'Economia i Serveis Ana Mar Fernàndez Pasarín, ha participat amb el capítol Quel est le pouvoir d'une Présidence du Conseil de l'UE, en l'elaboració del llibre Que fait l'Europe? publicat per Presses de Sciences Po.

  NOU LLIBRE DEL PROFESSOR LLUÍS FLAQUER
 
 
 

El professor i director del grup de recerca IPHIGENIA (Infància, família i politiques socials comparades) ha publicat juntament amb altres autors a l'editorial Routledge, el llibre “Formal and Informal Work: The Hidden Work Regime in Europe”.

  COMENÇA EL PERÍODE D'EXÀMENS
   
 
 
 

El servei ETC (l'Edifici d'Estudiants) ha penjat al seu web una renovada versió de la guia ‘bibliotèquing' 2009 amb una colla de consells pràctics, els horaris de les biblioteques de la UAB i les sales d'estudi nocturn per encarar amb forces i optimisme aquesta recta final de curs.

 

   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
   
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

9/06/09 11:00 h Sala de Graus
Defensa de la Tesi Doctoral d'Imma Quintana: Explorant les polítiques urbanes del temps des de la perspectiva de gènere.

 
  EL DEGANAT
 
  Consulteu les actes de les reunions al bloc de l'equip de deganat.
 

EL PERFIL

El Pau Obrador Pons es llicencià en Sociologia en la promoció de l'any 1998.

Ha cursat estudis de postgrau a la UAB i a la Universitat de Durham (Regne Unit) on es doctorà en geografia humana. Actualment treballa com a professor de Turisme a la Universitat de Sunderland (Regne Unit). Anteriorment va treballar com a professor de Geografia Humana a la Universitat d'Exeter (Regne Unit).

 

En què consisteix la teva feina?
El meu camp de recerca és la geografia cultural i el turisme. Els temes més importants que he tractat són el turisme de masses, les geografies culturals de la platja i la corporalitat de l'experiència turística. A més, aquest estiu sortirà publicat un llibre del qual sóc co-editor i que es dirà “Cultures of Mass Tourism: Doing the Mediterranean in the Age of Banal Mobilities”.

Com hi vas accedir?
El 1998 vaig començar estudis de doctorat al departament de Geografia de la UAB. El segon any del programa vaig fer una estada a la Universitat de Durham, gràcies a una beca Erasmus. Vaig decidir continuar els estudis de doctorat a Durham, i tot seguit, vaig sol·licitar una beca doctoral a l'Economical and Social Research Council (ESRC), que em van concedir. Un cop acabada la tesi- una etnografia del turisme de masses a Menorca- vaig entrar a treballar al departament de geografia de la Universitat d'Exeter i després a Sunderland.

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
El programa de llicenciatura d'aleshores era pedagògicament avançat, els plans estudi estaven actualitzats i hi havia un bon caliu acadèmic. Tot i que amb els anys m'he allunyat una mica de la sociologia no he deixat mai de banda ni el seu esperit transversal ni el que C. Wright Mills defineix com la “imaginació sociològica”. A la facultat vaig aprendre una manera de pensar i preguntar la realitat social que m'ha acompanyat fins ara.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
La facultat de Ciències Polítiques i Sociologia és un centre pioner a Catalunya on hi treballen professionals excel·lents. Tanmateix la facultat no és aliena als problemes que afecten la universitat catalana, com ara la ineficiència en la gestió dels recursos, el corporativisme de les estructures acadèmiques, la manca d'inversió en recerca d'alt nivell i la inflexibilitat davant els canvis socials.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Que llegeixin molt, que aprenguin anglès, que treballin dur, que gaudeixen de la llicenciatura, que busquin noves oportunitats, que siguin creatius... i sobretot que dibuixin el seu propi camí intel·lectual i vital.

Si voleu contactar amb el Pau Obradors podeu fer-ho a: pauobradorpons@googlemail.com
  ENLLAÇOS
  www.uab.cat/politiques-sociologia
  blogs.uab.cat/deganatcps/
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona