Joan Cals Güell, Premi Joan Sardà Dexeus 2014

PREMI JOAN SARDÀ DEXEUS DE LA REVISTA ECONÒMICA DE CATALUNYA 2014

11/11/2014


Joan Cals Güell ha estat distingit amb el Premi Joan Sardà Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya, concedit pel Col·legi d’Economistes de Catalunya en el marc de la Jornada dels Economistes que és celebra anualment, i s’entrega durant el Sopar dels Economistes.

El Premi respon a l’elecció del llibre amb més rellevància en Economia i Empresa, i enguany s’ha escollit Los intereses del futuro. Economía en un cambio de época” (RBA Libros, 2013) de Joan Cals com el més destacat en aquesta matèria. A aquesta edició dels premis havien presentat candidatura fins a onze diferents llibres, tots ells de reputats economistes.

Per a Joan Cals, aquest premi té un valor especial, ja que "porta el nom d'un dels economistes catalans més distingits, iniciador dels estudis d'Economia a la nostra Facultat", però també perquè és el llibre que més li ha costat de "redactar i publicar". Segons explica, el seu llibre preté "oferir explicacions sobre les crisis dels últims anys", així com permetre "aprendre economia tant a estudiants universitaris com al públic en general".

El Premi l’atorguen els diferents membres del Jurat, que són el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, el director de la Revista Econòmica de Catalunya, els membres del Consell de Redacció de la Revista, membres designats per la mateixa Junta de Govern del CEC i els degans de les Facultats de Ciències Econòmiques i Empresarials de Catalunya.