Jornada Argó de Biociències


Presentació de les línies de recerca en Biociències a la UAB

Un dels objectius del Programa Argó és el de promocionar la recerca a través del seu programa d’assessoraments als treballs de recerca i d’estades en els centres de la UAB. Enguany celebrem el seu quinzè aniversari i us convidem a la Jornada d’actualització científica per presentar algunes de les línies de recerca que es duen a terme a la Universitat. El format serà de cicle de conferències participatives.

PROGRAMA

16.00 Alerta mundial: resistència bacteriana als antibiòtics 

a càrrec de Montserrat Llagostera i Susana Campoy
Es tractarà la situació actual i la projecció futura de la resistència bacteriana als antibiòtics. Es presentaran diferents possibilitats per col·laborar en la solució d'aquesta greu problemàtica i es presentarà el projecte d'aprenentatge servei Small World Iniciative a la UAB: Recerca de nous antibiòtics en el qual col·laboren diferents centres de secundària.


17.15 Els nous protagonistes a l'arbre evolutiu humà 

a càrrec d'Eulàlia Subirà
L'estudi dels fòssils es veu com una disciplina estàtica i, tanmateix, gairebé cada any surt a les notícies una nova troballa d'un fòssil implicat en l'evolució humana. No obstant, aquestes novetats no es veuen reflectides en els manuals de Biologia o de Filosofia on es debat aquesta disciplina. Aquesta sessió pretén posar al dia als docents, tant pel que fa a les novetats de les troballes com pel que fa al lloc que ocupen en els arbres evolutius.


19.00 Descans

19.30 Nanotecnologia, una ciència invisible però increïblement poderosa 

a càrrec de Julia Lorenzo
Durant aquesta sessió s'explicarà en què consisteixen la Nanociència i la Nanotecnologia, i s'explicarà com l'escala nanomètrica afegeix tot un seguit de noves propietats a la matèria. Veurem com algunes d'aquestes propietats ja les estem utilitzant en la nostra vida quotidiana, i com d'altres ens prometen un futur innovador amb nous materials que s'aplicaran a diferents disciplines. Des de la Medicina, per a la fabricació de teixits artificials o nanofàrmacs capaços d'unir-se únicament a les cèl·lules malaltes, fins a l’Electrònica, amb la generació de dispositius superpotents, diminuts i amb pantalles finíssimes i flexibles.

 


Data: 9 de maig de 2018
Lloc de realització: Facultat de Biociències de la UAB
Activitat gratuïta


Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Per obtenir la certificació haureu de signar als fulls corresponents, que trobareu a la secretaria de la Trobada fins a les 5 de la tarda.