Maquetem Mataró

Cursos per a gent gran

Contribuint a l’enriquiment cultural i al coneixement col·lectiu

29/06/2021

Mireu, mireu!

Durant els darrers dies del mes de maig, la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró va acollir una formidable maqueta de la mateixa població elaborada per estudiants de 2n d’ESO de quatre centres de la capital del Maresme.

El projecte es va gestar al si de l’equip de matemàtiques ICE UAB Grup Vilatzara i el va coordinar la professora de l’Institut Damià Campeny, Roser García, qui amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics de Mataró i juntament amb altres docents de matemàtiques del mateix centre i dels centres Institut-Escola Àngela Bransuela, Institut Alexandre Satorras i Institut Laia l’Arquera.

Hem pogut parlar amb la Roser Garcia, a qui la televisió pública de Mataró ja havia entrevistat prèviament. En la nostra conversa hem pogut aprofundir en les idees que García ja va exposar el dia de la inauguració de la Maqueta: el perquè, el com i el per a què.

Així, amb voluntat de partir del propi entorn i de contribuir-hi activament a l’enriquiment cultural i al coneixement col·lectiu, des d’un enfocament globalitzat de l’aprenentatge que doni sentit matemàtic, social i artístic a la quotidianeïtat dels participants, s’ha fet una feina ingent amb molt bons resultats, tant des del punt de vista del resultat final com, evidentment, des del punt de vista dels processos i de l’assoliment d’aprenentatges.

En aquest sentit, un dels aspectes més remarcables del projecte n’es la documentació: el disseny i planificació de la proposta, però també tot allò que professors i estudiants van anar reflexionant, calculant, construint, etc. per a fer pas a pas allò que se’ls havia plantejat i conèixer-ne el sentit més pregó.

L’enhorabona a tothom que hi ha participat i el nostre suport per a les pròximes edicions que es volen de la iniciativa. Ens agradarà acompanyar-vos-hi i reflexionar-hi i aprendre plegats!