Notícies

Aquests dies se celebren a Madrid dues exposicions sobre Amèrica Llatina:

América Latina 1810-2010: 200 años de historias organitzada per la Biblioteca Nacional de España i Acción Cultural Española per celebrar el bicentenari de la independència de les Repúbliques Iberoamericanes. L’objectiu de l’exposició és mostrar l’origen i evolució, des del segle XIX fins al present, dels diferents discursos nacionals i continentals d’integració que s’han desenvolupat a Amèrica Llatina i com aquests s’han expressat a través de tot tipus de manifestacions artístiques. Es poden veure manuscrits, llibres, mapes, il·lustracions, gravats, cartells, aquarel·les, estampes, escultures, material sonor, etc. La majoria dels materials exposats forma part del fons de la Biblioteca Nacional de España però també s’exposen fons procedents d’altres institucions.

América fría, la abstracción geométrica en Latinoamérica 1934-1973, exposició de pintura, fotografia, escultura i arquitectura organitzada per la Fundación Juan March. Presenta unes 300 peces de més de 60 artistes procedents d’Argentina, Brasil, Colòmbia, Cuba, Uruguai, Veneçuela i Mèxic.
La mostra, que reuneix peces de museus i col·leccions privades d’Europa, Estats Units i Amèrica llatina, permet fer-se una idea de la història de l’abstracció a Amèrica Llatina.

Més tard, concretament entre els dies 6 i 9 de setembre, se celebrarà a Cadis el XVI Congreso Internacional de la Asociación de Historiadores Latinoamericanistas Europeos (AHILA) que enguany porta per títol El nacimiento de la libertad la Península Ibérica y Latinoamérica. Orígenes, evolución y debates.