Skip to Content
Universitat Autnoma de Barcelona

Bases de dades

Bibliografia

Bases de dades bibliogràfiques

Les bases de dades bibliogràfiques permeten la cerca de referències d’articles publicats en revistes especialitzades.

En el cas de l’àmbit d’Educació destaquem les següents bases de dades:

  • Educ@ment: referències bibliogràfiques en Educació i Psicologia, de la Universitat Rovira i Virgili. Accés lliure.
  • Web of Science (abans ISI Web of Knowledge) (servei d’informació multidisciplinar). Subscripció del FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, portal d’accés al WoS) i del Ministerio de Economía y Competividad, accés restringit des de qualsevol centre o institució de recerca. (Inclou: Science Citation Index, Current Contents, Journal Citation Reports – factors d’impacte-, …) i llista de revistes i altres informacions d’ISI-Thomson).

 

 

 

 

  • Dialnet (“portal de difusión de la producción científica hispana”, multidisciplinar, produït per la Universitat de la Rioja), accés lliure. Conté referències d’articles de revistes i parts de llibres espanyols. Dialnet inclou, des de 2011, la BDSE, Base de dades de sumaris electrònics, multidisciplinar, produïda pel CBUC (ara CSUC) (vegeu informació del CBUC).
  • Trobador+ és el portal d’accés a la biblioteca digital de la UAB. Permet accedir al text complet de la majoria de recursos electrònics (llibres, revistes i bases de dades) subscrits per la universitat de manera fàcil i ràpida. Vegeu-ne una introducció  a “Com trobar fons digital d’Educació“.
 

 

Els recursos d’accés restringit es refereix a la comunitat universitària. Per accedir des de casa, cal utilitzar el servei d’Accés de fora de la UAB.

 

Exemple de consulta a ERIC

Consulta pel descriptor “Social Studies”, que defineix com:

“Social studies consist of adaptations of knowledge from the social sciences for teaching purposes at the elementary and secondary levels of education”

(26.271 resultats, 26/3/14)

 

Exemple de consulta a ISOC-CSIC

Amb la combinació per descriptors “ciencias sociales” i “didàctica”

(123 resultats, 26/3/14)