Alerta Forestal

Des de finals del mes de maig i tot el mes de juny de 2018 podeu visitar l’exposició d’aquest projecte de #ciènciaciutadana, a la vitrina gran de l’entrada de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.

ALERTA FORESTAL és una plataforma de ciència ciutadana vinculada al projecte Boscos Sans per a una Societat Saludable, que compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. Aquest és un projecte científic, cooperatiu i sense ànim de lucre que estudia la relació entre la salut dels boscos de Catalunya i la salut de les persones.

L’objectiu d’ALERTA FORESTAL és analitzar l’estat de salut actual dels boscos catalans amb l’ajuda de les imatges que envia la ciutadania i preveure per mitjà de models de simulació com serà l’estat de salut d’aquests boscos en el futur, tenint en compte el canvi climàtic i altres canvis ambientals que s’estan produint a escala global i local. Això és clau per preveure com aquests canvis en la salut dels boscos poden afectar la salut de les persones.

Uneix-te a la comunitat activa de ciutadans i ciutadanes que ens ajuden a recollir dades sobre els fenòmens que afecten la salut dels nostres boscos (plagues, sequeres, ventades, etc.) mitjançant l’app-web (app.alertaforestal.com). No cal que siguis una persona experta en temes forestals per participar-hi; només has de tenir un mòbil, càmera o dron per fer les fotos i  nosaltres t’ajudarem a reconèixer les principals espècies d’arbres que formen els nostres boscos i a valorar l’estat de salut del bosc en relació a cada alerta. Junts, serem els vigilants del bosc!

Pàgina web de contacte / Compte de Facebook / Compte de Twitter / Compte d'Instragram

  

Aquí teniu el vídeo emès durant l'exposició:

       

 

 

 

                                                                    Descarrega't el punt clicant sobre la imatge

 

També podeu fer un recorregut visual per l’exposició en el següent recull fotogràfic.

 

Campus d'excel·lència internacional U A B