Presentació

El maridatge és l'art de combinar adequadament el vi i el menjar. Ni el plat ni el vi han de sobrepassar l'un sobre l'altre. Han de respectar-se mútuament. Un bon maridatge sabrà potenciar el millor de cada un dels elements.
Pels qui volen conèixer els secrets del Maridatge i reconèixer els diferents productes que en sorgeixen i les tendències. El curs es complementa amb un bloc pràctic, en el qual es presentaran i degustaran diferents productes.
L'objectiu es, seguint una sèrie de regles bàsiques, i una bona dosi d'intuïció i sentit comú, conèixer les interaccions dels gustos entre ells, per tal d'ajudar a entendre i a crear maridatges de manera senzilla, i encara millor: s'aprendrà a argumentar-los.

Aquests coneixements s'adquiriran a través de les demostracions en les que participen directament els alumnes.

Continguts

SESSIÓ 1
- Breu introducció al maridatge.
- Tipus de maridatge.
- Els gustos.
- Localització i interacció.
- Iniciació al tast.

SESSIÓ 2
- Regles bàsiques.
- Els gustos.
- Els gustos en els aliments.
- Aperitius i entrants.
- Tast amb maridatges.

SESSIÓ 3
- Les textures.
- Plats principals.
- Peixos.
- Carns.
- Tast i maridatge.

SESSIÓ 4
- Aliments de difícil maridatge.
- La cuina del vi.
- Les postres.
- Tast de vins amb maridatge.

SESSIÓ 5
- Monogràfic de vins i formatges.
- Introducció al món dels formatges.
- Elaboració.
- Tipologia.

Tast de vins amb maridatges de formatges.

Requisits d'accés

Aquest programa va adreçat a:

- Professionals del sector de la restauració i l'hoteleria.
- Persones interessades.

Contacte

Carme Puigpinós March

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.eutdh.cat

Curs d'especialització UAB

3a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
1,5 crèdits
Codi de l'estudi: 3436/3
Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, UAB,Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 17/07/2017 al 21/07/2017
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs en Maridatges

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.