Presentació

En la nostra societat de l'oci cada vegada més es demanen serveis més professionalitzats en la demanda d'aquestes activitats d'oci.
El món del cava participa d'aquesta mateixa dinàmica.

L'objectiu del curs és ser una primera aproximació al coneixement de la viticultura i l'enologia, a la conservació i servei dels diferents caves així com al món del tast.
Aprendre a tastar i reconèixer els diferents productes que en sorgeixen. El curs es complementa amb un bloc pràctic, en el que es presentaran i degustaran diferents productes, i es farà el tast en relació a la temàtica de la sessió.
Aquests coneixements s'adquiriran a través de les demostracions en les que participen directament els alumnes.

Continguts

- Definició del cava.
- La regió del cava.
- El terroir del cava.
- Iniciació al tast.
- Varietats de raïm.
- Característiques i aportacions, verema.
- Varietats autòctones.
- Processos d'elaboració.
- Assemblatge.
- Licor d'expedició.
- Classificació del cava.
- Segons criança.
- Segons el sucre.
- Maridatges del cava.
- Cava i gastronomia.
- Tast de caves.

Requisits d'accés

- Professionals del sector de la restauració i l'hoteleria.
- Altres persones interessades en la temàtica.

Contacte

Carme Puigpinós March

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.eutdh.cat

Curs d'especialització UAB

2a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
1,5 crèdits
Codi de l'estudi: 3438/2
Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, UAB,Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 14/11/2016 al 18/11/2016
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs El Món del Cava

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.