Els Dorcatominae de la península Ibèrica i illes Balears. 2a nota. El gènere Dorcatoma Herbst, 1792 (Coleoptera: Ptinidae)
Viñolas, Amador (Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Laboratori de Natura. Col·lecció d'Artròpodes)

Additional title: Dorcatominae from the Iberian Peninsula and Balearic Islands. 2nd note. Genus Dorcatoma Herbst, 1792 (Coleoptera: Ptinidae)
Date: 2013
Abstract: Es continua amb aquesta nota la revisió de la subfamília Dorcatominae a la península Ibèrica i les illes Balears. Es donen els caràcters taxonòmics, la distribució, la biologia i la bibliografia de les vuit espècies del gènere presents a la Península, ja que no hi ha cap citació de les Balears. S'aporten claus subgenèriques i específiques, així com la representació gràfica de les antenes, l'últim artell dels palps maxil·lars, l'edeagus en visió ventral amb detall de la peça mitjana i l'habitus de totes les espècies.
Abstract: This note continues the review of the subfamily Dorcatominae from the Iberian Peninsula and Balearic Islands. Taxonomic characters, distribution, biology and literature of the eight species present on the Peninsula are given, because there is no citation from the Balearic Islands. Keys of subgenus and species are given. A graphical representation of the antennae, last segment of maxillary palps, aedeagus in ventral view with details of the median piece and habitus of all species are also given.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Coleoptera ; Ptinidae ; Dorcatominae ; Dorcatoma ; Revisió ; Península Ibèrica ; Review ; Iberian Peninsula
Published in: Orsis, Vol. 27 (2013) , p. 7-28, ISSN 0213-4039

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Orsis/article/view/269249


22 p, 4.5 MB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Orsis
Articles > Research articles

 Record created 2013-09-30, last modified 2019-11-05   Favorit i Compartir