Google Scholar: citations
Del deport a l'esport i de l'esport al deport : més que una discussió terminològica
Torrebadella Flix, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal)
Planas Ballet, Alexandre

Additional title: From deport to esport and from esport to deport : more than a terminological discussion
Date: 2011
Abstract: Aquest article presenta una discussió terminològica i conceptual al voltant dels termes esport i deport. Es parteix d'una anàlisi sobre l'origen i la història d'aquests termes. El nou Diccionari general de l'esport (2010) ha definit oficialment el mot esport reduint-lo a activitat institucionalitzada. N'ha deixat fora de la definició les activitats físiques d'esbarjo que no estan sotmeses a reglamentacions i que no es practiquen amb un entrenament programat. Haurem de recórrer a un terme nou per a designar aquest tipus d'activitats o és que ja el tenim?.
Abstract: This article presents a terminological and conceptual discussion about the Catalan terms esport and deport. It is based on the analysis of their origin and their history. The new Diccionari general de l'esport (2010) has officially defined the term esport by reducing it to an institutionalized activity. It excludes any leisure physical activity that is not subject to regulations and that does not involve scheduled training. Will we have to resort to a new term to refer to these activities or do we already have one?.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Deport ; Esport ; Manlleus ; Variació lèxica ; Diccionaris ; Neologism ; Lexical variation ; Dictionaries
Published in: Terminàlia, Vol. 1, Num. 3 (Jun 2011) , p. 22-30, ISSN 2013-6692

DOI: 10.2436/20.2503.01.22


9 p, 608.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2014-10-16, last modified 2020-08-22   Favorit i Compartir