Identificación de los indicios de calidad en la transición de los libros de texto de papel hacia los libros digitales: El caso de las Ondas
Hernández Silva, Carla Viviana
Izquierdo i Aymerich, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals

Publicación: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2012
Descripción: 1 recurs electrònic (343 p.)
Resumen: La investigación tiene por objetivo identificar las formas que los libros de texto, tanto tradicionales como digitales, utilizan para enseñar el contenido "Ondas" en Secundaria, desde un punto de vista semiótico, retórico y de contenido. En la persecución de este objetivo ha surgido lo que consideramos una propuesta de indicios de calidad para tener en consideración al momento de elaborar y analizar libros de texto orientados hacia la enseñanza de las ciencias desde un punto de vista de la Actividad Científica Escolar.
Resumen: The research aims to identify the ways textbooks, both traditional and digital, used to teach the "waves" in high school, from a rhetorical standpoint, semiotic and content. In pursuit of this objective has emerged what we consider a quality signs proposed to take into consideration when elaborate and analyzing textbooks oriented science education from a perspective of school scientific activity (from A. C. E. in Spanish).
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals, 2011
Derechos: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Lengua: Castellà.
Documento: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Materia: Libros de texto ; Ondas ; Enseñanza de las ciencias
ISBN: 978-84-695-1495-5

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/79121


343 p, 11.9 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Tesis doctorales

 Registro creado el 2014-12-16, última modificación el 2019-02-03   Favorit i Compartir