Caracterització briològica d'hàbitats fontinals de Montsant : els briòfits com a bioindicadors
Llaurador, Paula
Belmonte, Jordina, tutora (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Sáez, Llorenç, tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Boada, Martí, 1949- , coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Duch Cortinas, Jordi, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Hierro Gutiérrez, Almudena, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Rieradevall, Joan, coord. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Fecha: 2014
Descripción: 130 pag.
Resumen: Amb aquest estudi es comprova l'eficàcia de la riquesa de briòfits i la presència d'algunes espècies d'aquest grup taxonòmic per caracteritzar hàbitats fontinals en l'àmbit de la Serra de Montsant. Així doncs, els objectius principals del treball són: 1) comparar les espècies briòfites mostrejades en diferents hàbitats fontinals que presenten algunes de les condicions (ecològiques, climàtiques i antròpiques) iguals per a determinar-ne la seva capacitat bioindicadora; 2) valorar altres hàbitats a partir d'aquests factors que coincideixen i 3) establir un pla d'acció de protecció d'espècies i hàbitats que requereixin mesures de conservació en funció de les seves característiques. Els resultats obtinguts constaten que la majoria de les espècies poden caracteritzar alguns atributs dels hàbitats on es troben. La riquesa depèn de molts factors i criteris diferents alhora. S'han identificat 24 espècies que no estaven citades anteriorment dins de l'àmbit d'estudi.
Resumen: Con este estudio se comprueba la eficacia de la riqueza de briófitos y la presencia de algunas especies de este grupo taxonómico para caracterizar hábitats fontinales en el ámbito de la Serra de Montsant. Los objetivos principales de este trabajo son: 1) comparar las especies briófitas mostreadas en distintos hábitats fontinales que presenten algunas de las condiciones (ecológicas, climáticas y antrópicas) iguales para determinar su capacidad bioindicadora; 2) valorar otros hábitats a partir de estos factores que coinciden y 3) establecer un plan de acción de protección de especies y hábitats que requieran medidas de conservación en función de sus características. Los resultados obtenidos constatan que la mayoría de las especies pueden caracterizar algunos atributos de los hábitats que ocupan. La riqueza depende de muchos factores y criterios a la vez. Se han identificado 24 especies que no estaban anteriormente citadas dentro del ámbito de estudio.
Resumen: This research verifies the efficiency of the richness of bryophyte species and the presence of some species from this taxonomic group to characterize fontanel habitats in the area of Montsant. So, the main objectives of this research are: 1) to compare bryophytes species sampled in different fontanel habitats which have some of the same conditions (ecologic, climatic and anthropogenic) to determine their biomarker capacity; 2) to value other habitats based on coincident factors and, 3) to establish an action plan to protect species and habitats that require preservation measures according to their characteristics. These results confirm most species can characterize some of the attributes from habitats they live in. Richness depends on many different factors and criteria at the same time. 24 new species have been identified in Montsant.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Ciències Ambientals [2501915]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Ciències Ambientals [959]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Briòfits ; Hàbitat fontinal ; Serra de MontsantMemòria
130 p, 7.2 MB

Article
7 p, 984.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Ciencias. TFG

 Registro creado el 2015-03-05, última modificación el 2019-10-16   Favorit i Compartir