Danza movimiento terapia y abuso sexual
Cortés Salinas, Claudia
Cammany i Dorr, Rosmarie
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2014
Descripció: 112 p.
Resum: L'organització mundial de la salut, assenyala que la major part de les agressions sexuals tenen com a víctimes a dones i nenes, i són perpetrades per homes i nens. En alguns països, gairebé una de cada quatre dones ha estat víctima de violència sexual per part de la seva parella i fins a una tercera part de les adolescents han sofert una iniciació sexual forçada. Estudis especialitzats fan referència al percentatge de dones que han sofert alguna forma d'abús sexual abans dels 18 anys. En el mateix sentit, enquestes mundials assenyalen que entre el 10% i el 69% de les dones diuen haver estat agredides físicament per una parella masculina en algun moment de la seva vida. La violència sexual infantil provoca a les seves víctimes una sèrie de repercussions i seqüeles, psicològiques, emocionals, socials; compromet el desenvolupament integral de l'individu, i provoca l'aparició d'una sèrie de patologies a l'edat adulta. La present investigació fa una revisió teòrica de la violència sexual, de la violència de gènere, i de les aportacions del procés de recuperació a través de la dansa moviment teràpia d'aquesta població. També es mostra el recorregut del marc d'actuació dels organismes d'ordre públic de la ciutat de Barcelona per a l'atenció i detecció en casos d'abús sexual.
Resum: La organización mundial de la salud, señala que la mayor parte de las agresiones sexuales tienen como víctimas a mujeres y niñas, y son perpetradas por hombres y niños. En algunos países, casi una de cada cuatro mujeres señala haber sido víctima de violencia sexual por parte de su pareja y hasta una tercera parte de las adolescentes han sufrido una iniciación sexual forzada. Estudios especializados hacen referencia del porcentaje de mujeres que han sufrido alguna forma de abuso sexual antes de los 18 años de edad. Del mismo modo, encuestas mundiales demuestran que entre el 10% y el 69% de las mujeres señalan haber sido agredidas físicamente por una pareja masculina en algún momento de sus vidas. La violencia sexual infantil devenga en sus víctimas toda una serie de repercusiones y secuelas psicológicas, emocionales, sociales; pone en compromiso el desarrollo integral del individuo, e influencia en el despliegue de una serie de patologías en la edad adulta. La presente investigación hace una revisión teórica acerca de la violencia sexual y la violencia de género, además de las aportaciones del proceso de recuperación a través de la danza movimiento terapia en esta población. Así como un recorrido del marco de actuación de los organismos de orden público de la ciudad de Barcelona para la atención y detección en casos de abuso sexual.
Resum: The World Health Organization says that the majority of sexual assaults whose victims are women and girls, and is perpetrated by men and boys. In some countries, almost one in four women report having experienced sexual violence for their partner and even a third of adolescent girls report forced sexual initiation. Specialized studies relate the percentage of women who have suffered some form of sexual abuse before age 18. Similarly, global surveys show that between 10% and 69% of women having been physically assaulted for a male partner at some point in their lives. Child sexual violence on its victims accrues a number of implications and psychological, emotional and social consequences; commitments put into development of the individual, and influence on the deployment a set of pathologies in adulthood. This research makes a theoretical review about sexual violence and genre violence, in addition to the contributions the recovery process trough dance movement therapy with this population. Also show the way of the state government agencies in Barcelona handles the detection and care in cases of sexual abuse.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Psicologia. Màster en dansa moviment teràpia
Document: masterThesis
Matèria: Dansa ; Ús terapèutic

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/247522


112 p, 4.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Psicologia. TFM

 Registre creat el 2015-03-10, darrera modificació el 2020-11-15   Favorit i Compartir