Spectrum survey in sub-urban environment : Campus of Universitat Autònoma de Barcelona
Muñoz Montero, Óscar
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Fecha: 2014
Descripción: 57 pag.
Resumen: En aquest document es descriu l'estudi dels diferents patrons d'ocupació de l'espectre en una zona sub-urbana, al campus universitari de la Universitat Autònoma de Barcelona, ja que aquest lloc mostra diverses característiques que el fan atractiu per dur a terme l'estudi sobre l'ocupació de l'espectre. Les bandes freqüencials sota estudi van entre els 75 MHz i els 5 GHz. Els objectius són trobar les taxes d'ocupació de cadascuna de les bandes objecte d'estudi i la comparació dels resultats obtinguts amb altres estudis realitzats en zones urbanes, l'extracció de les similituds i diferències, així com la discussió de les oportunitats per al desplegament de polítiques d'accés dinàmic a l'espectre. El llindar de decisió implementat en aquest estudi ha estat millorat amb la finalitat de rebutjar el soroll extern capturat per l'antena, així com la correcció de les variacions de soroll intern.
Resumen: En este documento se describe el estudio de los diferentes patrones de ocupación des espectro en una zona sub-urbana, en el campus universitario de la Universidad Autónoma de Barcelona, ya que este lugar muestra varias características que lo hacen atractivo para llevar a cabo el estudio sobre la ocupación del espectro. Las bandas frecuenciales bajo estudio se extienden entre los 75 MHz y los 5 GHz. Los objetivos son encontrar las tasas de ocupación de cada una de las bandas objeto de estudio y la comparación de los resultados obtenidos con otros estudios realizados en zonas urbanas, la extracción de las similitudes y las diferencias, así como la discusión de las oportunidades para el despliegue de políticas de acceso dinámico al espectro. El umbral de decisión implementado en este esudio ha sido mejorado con el fin de rechazar el ruido externo capturado por la antena, así como la corrección de las variaciones de ruido interno.
Resumen: This document describes the study of the different spectrum occupancy patterns in a sub-urban area near the Autonomous University of Barcelona, as this location shows several characteristics that make it attractive to carry out the spectrum survey. The frequency bands under study ranges from 75 MHz to 5 GHz. The objectives are to find the occupancy rates on each one of the bands under study and compare the obtained results with other studies performed on urban areas, extracting the similiarities and differences, as well as discussing the opportunities for the deployment of Dynamic Spectrum Acces (DSA) policies. The decision threshold implemented on this study has been improved in order to reject the external noise captured by the antenna, as well as correcting the internal noise variations.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès.
Titulación: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [956]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Radiofreqüència ; Bandes freqüencials ; Ocupació de l'espectre ; Radio frequency ; Frequency bands ; Spectrum occupancy57 p, 6.6 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado

 Registro creado el 2015-04-08, última modificación el 2018-11-10   Favorit i Compartir