Estudio teórico de la estructura electrónica y molecular de complejos de Cu1+/2+ y Fe2+/3+ relevantes en la enfermedad de alzheimer
Alí Torres, Jorge
Rodríguez Santiago, Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sodupe Roure, Mariona, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015
Descripció: 1 recurs electrònic (176 p.)
Resum: La malaltia d'Alzheimer és la forma més comuna de demència, caracteritzada per la formació de dipòsits fibril·lars, intra i extracel·lulars, així com per una producció excessiva d'espècies radicalàries d'oxigen al medi cerebral. Els dipòsits extracel·lulars es formen per l'agregació del pèptid -amiloide (A) i en ells s'ha trobat altes concentracions de cations metàl·lics essencials com ara Cu1+/2+, Fe2+/3+ i Zn2+. Diversos estudis relacionen la formació d'aquests dipòsits i la toxicitat observada amb la interacció entre l'A i aquests cations metàl·lics. En aquesta tesi doctoral es presenta un estudi computacional sobre la interacció dels cations Cu1+/2+ i Fe2+/3+ amb models de l'A El treball s'enfoca principalment en l'anàlisi de l'estructura electrònica i molecular dels principals complexos que poden formar-se i a més es calculen algunes propietats químiques d'aquests complexos relacionades amb la neuropatologia de la malaltia.
Resum: La enfermedad de Alzheimer es la forma más común de demencia, caracterizada por la formación de depósitos fibrilares, intra y extracelulares, así como por una producción excesiva de especies radicalarias de oxígeno en el medio cerebral. Los depósitos extracelulares se forman por la agregación del péptido -amiloide (A y en ellos se ha encontrado altas concentraciones de cationes metálicos esenciales tales como Cu1+/2+, Fe2+/3+ y Zn2+. Diversos estudios relacionan la formación de estos depósitos y la toxicidad observada con la interacción entre el A y estos cationes metálicos. En esta tesis doctoral se presenta un estudio computacional sobre la interacción de los cationes Cu1+/2+ y Fe2+/3+ con modelos del AEl trabajo se enfoca principalmente en el análisis de la estructura electrónica y molecular de los principales complejos que pueden formarse y además se calculan algunas propiedades químicas de estos complejos que están relacionadas con la neuropatología de la enfermedad.
Resum: Alzheimer Disease is the most common form of dementia. It is characterized by the presence of fibrillar deposits, intra and extracellular, as well as an excessive production of reactive oxygen species in the cerebral medium. Extracellular deposits are formed for the aggregation of the -amyloid peptide (A), and high concentrations of essential metal cations such as Cu1+/2+, Fe2+/3+ y Zn2+ have been found in these deposits. Several studies relate the formation of these deposits and the toxicity observed with the interaction between A and these metal cations. In this doctoral thesis a computational study of the interaction of Cu1+/2+ and Fe2+/3+ metal cations with A models is presented. This work is mainly focused on the analysis of the molecular and electronic structure of the main complexes that can be formed and also the calculation of some chemical properties of these complexes related to the neuropathology of the disease.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química, 2011
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Matèria: Alzheimer ; Coure
ISBN: 9788449043284

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/287905


176 p, 4.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2015-04-13, darrera modificació el 2019-02-03   Favorit i Compartir